‘Ontslagen’ Sedoun nog altijd ploegleider bij Astana
vrijdag 13 maart 2015 om 12:47

‘Ontslagen’ Sedoun nog altijd ploegleider bij Astana

Dimitri Sedoun is nog altijd actief bij Astana. De ploegleider werd vorig jaar nog ontslagen, maar in de Ronde van Langkawi vervult hij zijn oude functie weer. Dat blijkt uit een interview dat Cyclingnews met hem had tijdens de Tour de Langkawi.

Na drie dopinggevallen in de opleidingsploeg van Astana, werd Sedoun aan de kant gezet. Hij leidde deze ploeg en werd gezien als verantwoordelijke. Het feit dat Sedoun weer voor Astana werkt is opvallend, omdat onder andere Vincenzo Nibali eerder al liet weten dat de man definitief vertrokken was.

De UCI vroeg zijn licentiecommissie eerder om de WorldTour-licentie van Astana in te trekken, maar hierover is nog geen uitspraak gedaan. Op de website van de UCI staat Sedoun bij Astana aangegeven als lid van het management.

 
35 Reacties
Sorteer op:
13 maart 2015
@horsm Hier een linkje van de NOS en hier een linkje van CN waarin die ploegleider gequote wordt (is dus als ploegleider aanwezig).
De gelijkenis in de reacties van de Astana-renners zelf over deze casus vind ik ook enorm verdacht. Er is duidelijk een instructie vanuit de ploeg gekomen over hoe om te gaan met mediavragen o.i.d. De strekking: wij renners doen gewoon ons werk en maken ons er niet druk om, dit gaat om politiek. Wat zou boter op je hoofd in het Kazaks zijn?
13 maart 2015
Is toch logisch, die ploegen hebben niks met elkaar te maken ;) (en ze hebben het ook niet echt proberen te verbergen ofzo, Sedoun staat gewoon op de UCI pagina van Astana genoemd als ploegleider, vermoedelijk al sinds januari)
13 maart 2015
@ LL Valsspelen wordt nergens getolereerd.... Oei, ik wou dat het waar was, in zo'n land wil ik ook wonen. Ik hoef je alleen de naam van Ivo Opstelten nog maar te geven. Wat Astana betreft. Ik vind het inderdaad een goed idee om ze in elke wedstrijd met 20 minuten voorsprong te laten finishen. Maar eerst daartussen nog AG2R op 15 minuten, want daar zijn ook al de nodige dopinggevallen geweest de laatste paar jaar. En dan op 10 minuten Tinkoff, want Kreuziger, Horner en Contador hebben erg verdachte dingen gedaan en dan op 5 minuten......................
13 maart 2015
Quote:
@ LL Valsspelen wordt nergens getolereerd…. Oei, ik wou dat het waar was, in zo’n land wil ik ook wonen. Ik hoef je alleen de naam van Ivo Opstelten nog maar te geven.
En wat is er nu met Ivo Opstelten gebeurd? Overigens verdraai je wat mij betreft het begrip valsspelen dan nogal, maar zelfs al wil je het zo zien.. Hoe is dat afgelopen?
13 maart 2015
Ze hebben ons willen wijsmaken dat het maar 1 milj euro kostte, terwijl het bijna 5 milj. was. Deze info hebben de heren bewust achtergehouden voor de belastingbetaler. En onder druk van de media kwam er, 'o wat een wonder' plotseling toch nog weer een of andere print boven tafel. Volgens mij is dat behoorlijk valsspelen. En als Nieuwsuur zijn tanden er niet had ingezet, hadden we er nooit wat van gehoord. Zo worden nu ook alle pijlen op Astana gericht, da's lekker makkelijk, want ver weg en Vinokourov deugde toch al niet. Ja, ze mogen dopingzondaars hard straffen wat mij betreft, maar sommige reacties hier komen op mij over als het verhaal van die splinter en die balk in het oog.
13 maart 2015
@ ti-raleigh Het gaat er juist om dat toen het valsspelen daadwerkelijk aan het licht kwam de heren met pek en veren zijn afgevoerd. Ik heb nooit gezegd dat nergens wordt valsgespeeld. Echter, in de "normale" samenleving wordt het duidelijk niet getolereerd, dat lijkt me de afgelopen dagen wel weer duidelijk geworden. Waarom dat in het wielrennen zou moeten zijn, is dus volslagen onlogisch en bijna onnozel.
13 maart 2015
Als er al een kleine kans voor Astana was om de licentie te behouden, dan is die nu weg.
14 maart 2015
Zit inderdaad niet veel logica in. Bij Astana2 zijn de renners gek volgens vino. De ploegleiders daarintegen kunnen rustig verder werken bij Astana1. Er moet daar niemand zijn verantwoordelijkheid opnemen. Normaal toch de persoon die de sportieve en ethische lijnen uitzet? Of wie dat er verantwoordelijk is voor het transferbeleid. Je kan er een boek over schrijven over die 'fantastische' transferpolitiek en over operatie grote kuis deel 3. De geschiedenis van deze ploeg hou je niet voor mogelijk. Hetzelfde geld voor Riis. Schande schande. Valt echt niet meer recht te trekken. Bash the trash
15 maart 2015
@LL valsspelen wordt in de gewone samenleving zeer veel gedaan en ook getolereerd. Een beetje te snel rijden, een pint teveel op, een beetje in het zwart bijverdienen,... Wordt veelvuldig gedaan en alhoewel de sociale ethiek verstrengt nog steeds in belangrijke mate getolereerd wordt. Of ging jij wel klikken toen je een klasgenootje zag spieken tijdens een toets? oproepen tot een staking tegen astana is ook raar. Het hele peloton maakt zo een statement? Vooral dat ze naïef of hypocriet zijn. Precies dat astana als enige de regels overtreedt. Een zuiver renner zou dus moeten weten dat hij met huichelaars mee staakt...

Reacties zijn gesloten.