Ontgoochelde Lotte Kopecky: “Mocht niet doorrijden”

zaterdag 16 april 2022 om 18:26
Ontgoochelde Lotte Kopecky: “Mocht niet doorrijden”

foto: Cor Vos

Lotte Kopecky eindigde vandaag als tweede in Parijs-Roubaix voor vrouwen, maar was daar niet echt tevreden mee. “Ik ben toch vooral ontgoocheld”, zegt ze na afloop voor de microfoon van Sporza. “Het is jammer.”

“Ik voelde mij best wel goed vandaag”, vervolgt de renster van SD Worx. “We hadden de wedstrijd goed onder controle, goed in de hand. Maar in een split second verandert dan de hele situatie en waren we op achtervolgen aangewezen”, doelt Kopecky op het moment dat Elisa Longo Borghini wegreed. De Italiaanse zou uiteindelijk solo aankomen op de wielerbaan in Roubaix.

Kort voor de beslissende aanval was de Belgisch kampioene zelf ingelopen, samen met Lucinda Brand en Marta Bastianelli. Werd door dat trio niet voluit doorgereden? “Niet echt. Tegen mij werd ook gezegd dat ik niet door mocht rijden, want ik was vandaag niet echt de kopvrouw. Dus ja, het was vooral de rest een beetje onder druk zetten, niet zozeer echt wegrijden”, legt Kopecky uit. “Chantal (Van den Broek-Blaak, red.) en Christine Majerus waren de kopvrouwen.”

Dit artikel delen:

64 Reacties

Marco Willems 16 april 2022 om 18:44

Bastianelli wilde wel doorrijden, Brand ook wel maar voor haar was het geen goed groepje.

Voor Kopecky wel zuur want SD Worx zorgde er zelf voor dat het maar een klein gaatje bleef anders hadden ze uitgebouwd naar een mooie voorsprong. De tactiek van dat team is toch regelmatig zwak tot slecht.

Majerus in de finale nergens te bekennen en dan moet je kopvrouw Blaak uiteindelijk voor niet kopvrouw Kopecky gaan knallen ivm een mogelijke sprint terwijl je haar eerst geen ruimte geeft. Schiet mij maar weer lek hoor.

0
ZureVla 16 april 2022 om 18:47

Inderdaad een rare gang van zaken. Ze leken te rijden alsof Kopecky de kopvrouw was. Het lijkt er ook op dat de strategie van SD Worx aan het wiel van de sterkste plakken is. Als dat niet lukt, zoals vandaag omdat de sterkste niet helemaal de verwachte persoon was, stort de boel ineen.

0
Boomie1 16 april 2022 om 18:55

Sowieso vreemde gang van zaken. Als Kopecky mee is laat je die toch doorrijden. Is sowieso de rapste in deze vorm

0
uitdewaaier 16 april 2022 om 20:26

Gelukkig heeft Borghini terecht gewonnen. Die Kopecky moet heel snel gaan dimmen anders gaat ze nog op dat dikke proppie evp lijken met dat gedrag.

0
Marco Willems 16 april 2022 om 21:05

Volgens mij ben jij degene die moet dimmen uitdewaaier, ouwe zuurpruim. Ik heb ook weinig met Kopecky, vooral door het Sporza commentaar afgelopen jaren en weinig uitstraling, maar ze heeft gewoon gelijk.

In een aanval waar je de snelste bent en niet mogen rijden, terug gehaald worden met hulp van je eigen ploeg, de kopmannen niet sterk genoeg en dan opeens wordt jouw kaart wel getrokken.

0
Baard 16 april 2022 om 23:59

Zure vla, dat idee had ik ook

0
platteprijs 16 april 2022 om 18:45

Toen ze mocht rijden, kreeg ze er ook geen seconde af. Longo Borghini is de terechte winnaar. Maar de tactiek van SD is raar. Hoe kun je met dat groepje druk zetten als je zo sloom rijdt?

0
NiM 16 april 2022 om 19:21

Voorsprong ging anders wel van 30 sec naar 14 op korte tijd. Een halve minuut op borghini dichtrijden is ook niet de meest eenvoudige zaak

0
assen 16 april 2022 om 18:46

Mmm, sympathie neemt niet toe voor Kopecky, ik hou gewoon niet van geklaag en gezeik.

Longo B was supersterk vandaag, en Kopecky minder sterk.

0
Wildebert 16 april 2022 om 19:08

Eens. Deze dame heeft inderdaad ook mijn gunfactor niet vanwege dat gemuts.

0
NiM 16 april 2022 om 19:25

Waarom doen jullie het dan allemaal hier op dit forum? Laatste weken zie ik nogal veel geklaag en gezeik als het over een Belg gaat.

0
Sjonge Jonge 16 april 2022 om 19:54

Alsof het uberhaupt om de nationaliteit van een renner gaat….

0
Michelangelo 16 april 2022 om 20:02

Aha… de racisme-light kaart wordt weer getrokken….

0
peervaneynthoven 16 april 2022 om 20:34

Mag ik dit zeggen,ja natuurlijk mag ik dat zeggen: Ik vind zowel Evenepoel als Kopecky onsympathiek. Evenepoel al tijden (en dat verbetert niet,integendeel) en Kopecky moet ophouden met zeiken als ze niet wint.Beide inmiddels pathologische 'mauwers'.Mijn onsympathische gevoelens worden nog eens versterkt door Belgische dweepzieke,holkruipende veerreetstekende commentatoren bij beide kampen.Aan dit laatste kunnen Evenepoel en Kopecky natuurlijk niets doen,of toch wel? Zeker, door normaal te blijven doen

0
Maillot à Pois 16 april 2022 om 21:52

Hier wordt nu al twee maal een connectie gelegd tussen Evenepoel en Kopecky.
Qua gedrag en attitude kunnen twee mensen volgens mij nauwelijks méér van elkaar verschillen dan die twee. Enige wat die gemeenschappelijk hebben is dat stupide vlaggetje, dus ik krijg toch de indruk dat nationaliteit er minstens bij een aantal reageerders toch – bewust of onbewust – mee te maken heeft.

0
Murcia 16 april 2022 om 22:08

Ik vind die link tussen Evenepoel en Kopecky even geforceerd als hilarisch, de laatste is nog steeds veel te bescheiden maar toch wordt ze hier op dezelfde manier bejegend. Alles wat ze doet is verkeerd en als ze wint is het toeval en door ‘plakken’ ipv oog te hebben voor haar kwaliteiten. Veel heeft te maken met het feit dat ze nu voor de beste ploeg rijdt, er zit nogal wat rancune en jaloezie richting SD-Worx heb ik gemerkt. Vollering krijgt dezelfde behandeling dus is het geen anti-belgen dingetje maar meer de afkeer van een ietwat te succesvolle ploeg.

0
Alfons Haavers 16 april 2022 om 18:47

Lijkt me beetje vreemd dat ze niet mocht doorrijden ‘omdat ze niet de kopvrouw was’. Kopecky is toch de snelste van die 3?

0
platteprijs 16 april 2022 om 18:57

Tegen een goed rijdende Bastianelli? Ik denk dat Boom het niet vertrouwde.

0
Alfons Haavers 16 april 2022 om 19:02

Wat was de betere optie dan? Er vanuit gaan dat een andere ploegmaat solo aankomt?

0
Michelangelo 16 april 2022 om 19:09

Ze was niet de kopvrouw omdat ze niet de kopvrouw was. In het kopvrouwencollectief is er niet altijd plaats voor “kopvrouw Kopecky”. Reuser moest zelfs thuisblijven, en vooraf waren er andere mensen aangeduid.

Ze had als knecht in mijn ogen meer kunnen doen. Namelijk samen met Blaak een ontsnapping op te zetten, ipv zelf ervoor gaan rijden.

Hopelijk voor Lotte krijgt ze het niet teveel in de bol zoals die andere Belg. Want ook die rijdt tactisch niet altijd handig en zet daarmee de eigen ploeg buitenspel.

0
Alfons Haavers 16 april 2022 om 19:24

Noord-Koreaanse toestanden bij SD Worx?

0
Michelangelo 16 april 2022 om 20:01

Nee, te veel kopvrouwen.

0
Comments 16 april 2022 om 18:58

Achteraf nog n beetje gaan zieken ook. Zie sporza.

0
Michelangelo 16 april 2022 om 18:59

Tja Lotte, je moet niet zeuren. Je hebt zelf gekozen voor een ploeg met heel veel kopvrouwen. En soms wordt op voorhand jouw kaart getrokken, en soms worden er andere keuzes gemaakt. En ja, misschien had je wel betere benen dan Blaak. Als je daar moeite mee hebt, dan had je niet moeten tekenen voor SDWorx.

Uiteindelijk was Trek gewoon sterker dan SDWorx. Alleen lijkt het moeilijk voor haar om dat toe te geven. Ze werden gewoon afgetroefd op alle fronten. En dan denk ik dat het niet handig is om zo zuur te reageren richting je ploeg of je ploegmaats. Want dat was tussen de regels door toch wel erg duidelijk.

0
Cochise 16 april 2022 om 19:28

Ze heeft op twitter zelf ook gereageerd dat haar uitspraken niet uit de context gerukt mogen worden. Het is niet omdat ze zegt dat ze ontgoocheld is met haar tweede plaats en later zegt dat ze niet mocht/moest doorrijden in die ontsnapping dat ze daarmee haar ploeggenotes afvalt.
Natuurlijk is het makkelijker om de quotes aan mekaar te plakken tot elk interview met een renner/renster/ploegbaas die je niet moet bevestigt wat jouw superieure moreel kompas over hen vertelt.

0
NiM 16 april 2022 om 19:38

@cochise +1. Wordt hier de laatste tijd een beetje de gewoonte. Aantal weken verscheen een artikel in HLN waar de vraag gesteld werd of Kopecky zich de beste eendagsrenner ter wereld voelde. Zij antwoordde daarop neen, hoogstens top 5. Hier werd daar vervolgens van gemaakt “Kopecky waant zich bij beste 5 renners van de wereld” voorzien van de nodige bagger

0
Michelangelo 16 april 2022 om 20:01

@Cochise,
Niet “uit de context halen”? Ze sprak in het interview met Sporza in een hele duidelijke context. Namelijk tweede geworden en “gevangen” in een vooraf afgesproken tactiek.

Kijk het interview in de context even terug. Ik vond haar tussen de regels door niet netjes richting haar ploeg én haar ploeggenoten. Diezelfde ploeggenoten die ervoor hebben gezorgd dat zij in andere wedstrijden kon excelleren. Diezelfde ploeggenoten die hun ballen eraf gedraaid hebben in de RVV.

Dus er zit niks “uit de context” aan. Maar eerder iemand die zich te laat realiseert dat ze haar teleurstelling niet heel netjes heeft geuit, en vervolgens met een context-verhaal komt aanzetten ipv excuses richting haar ploeg en ploeggenoten.

Nogmaals, doe de moeite om het interview eens na te kijken…

0
Limal 16 april 2022 om 20:08

Michelangelo (en anderen), doe anders wat je zelf predikt en kijk hier het interview dan nogmaals terug:
https://sporza.be/nl/2022/04/16/lotte-kopecky-is-niet-tevreden-met-haar-2e-plaats-in-parijs-roubaix-de-ontgoocheling-overheerst~1650121656457/

Volledig beschaafd antwoorden op de vragen van de interviewer lijkt me dat, zoals gewoonlijk met een randje humor, ook midden in de ontgoocheling. Wie hierin tekenen ziet van "het teveel in de bol krijgen", "achteraf zieken" of "geklaag en gezeik" neemt wat mij betreft een beetje een loopje met de feiten.

0
Michelangelo 16 april 2022 om 20:30

@Limal (en anderen),
Als het allemaal zo duidelijk is, waarom heeft ze dan zelf een toevoeging op Twitter geplaatst over het “niet uit de context halen”?

Daar is maar 1 reden voor, namelijk dat de humor en teleurstelling die jij erin ziet door heel veel anderen toch iets anders wordt gezien. Mogelijk ook door haar ploeggenoten en ploegleiding. Want ik zag namelijk tussen de regels door wel degelijk kritiek op het feit dat zij zelf niet als kopvrouw was aangeduid, en dat de tweede kopvrouw (Majerus) niet thuis bleek te zijn.

En de context was compleet wat ie moest zijn: interviewtentje, na de race die ze net gereden heeft, vragen over de race die ze net gereden heeft, resultaat dat ze net had behaald. Niks onduidelijks aan de context, en ook niks uit de context gehaald.

En eigenlijk mag ze ook zelf in de spiegel kijken. Als de tactiek is om met Blaak te winnen, dan moet je ervoor zorgen dat Blaak in de positie komt om het spel te spelen. En dat doe je als Kopecky door in een klein groepje weg te zijn, SAMEN MET BLAAK. Dus niet zelf de aanval kiezen en er lafjes voor blijven rijden (en daar achteraf over klagen), maar door samen met Blaak ( en Majerus) de boel te splitten en overblijven met een klein groepje. Zodat Blaak uiteindelijk kan proberen wegrijden kort voor de finish, met als perfecte afstopper Kopecky met haar snelheid.

Maar met haar demarrage zette ze Blaak absoluut niet in een zetel.

0
Maillot à Pois 16 april 2022 om 20:38

Ik heb net even de moeite genomen om het interview te bekijken én de tweet van Kopecky op te zoeken.
Als ze vraagt haar woorden niet uit hun context te rukken, dan heeft ze het over de titel van het Sporza artikel (en ook hier): “Ik moest of mocht niet vol doorrijden.”
Die klinkt inderdaad alsof ze daarover klaagt.

Als je het interview bekijkt, moet je wat mij betreft gewoon van slechte wil zijn om die woorden zo te interpreteren. Ze antwoordt daarin op de vraag of/waarom er niet vol doorgereden werd in de ontsnapping. Naar waarheid, zoals iedereen hier weet en ook kon zien. Elk ander antwoord was ongeloofwaardig geweest.

Ze stelt die ploegtactiek niet in vraag, maar vindt het jammer dat ze niet tot de overwinning heeft geleid.
Ik denk dat Sporza het moeilijker heeft met het ploegenspel in SD Workx dan zijzelf.

0
Maillot à Pois 16 april 2022 om 20:43

Pfff…
In één topic een lans breken voor Kopecky en haar koersgedrag vandaag, en in een ander topic datzelfde koersgedrag lafjes noemen. Michelangelo kan dat.

0
Murcia 16 april 2022 om 21:33

Hier heb je een klassiek geval van bescheidenheid die haar in de weg zit, ze is al beter dan Blaak en Majerus en had gewoon vol moeten doorrijden met de Italiaanse en Brand. De laatste reed niet maar daarachter kon haar ploeg ook niet vol doortrekken en Bastianelli is een zeer rappe dame maar deze vlucht had haar ook veel van haar pluimen gekost. Als je de beste bent van de ploeg trek je je eigen plan ipv de oren te laten hangen naar de ploegleider van dienst. Van het drietal Blaak, Majerus en Kopecky is de laatste ook nog eens de rapste. Zit die van voren in de finale dan hoor je haar kaart te spelen.

0
Maillot à Pois 16 april 2022 om 21:46

Hmmm, Murcia, op het moment dat ze weg was met Bastianelli en Brand was het wel nog ver hé, zeker in een koers van maar 120 km kan je dat nog niet de volle finale noemen. Dus zo evident is het niet om dan al je eigen zin te doen, ook dat had faliekant kunnen aflopen (wat niet wegneemt: Boom zijnde had ik haar laten meedraaien en het FdJ en Movistar laten oplossen.)

Daarnaast: Kopecky voelt zich heel goed binnen SD Worx en lijkt ook volledig geïntegreerd, maar ze is nog steeds nieuw. Ze zal er zich wel voor hoeden om ploegorders te negeren en die andere kampioenen tegen zich in het harnas te jagen. Zo slim is ze wel.

0
Murcia 16 april 2022 om 21:57

@Maillot
Tuurlijk is het nog ver maar op dat moment heb je de heerlijke situatie dat je Trek in bedwang hebt omdat Brand niet de sprint van Kopecky heeft en al de pk’s erachter van Trek stil moeten blijven staan. De twee sterkste ploegen rijden dus al niet en dat betekend volgens mij de kans om de regie te houden. Geforceerd inzetten op Blaak en Majerus en Kopecky in laten houden is dom, kan ik niks anders van maken. Dat ze thuis is bij de ploeg begrijp ik, maar als topper moet je egoïstisch zijn. Zij en Vollering zijn beter dan de oudgedienden en dan tellen in mijn ogen alle aardige bespiegelingen vooraf niet meer. Op de Carrefour zag je haar macht al, zonde dat je daar als ploeg niet gebruik van maakt en volledig in haar dienst rijdt op het moment dat ze een gat heeft.

0
Michelangelo 16 april 2022 om 22:38

@Murcia,
Sluit me hier aan bij MaP. Het is niet slim om tegen de orders van de ploeg in te fietsen, zeker in de wetenschap dat diezelfde Blaak haar eigen kans volledig had opgeofferd in de RVV. En zeker ook als nieuweling in een ploeg als deze.

Je kunt wel veel zeggen over de ploegtactiek. Als je niet de kaart Kopecky wilt spelen is het niet slim om haar zo vroeg in de wedstrijd vooruit te sturen (als het een opdracht van de ploeg was). Daarmee zet je namelijk je eigen kopvrouw "klem".

Als je wilt winnen met Blaak, dan moet je (bijvoorbeeld met Kopecky) de groep uiteen proberen te rijden op een lastige strook. Blaak mee, Kopecky mee, en vanaf daar het spel spelen met Blaak die moet wegrijden en Lotte daarachter als plan B voor als plan A niet lukt. Nu zaten de vrouwen uiteindelijk met een probleem, dat ze vervolgens ook niet gezamenlijk opgelost kregen.

Je zag in het interview de frustratie bij Lotte dat ze niet mocht doorrijden. Begrijpelijk als je Lotte heet en zelf ook graag wint, maar er lagen afspraken. Wel zie ik als wielerfan veel liever Lotte op deze manier koersen dan haar RVV, ze nam in ieder geval initiatief. Maar de tactiek klopte van geen kant. Wat ik overigens niet erg vind, want SDWorx wint al meer dan genoeg.

EDIT/ AANVULLING: Bastianelli maakte op mij ook een prima indruk. En als Brand was weggereden was de kans groot dat Lotte het zou mogen opknappen met Bastianelli in het wiel. Was zeker nog geen gelopen racen in de kopgroep van 3. Vraag maar even aan de mannen van Alpecin (Merlier en Philipsen) hoe lastig het is om als sprintster vanuit zo'n kopgroep even te winnen in een sprint.

0
Jacco van Stierop 16 april 2022 om 22:39

Ik vond het jammer en vreemd dat Kopecki, Brand en Bastianelli zich weer lieten opslokken. Toen ze weg waren was er toch de nodige vertwijfeling in het peloton, en toen Brand besloot ook maar wat werk te verzetten lag er wellicht iets moois in het verschiet, ofschoon het nog ver was. Afstoppend werk van Trek en SDworks had daarachter verlammend kunnen werken.
Helaas zullen we nooit weten hoe het zou zijn afgelopen. Of Kopecki zou hebben gewonnen blijft ook de vraag, maar zo niet dan was haar beleving van de koers toch bevredigender geweest dan nu vermoed ik.

0
Maillot à Pois 16 april 2022 om 22:48

Op dat moment kende Kopecky de interne krachtsverhoudingen ook niet. Bovendien wilde ze écht graag iets terug doen voor Blaak. Ik weet trouwens niet of Kopecky vandaag per se veel sterker was dan Blaak, ze hebben allebei een aantal keer flink doorgetrokken op een strook. Vooral Majerus en Cecchini bleken niet sterk genoeg om hun taak te vervullen.
En Blaak en Kopecky waren sterk, maar niet sterk genoeg om de ontketende Longo terug te halen.
Achteraf gezien was het uiteraard veel beter geweest om door te rijden met Bastianelli, en zelf had ik er als ploegleider ook voor gekozen, maar op dat moment viel voor de gekozen tactiek ook wel iets te zeggen.

0
Cochise 16 april 2022 om 22:49

@Michelangelo: ik zag het interview live op sporza, geen nood, ik lul niet zomaar wat op basis van mijn gevoel.
Ten eerste is haar tweet geen goedpraterij of een excuus maar een reactie op een tendentieuze kop van sporza boven haar interview. Natuurlijk zoekt sporza weer een manier om te kunnen zeggen dat onze landgenote eigenlijk had moeten winnen. Op sporza zoeken ze altijd een Belg in de uitslag die eigenlijk de morele winnaar was of nipt geklopt werd (ook al werd hij maar 7e) en als dat allemaal niet lukt zeggen ze dat de winnaar een halve Belg is.
Ten tweede geef jij de definitie van “iets in een bepaalde context plaatsen” door te zeggen “dat je tussen de regels door hoort wat ze bedoelt” om dan te ontkennen dat je iets in een context plaatst. Wat jij denkt of voelt is niet de referentie, laat staan een vaststaand feit.
Jouw antipathie voor Evenepoel of Lefevere valt nog te verklaren, dat zijn uitgesproken en erg zelfzekere heren. Maar de immer minzame en bescheiden Kopecky gaan verwijten dat ze het hoog in haar bol heeft is wat potsierlijk.

0
Murcia 16 april 2022 om 22:51

@Michelangelo
Agree to disagree
Je moet vooraf gemaakte afspraken kunnen aanpassen aan de feitelijke situatie in de koers, dat Blaak zich heeft opgeofferd voor Lotte in de RVV is niet relevant als ook hier weer blijkt dat Kopecky de betere is. Voor wat betreft Bastianelli, die reed op dat moment goed maar eindigde op ongeveer drie minuten. Kan zijn dat ze lek heeft gereden maar er valt ook wat voor te zeggen dat de hardheid van de koers haar heeft genekt. Mijn punt blijft dat je als bewezen winnaar dit jaar in twee topkoersen je het vertrouwen als kopvrouw al verdient in aanloop naar Roubaix en dat je soms ook het lef moet hebben om te pakken wat je pakken kunt als je benen dermate goed zijn. Winnaars zijn nooit zo van het kumbaya, een zege moet er komen.

0
Michelangelo 16 april 2022 om 23:05

@Murcia,
Voor mij was het (zeker op dat moment in de koers) de vraag of Kopecky beter was. En ik ben persoonlijk van het type afspraak is afspraak. Op dat moment was het m.i. nog te vroeg om de afspraak te herzien. En als ik een ploeggenoot zou hebben die vanuit eigenbelang tegen de afspraken in zou fietsen, dan zou ik daar nevernooitmeer mijn ballen voor afdraaien.

Was het verstandiger geweest om Kopecky ook gewoon kopvrouw te maken? Waarschijnlijk wel, zeker met de wetenschap van Captain Hindsight…

@Cochise,
Ik denk dat je een terecht punt aanhaalt vwb Sporza. Ze zijn heel goed om Belgen op het schild te hijsen: Evenepoel, De Lie en nu ook Kopecky. Maar met het overdreven ophemelen zorgen ze wel voor druk, en wie weet ook wel misplaatste bewijsdrang. Ik vind Kopecky absoluut niet arrogant overkomen, maar je merkte in haar interview wel dat ze teleurgesteld was dat ze voor deze koers niet als kopvrouw was aangewezen. Dat liet ze tussen de regels door fijntjes even weten op de vraag van de reporter van dienst. Inderdaad zo’n Sporza journalist die graag had gezien dat Lotte haar eigen kans mocht gaan, en zich meer opstelt als fan dan als reporter. En ja, dan zijn de uitgelokte uitspraken niet handig, zeker als Sporza los gaat met een tendentieuze kop.

0
Murcia 16 april 2022 om 23:25

Zelfs als Blaak en Kopecky van vergelijkbaar niveau waren vandaag zal je als ploeg nog steeds voor Kopecky kiezen vanwege de betere sprint van de laatste. Dat men bij SD-Worx haar niet als kopvrouw aanwees is een fout die men hopelijk niet meer zal maken. Afspraak is inderdaad afspraak maar dan moet de ploegleiding ook de ballen hebben om toe te geven dat ze het niet goed hebben aangepakt vandaag en de afspraken dus de eigen kansen in de weg zaten. Nog een grote fout was het niet opstellen van tempobeul Reusser die van een andere orde is dan een Majerus of Cecchini.

0
Maillot à Pois 16 april 2022 om 23:29

@Michelangelo
De teleurstelling betrof dat de ploeg niet gewonnen heeft en uiteraard ook wel een component dat het ook anders had kunnen lopen als ze doorgereden had. Niet dat ze vooraf niet als kopvrouw aangewezen was.

Ik denk overigens dat deze uitspraken op geen enkele manier een issue zijn binnen de ploeg. Blaak weet ook wel dat ze het niet waar kon maken en dat Kopecky het misschien wel had kunnen afmaken in een ander scenario.

0
Maillot à Pois 16 april 2022 om 23:34

@murcia
Helemaal eens wat betreft Reusser. Die had hier mss zelfs kunnen winnen.

0
Gebruikersnaam 17 april 2022 om 09:17
Quote:
Jouw antipathie voor Evenepoel of Lefevere valt nog te verklaren, dat zijn uitgesproken en erg zelfzekere heren. Maar de immer minzame en bescheiden Kopecky gaan verwijten dat ze het hoog in haar bol heeft is wat potsierlijk.

Maar dat is zijn klassieke werkwijze. Het begint niet met uitspraken van Kopecky waaruit dan een conclusie wordt getrokken, het begint met een mening over Kopecky waarbij uitspraken selectief en retroactief worden geïnterpreteerd zodat de vooringenomen mening alsnog klopt. Met in de aanvangsfase altijd wat fake complimenten om de schijn van neutraliteit hoog te houden.

Blijft een rare dualiteit, dat uitgerekend één van de meest subjectieve reaguurders zich wil manifesteren als de belichaming van objectiviteit

0
Zwarte Panter 16 april 2022 om 19:22

edit wf: dergelijke bijdragen mag je achterwege laten

0
tramontana 16 april 2022 om 19:25

Als ze goede benen had en niet mocht doorrijden, is het een domme tactiek van de ploegleiding. Het was duidelijk dat Blaak niet de benen had vandaag, en met Lotte vooruit kan je dan toch nog altijd speculeren op de sprint. Als de kopvrouw niet de benen heeft, moet je sneller kunnen switchen.

0
Aerosolo 16 april 2022 om 20:13

Op welk moment was duidelijk dat Blaak de benen niet had? Achteraf is mooi wonen.

0
Gebruikersnaam 17 april 2022 om 09:33

Kopecky bleek pas de betere toen Longo Borghini al te ver weg was. Zoveel deden ze niet verkeerd, de rest van het team had gewoon wat beter moeten zijn.

Desalniettemin rare tactiek van het team om enkel Blaak vóór de koers uitgesproken kopvrouw te maken. Blaak won al haar grote koersen in de schaduw van of naast andere kopvrouwen. Als je wil dat ze opnieuw een grote koers wint, dan moet je misschien de tactiek gebruiken waarmee ze al haar andere grote koersen won. Hoe gaat Blaak stiekem wegrijden als je alle schijnwerpers op haar zet? Roep heel hard dat je met Kopecky voor de unieke dubbel gaat en je maakt het allemaal al eenvoudiger voor Blaak.

0
De Cabybara van de Conradkade 16 april 2022 om 19:58

Vanuit de ploegleiding had ze gewoon de go moeten krijgen om met dat groepje van 3 door te rijden.

Wedstrijd niet kunnen volgen, maar toen ik zag dat die 3 weg waren dacht ik dat het een gelopen wedstrijd was.

0
Borsje 16 april 2022 om 20:51

Kan ze niet voor een Belgische ploeg gaan rijden? Gaat hier hoop (knecht-)discussies schelen.

0
Beer 16 april 2022 om 23:05

Kopecky, de volgende Belgische die hier moet gekraakt worden. Zie het als een teken van respect Lotte.

Kopecky heeft alle reden´om ontgoocheld te zijn. Ze zat in een kansrijke positie en wint uiteindelijk de sprint om de 2e plaats, waar haar ‘kopvrouw’ duidelijk faalt. Waar zat Blaak toen Longo Borgini er van doorging? Dat was de moment waarop ze had moeten mee zijn.

0
Maillot à Pois 16 april 2022 om 23:17

Nee Beer, toen had Cecchini moeten mee zijn volgens het plan van SDWorx, daar is het fout gelopen.
Blaak beginnen afzeiken omdat Kopecky onterecht afgezeken wordt, is een al even ondermaatse manier van discussiëren.

0
Murcia 16 april 2022 om 23:33

Er Holland vs België van maken is totaal onterecht omdat ook Vollering namens SD-Worx dezelfde reacties krijgt als Kopecky de laatste weken en die heeft toch echt een Nederlands vlaggetje.

0
Beer 16 april 2022 om 23:36

Volle finale, de 3e van vorig jaar rijdt weg en Cecchini zou het moeten oplossen? Don’t think so. Blaak faalt op dat moment als kopvrouw en dat benoemen is niet hetzelfde als afzeiken en al helemaal niet hetzelfde als wat Kopecky hier in navolging van Cant, Iserbyt en andere Evenepoels over zich heen krijgt. Dat niet willen inzien is pas ondermaats.

0
Beer 16 april 2022 om 23:43

De Holland vs België wordt er van gemaakt door diegene die te pas en te onpas Belgische renners afkraken. Don't shoot the messenger. Dat er ook wel Nederlanders kritiek krijgen, betekent niet dat er geen sprake is van een bepaald patroon. Vroeger van Aert, nu Evenepoel, Lefevere, Cant, Yserbyt, Kopecky…

0
Murcia 16 april 2022 om 23:50

Dan kun je met hetzelfde gemak zeggen dat als de derde van vorig jaar wegrijdt, Kopecky ook zelf kan reageren nietwaar Beer? Immers als je benen hebt is dat een moment om ze te gebruiken zeker als je zelf zegt dat je in de vlucht met drie daarvoor niet vol hebt gereden. Nogmaals Vollering krijgt al weken dezelfde verwijten als Kopecky en dus is er niet sprake van een anti-België verhaal maar meer een anti-SD-Worx teneur. Al kun je ook toegeven dat sommigen wel degelijk goede argumenten aandragen over mogelijke fouten waarom de ploeg vandaag niet won.En tenslotte, natuurlijk was Longo-Borghini de sterkste vandaag en rijdend in de sterkste ploeg.

0
Beer 17 april 2022 om 00:20

Neen, want Kopecky wordt op datzelfde moment terug gegrepen. Het was dus aan de volgende SD Worx, Kopecky had de weg eigenlijk al mooi gekasseid voor Blaak.

0
Maillot à Pois 17 april 2022 om 00:28

@murcia
Natuurlijk zijn er valabele opmerkingen te maken over de tactiek van SDWorx.
Of Kopecky die tactiek al dan niet in de wind had moeten slaan zijn wij het niet eens, maar ik denk wel dat we allebei vinden dat Kopecky in haar interview niets verkeerds zegt.
Vollering heeft inderdaad ook wel haar portie kritiek gekregen, maar dan op haar zogenaamde slepersgedrag, niet op alles wat ze zegt en doet. Bij Kopecky ligt het toch anders. Die kon hier vorig jaar ook al niets goeds doen voor een deel van het publiek.
Dus anti-SDWorx is mij toch geen afdoende verklaring voor een aantal comments. Belgische jankert (sic) laat in dat opzicht weinig aan de verbeelding over.

(De ironie is dat SDWorx geeneens zo dominant is dit jaar. Van de WorldTour races heeft Trek er 4 gewonnen, SDWorx 2 en FDJ en DSM elk 1. In de finales zijn ze soms nog in overtal, maar ook zeker niet altijd. Een goede evolutie voor het vrouwenwielrennen uiteraard)

0
Marik 17 april 2022 om 06:41

Na De Hoogmis was het hier zo heerlijk rustig voor meer dan een week. Die rust is voorbij merk ik.

0
de adelaar 16 april 2022 om 23:18

Belgische jankert. Als je benen hebt om te winnen rijd je door… Calimero syndroom

0
Murcia 16 april 2022 om 23:29

Dit soort reacties doen mij vaak verzuchten wat ik hier doe op dit forum.

0
xistnc 16 april 2022 om 23:46

Het is wat scherp geformuleerd, maar het raakt wel de kern. Als Kopecky zo overtuigd is, dan rijdt ze door met Bastianelli en een halve Brand. Als Blaak sterk genoeg is, maakt ze vanzelf wel de oversteek.

Los daarvan snap ik überhaupt niet waarom Blaak kopvrouw is. Die heeft volgens mij alleen maar grote koersen gewonnen omdat ze door tactische timing van een sterk collectief kon profiteren.

0
Murcia 16 april 2022 om 23:58

@xistnc
Ik kan niks met zinnetjes die jankerd bevatten en Calimero syndroom als argumentatie, dat is mij te dun en nodeloos provocerend.
Ik heb eerder al aangegeven dat Kopecky volledig voor zichzelf had moeten kiezen al in de aanloop naar deze koers, dus kopvrouw status opeisen en ook in de koers zelf de beslissing moeten nemen om door te rijden. Geen misverstand daarover, daarom noemde ik ook haar bescheidenheid die nog steeds de overhand heeft.
Over Blaak deel ik je mening, haar grootste zege kwam tot stand door de koude oorlog tussen AVV en AVDB en ook de andere zeges waren gebaseerd op de overmacht van de ploeg, nu was Trek de sterkste ploeg wat je ook vooraf had kunnen inschatten en daarom was haar invullen als kopvrouw ook tamelijk absurd.

0
Bozar 17 april 2022 om 07:34

Voor sommigen kan Kopecky gewoon niets goed doen, zo simpel is het. Altijd wel een reden vinden om ze af te kraken. Misschien eens oprecht afvragen als dit nu Vos was geweest, of jullie dezelfde reacties zouden posten?

Ze heeft fantastisch gereden, en de teleurstelling mag absoluut overheersen na de koers. Dikke proficiat Lotte!!!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone