Ontgoochelde Trentin: “Bijna niemand wilde rijden”

zondag 24 maart 2019 om 10:50
Ontgoochelde Trentin: “Bijna niemand wilde rijden”

foto: Cor Vos

Matteo Trentin speelde in de finale van Milaan-San Remo alles of niks. Het werd niks. De Italiaan was mee met de beslissende kopgroep, maar gokte niet op zijn – normaal toch – sterke sprint. “Toch heb ik de juiste keuze gemaakt door aan te vallen”, zo vertelde hij na de finish.


De Europees kampioen maakte indruk op de Poggio, door aanvallen van de latere winnaar Julian Alaphilippe en Peter Sagan te pareren. Trentin gokt normaal op zijn snedige sprint, maar eenmaal beneden koos hij toch voor de aanval. “Ik koers om te winnen”, aldus de renner van Mitchelton-Scott.

“En het was een goede keuze om aan te vallen.” Even leek de Italiaan vertrokken, maar Wout van Aert wist het gat te dichten. “Bijna niemand reed in de finale. Alleen Sagan, Michal Kwiatkowski en ik wilden doorrijden. De rest keek maar naar elkaar”, aldus een teleurgestelde Trentin.

“Helemaal niet blij met mijn uitslag”
De 29-jarige renner bleek zijn cartouche te hebben verspild, want in de eindsprint kwam hij niet verder dan plaats tien. “Tiende, achtste… Wat maakt het uit. Ik koers om te winnen. Ik kan tevreden zijn over mijn wedstrijd, aangezien ik op de Poggio de sterkste renner kon volgen. Maar ik ben helemaal niet blij met mijn uitslag.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

wiebipedia 24 maart 2019 om 11:14

Edit: Waarvan akte, aangepast

EddyB1958 24 maart 2019 om 13:09

Er wordt wel eens geopperd dat het gesproken Nederlands in Nederland en het Nederlands in Vlaanderen uit elkaar groeien. Als dat zo is, dan komt dat omdat we er zelf actief aan meewerken. Als Nederlandstalige kunnen we kiezen tussen taalrijkdom en taalarmoede. Wie alle woorden en uitdrukkingen die uitsluitend in het andere land worden gebruikt steevast verwerpt en uitsluitend vasthoudt aan de eigen woordenschat, lijdt aan taalarmoede. Wie de woordenschat uit beide landen omarmt, geniet taalrijkdom.
https://www.google.com/amp/s/taalfluisteraar.be/2016/12/01/bestaat-het-vlaams/amp/

wiebipedia 24 maart 2019 om 11:16

Verder, hij noemt alaphilipe niet als renner die wou rijden, maar op beeld leek dat toch echt anders

leegloper 24 maart 2019 om 13:10

In ieder geval in afdaling was het vooral Kwiatkowski en Sagan. Op een gegeven moment deed Trentin teken om rond te draaien en deed hij een kopbeurt. Even later demarreert hij.

Random wielerliefhebber. 24 maart 2019 om 14:16

Alaphillipe reed continu in het laatste wiel tot Trentins aanval, dus daar heeft hij helemaal gelijk in

Covadonga 24 maart 2019 om 12:17

Het was in ieder geval een rare sprint. Sagan’s slechtste ooit?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.