Ongenaakbare Remco Evenepoel wint na solo van 45 kilometer Clásica San Sebastián
foto: Cor Vos
zaterdag 30 juli 2022 om 17:15

Ongenaakbare Remco Evenepoel wint na solo van 45 kilometer Clásica San Sebastián

Remco Evenepoel heeft zich tot winnaar gekroond van de Clásica San Sebastián 2022. De Belg van Quick-Step Alpha Vinyl viel op de voorlaatste klim aan, loste al gauw al zijn tegenstanders en begon aan een solo van bijna 45 kilometer. Uiteindelijk kwam hij met bijna drie minuten voorsprong aan in finishplaats San Sebastián.

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 

Wout van Aert gaf vanwege een verkoudheid verstek voor de Clásica San Sebastián, maar met Simon Yates, Remco Evenepoel en Tadej Pogacar stonden er genoeg kleppers aan de start. Zij vertrokken vanochtend vanuit San Sebastián voor een wedstrijd van bijna 225 kilometer. De openingsfase was relatief vlak, maar daarna kregen de coureurs de nodige beklimmingen voor de kiezen. Op kilometer 154 voor zou de finale echt beginnen met de Jaizkibel (7,9 km aan 5,6%). Daarna volgde de vreselijk steile Erlaitz (3,8 aan 10,6%) en – na een korte tussenfase – de Murgil-Tontorra (2,1 km aan 10,1%). Na de top van die laatste helling was het nog acht kilometer naar de finish.

Kopgroep met Tusveld
Op de eerste klim van de dag, de Azkarate (4,2 km aan 7,3%), was de ontsnapping van de dag al tot stand gekomen. Ibai Azurmendi (Euskaltel-Euskadi), Jon Barrenetxea (Caja Rural – Seguros RGA), Manuele Boaro (Astana Qazaqstan), Óscar Cabedo (Burgos-BH), Théo Delacroix (Intermarché-Wanty-Gobert), Fabien Grellier (TotalEnergies), Eugenio Sánchez (Equipo Kern Pharma), Martijn Tusveld en Casper Pedersen (Team DSM) hadden de zegen gekregen van het peloton. De negen reden een voorsprong bijeen van ongeveer tweeënhalve minuut.

De kopgroep met Tusveld – foto: Cor Vos

Aan de voet van de Jaizkibel was daar nog maar een kleine minuut van over. En tijdens deze iconische beklimming, werd die voorsprong alleen maar kleiner. Nog voor de top waren alle vluchters gegrepen. Dat kwam vooral door de mannen van UAE Emirates en Quick-Step Alpha Vinyl, die het tempo bepaalden voor respectievelijk Tadej Pogacar en Remco Evenepoel. Van achteren waren er  op dat moment al slachtoffers. Juan Ayuso – één van de outsiders – was een van de eersten die moest passen.

Pogacar breekt op Jaizkibel
Net voordat het nog vrij omvangrijke peloton boven was op de Jaizkibel, ging er nog een grote naam af. En opnieuw was het een renner van UAE Emirates, de kopman zelf dit keer. Pogacar moest de rest laten gaan. De Sloveen had, een week na een zware Tour de France, duidelijk niet meer de beste benen. Zijn landgenoot Matej Mohoric vond dat geen reden om te wachten en zette de rust onder druk in de afdaling. Wegkomen lukte de Sloveen niet, maar er was wel versnippering in het peloton. Tom Dumoulin en Michael Matthews kwamen met achterstand beneden, João Almeida ging tegen het asfalt. De Portugees kwam evenwel met de schrik vrij en kon voor de Erlaitz alweer aansluiten.

Op de Erlaitz trok eerst Jonathan Caicedo (EF Education-EasyPost) door, maar al snel nam Remco Evenepoel over. Terwijl in de achtergrond mannen als Jai Hindley en Alejandro Valverde eraf gingen, kon vooraan enkel Simon Yates de Belg volgen. Tot 1,8 kilometer voor de top tenminste, want op dat moment haakte Yates af. Evenepoel zette met nog bijna 45 kilometer te gaan alleen door. Achter hem ontstond er een groepje met Carlos Rodríguez, Tiesj Benoot, Pavel Sivakov, Bauke Mollema en na een tijdje ook de teruggevallen Yates.

Yates bleef als langste bij Evenepoel – foto: Cor Vos

Evenepoel solo
De eerste achtervolgers – Rodríquez en Sivakov hadden zich losgeweekt van hun medevluchters -hadden na de afdaling van de Erlaitz een achterstand van ruim een minuut op Evenepoel. In de vlakke tussenfase richting de Murgil-Tontorra kwam het INEOS-duo aanvankelijk iets dichter, maar bij het begin van de klim had Evenepoel weer meer dan een minuut. Op de steile helling zelf breidde hij dat gat flink uit. Op de top had hij meer dan twee minuten voorsprong op Sivakov, die zijn ploeggenoot Rodríguez had achtergelaten.

Benoot was – buiten beeld – ook op en over Rodríquez gegaan, Mollema was enkel aangesloten bij de Spaans kampioen. Terwijl Benoot naar een derde plaats zou rijden, klopte Mollema Rodríguez in een sprintje voor plek vier. Ondertussen was Evenepoel al lang en breed binnen. De Belg won met groot verschil voor de tweede keer in zijn carrière de Clásica San Sebastián.

 
126 Reacties
Sorteer op:
30 juli 2022
Demonstratie van Evenepoel!!
  30 juli 2022
  Gelukkig niets van gezien.
  30 juli 2022
  flessen azijn gaan halen?
  30 juli 2022
  Waarom, staken heeft hij toch niet gedaan ;-)? Ging juist ver voor de optocht vooruit.
  30 juli 2022
  Iedereen die een beetje kan fietsen heeft de tour in z'n benen zitten.
  1 augustus 2022
  Fantastische overwinning.
30 juli 2022
Training camp?
30 juli 2022
Wat een prestaasje! Wat een prestaasje! Groeten uit India.
30 juli 2022
Indrukwekkend, iedereen in de vernieling gereden! Zoals gezegd, geef hem 1 meter en hij is weg. Niemand had een antwoord
  30 juli 2022
  Ik denk niet dat ze hem die meter vandaag “gegeven” hebben…
30 juli 2022
Kunststukje hoor, hij rijdt toch een Yates eraf die in bloedvorm verkeert. Bijna alle tourrenners waren idd nog gekookt.
  30 juli 2022
  Zoals verwacht, de zwaarste tour in jaren en geen tegenstand uit die hoek. Mollema en Benoot nog de meeste frisse mannen. Het doet niks af aan de prestatie van Evenepoel, hier winnen met minuten voorsprong is weinigen gegeven.
  30 juli 2022
  ... En daar was een 'verkouden', niet frisse Wout misschien bang voor. Die supercompensatie geldt kennelijk niet meer.
  30 juli 2022
  @peedspeed, voor supercompensatie moet je eerst volledig herstellen dus ik denk dat San Sebastian nog wat te vroeg valt voor een Van Aert of Pogacar. Zeker na de laatste tour waarin ze als halve gekken hebben gereden kan het herstel wat langer duren voor sommigen :D
  30 juli 2022
  Als ik De Cauwer mag geloven (hij sprak daar in vorige edities van de CSS altijd over), dan moet je niet te lang wachten om de vruchten van die supercompensatie te plukken. Blijkbaar lukt dat één week na de Tour nog prima als je er in die week hard genoeg aan werkt, maar wordt het na meer dan een week een lastig verhaal. Daarom zie je trouwens zo vaak dat Tourrenners deze klassieker winnen.
30 juli 2022
Ik blijf mij verbazen dat hij in dit soort wedstrijden altijd enorm dominant is maar dat wedijveren met de wereldtoppers nog niet lukt (zie de Tirreno dit jaar, of de Ronde van Zwitserland). Totaal niet logisch als je ziet wat hij hier doet. Hopelijk kan hij deze Vuelta ook wat van zijn klasse demonstreren.
  30 juli 2022
  Wacht, Pogacar deed niet mee? Tiens … iets gemist ;)
  30 juli 2022
  @Zietemgaan Pogacar start wel, maar dat is gewoon niet slim. Het is onmogelijk om na zo'n tour te presteren in San Sebastian. Mooie overwinning van Evenepoel, maar dit blijft een wedstrijd waar veel renners niet top zijn. Het is niet voor niets dat Mollema hier altijd hoog eindigt
  30 juli 2022
  Hij staat alleszins erg strak. Het zal een goede waardemeter worden over 20 dagen
  30 juli 2022
  Dus Pogacar telt niet mee omdat hij uit de Tour komt. In 2019 moest Pogacar ook afhaken en kwam hij niet uit de Tour en bereidde hij zich, net als Evenepoel nu, voor op de Vuelta waar hij 3 ritten won. Blijkbaar in het laatste decennium 2x waar de CSS winnaar niet uit de Tour kwam. Toevallig 2019 en 2022. Dat Almeida, Yates, Hindley... de Tour hadden gereden moet ik gemist hebben.
  30 juli 2022
  Daar krijgen we het Janneke en Mieke riedeltje van de cynici weer, ach
  Eendagswerk ligt hem formidabel! Kleine rondewerk iets minder, maar is hij alsnog top. Op grote ronde werk is nog winst te behalen
  30 juli 2022
  @zietemgaan, totaal niet cynisch. Ik vind het echt heel knap wat hij hier laat zien. Vanwege zijn klasse begrijp ik gewoon niet waarom het er dan niet uitkomt in de Tirreno of Ronde van Zwitserland. Wat Quincy Adams zegt is wel logisch. Zeker als je zijn eerdere prestaties ziet.
  30 juli 2022
  @F4L: ik ben het daar ook ook mee eens, mijn opmerking sloeg op een andere comment. Maar het klopt dat hij nog niet laten zien heeft dat hij een grote ronde kan domineren. Het zal blijken: peut-être que oui, peut-être que non
  30 juli 2022
  @Zietemgaan Als Pogacar na 60 kilometer moet lossen als Pieter Serry op kop rijdt, is mijn conclusie gewoon dat Pogacar niet had moeten starten. Dit heeft niets met Janneke en Mieke te maken. Net zoals ik het van Evenepoel verstandig vindt om niet in Burgos te starten. De toppers moeten keuzes maken en vooral tegen elkaar strijden als ze top zijn. Ik vond het van JV ook goed om Vingegaard en Van Aert hier niet te laten starten. Ze hadden hier niets te winnen na de Tour
  30 juli 2022
  Als hij zich vlg jaar in de Giro of Tour laat gelden, dan kan hij mee met de grote namen. Dit was weer vanouds werelds, maar nog niet mi de echte grote graadmeter voor idd Giro of Tour. Vuelta staat wat mij betreft, ondanks het vele steile klimwerk toch klein stapje onder de Giro en Tour. Daar treden de WT teams tot de tanden toe bewapend aan om het galabal van het grote seizoensrondewerk te openen. Terwijl Vuelta bij sommigen ook in het teken staat van het WK.
  30 juli 2022
  De Tour vind ik qua algemeen niveau verder boven de Giro staan dan de Giro boven de Vuelta eigenlijk.
  30 juli 2022
  @fietsspeed Alfons zegt het al. De Tour is de Tour. De Giro staat echter niet boven de Vuelta. Al jaren niet meer. Het blijft natuurlijk de tweede grote ronde qua historie en dat zal het blijven. Qua AK strijd rijden er al tig jaren echter meer toppers de Vuelta dan de Giro. Wat dat betreft heeft de Giro de pech dat de echte toppers de Tour willen rijden en de toppers die daar uitvallen rijden de Vuelta. Dat terwijl de Vuelta vaak de renners heeft die de Giro rijden, renners die Tour en Vuelta combineren en dus de uitvallers van de Tour. Kijk de startlijsten van eigenlijk de laatste 10 jaar maar erop na. De Giro is wat breder bezet, maar echt niet qua AK-mannen. No way dat de Vuelta onder doet voor de Giro, op dat gebied.
  30 juli 2022
  De Vuelta heeft op zich wel een interessanter deelnemersveld (meestal), maar de ritten zijn korter, makkelijker, lagere snelheid en de renners die de Vuelta als seizoensdoel hebben zijn vaak op één hand te tellen. Het is niet voor niets dat een grote ronde debuut veelal in de Vuelta plaatsvindt. Dus kracht van het deelnemersveld klopt, maar met een nuancering (opbouw vorm en focus). Hetzelfde zie je hier in San Sebastiaan en normaliter in de Eneco Tour en Polen waar je op het kruispunt van uitgebluste Tourrenners en mensen in opbouw je verrassingen in de uitslagen ziet, naast renners die wat minder pieken en daardoor relatief hoog scoren (Valverde, Mollema, ook Evenepoel). Doet overigens niets af aan de overwinning van vandaag wat voor San Sebastiaan begrippen de meest dominante zege sinds 1994 was.
  30 juli 2022
  @Pietspeed Ik denk dat Hindley met dit deelnemersveld in de Vuelta maar weinig kans maakt op de eindzege. En uiteindelijk draait het in de eerste plaats daarrond: winnen. Of de ritten zelf nu makkelijk zijn of niet. Makkelijker parkoersen maken het niet noodzakelijk makkelijker om er als beste uit te komen. @Panache Is de AGR ("sterkste deelnemersveld", zoals veel Nederlanders trots zeggen) dan ook een kruispunt van uitgebluste renners en renners in opbouw?
  30 juli 2022
  Amstel past ook prima in dat rijtje (al zit er een kortere tijd vanaf Roubaix en tot Luik). Welke wereldtopper piekt er nu naar de Amstel? Helemaal niemand. Mooie wedstrijd, regionaal hoogtepunt, maar geen monument.
  30 juli 2022
  Ik heb hier regelmatig gelezen dat Roglic niet zo veel (meer) voorstelt. Dan zal de Vuelta maar een matig bezette koers zijn geweest de afgelopen drie jaar...
  31 juli 2022
  Wedijveren met de wereldtop ? Remco is vijf keer gestart in een klassieker als kopman. Drie keer gewonnen, één keer gevallen en één keer er doorgezakt. Mag het misschien ? Maar blijkbaar is het altijd iets als het over Remco gaat. Als hij wint zijn de anderen nooit in conditie blijkbaar. Nog maar 22 jaar net en al drie klassiekers gewonnen. Ken je er zo nog ?
30 juli 2022
Hulde voor Benoot, klasse koers. Maar er stond geen maar op Evenepoel, hij is echt een heel speciale. Je weet dat ‘ie het gaat doen, iedereen weet het. Maar het gebeurt onder je ogen en niemand heeft een antwoord. Evenepoel wint wel op heel mooie wijze steeds.
Een knap Vanvleutentje van Remco.
30 juli 2022
voila 11x gewonnen dit seizoen Luik ook solo
  30 juli 2022
  Helemaal niets op af te dingen, groots! Nu nog Giro of Tour.
30 juli 2022
Mooie zege Evenepoel. Bauke Mollema 4e en dus weer in top 10 van deze koers!
30 juli 2022
Evenepoel weer eens in 1 van zijn dagjes. Van God los, en dan is er weinig aan te doen. Heeft dit jaar duidelijk een stap voorwaarts gezet en met zijn 2de grote nummer dit jaar komt hij met stip binnen in de top-5 van dit seizoen. Er zijn er heel weinig die hier op dergelijke manier kunnen winnen, misschien enkel een top Pogacar. Wat een verschillen aan de meet. Er wordt vaak smalend gedaan over 'de nieuwe Merckx' maar eigenlijk is Remco 1 van de weinigen die met grote adelbrieven binnenkomt van bij de jeugd en zo jong ook grote koersen wint. Ook in vergelijking met andere grote talenten als Hirschi, Pidcock, etc. staat hij duidelijk verder in zijn ontwikkeling. Pogi hoeft niet de enige waardemeter te zijn. Verder zegt dit uiteraard weinig over de groteronderenner Evenepoel, hopelijk gaat men nu weer niet aan het zweven met oog op de Vuelta. Wel geen al te spannende koers. Pogacar die hier beter van Aert was gevolgd door niet te starten, Ayuso en zijn grootvader Valverde duidelijk nog niet helemaal klaar voor de Vuelta. Rodriguez bevestigt als groot talent, Sivakov blijft een grillige coureur, Benoot die verder gaat op zijn elan van zijn sterke seizoen, en Mollema als 100% zekerheid in deze koers. Wat een gloriedagen wel voor het Belgische wielrennen. Momenten om te koesteren, want het is wel eens minder geweest (zeker in dit soort zware wedstrijden).
Decompressie bij Pogacar en Dumoulin.
Erg benieuwd naar zijn Vuelta nu idd. Vooral of hij ook leert te sparen in een rittenkoers. Het is niet zijn stijl om zijn kruit droog te houden/afwachtend te koersen en wellicht is het zelfs 'vermoeiend' voor hem om niet met krachten te smijten als hij zich sterk voelt.
  30 juli 2022
  Hij gaat nu meteen weer twee weken op hoogtestage. Zijn aanpak is anders, hij heeft grleerd
  Dat laatste dus.
  30 juli 2022
  @Zietengaan De aanpak van JV wordt gevolgd door QSA
  30 juli 2022
  @Harry: effectief, het was ook nodig
  30 juli 2022
  @harryjohan71 Ik zie toch vooral JV de aanpak van QSA kopiëren, nl. in de klassiekers, het terrein waarop QSA tot dit jaar altijd had uitgeblonken. Of QSA ook de aanpak van JV zal kopiëren in het rondewerk? Misschien, maar dat moet nog blijken. Daar heb ik eerlijk gezegd nog nooit een aanwijzing voor gezien. Ook niet qua voorbereiding (veel hoogtestages e.d.), want op dat vlak heeft JV helemaal niks uitgevonden. Vraag maar aan Armstrong.
Prachtige zege op basis van een indrukwekkende mix van talent, stoutmoedigheid en kracht. Op 45 km van de meet het elastiek uitgerekt, het achter zich laten knappen, en het vervolgens gestroomlijnd afgewerkt. En niemand die een antwoord had. Met Sivakov en Benoot een prima podium.
Hans Anders alleen de renner heet anders. Mijn god wat is er bij Sporza aan de hand....
  30 juli 2022
  Valverde met oorring.
  30 juli 2022
  O wacht even, het is Izagirre. Tja, die mondkapjes hé ... Hilarisch.
  30 juli 2022
  De verjongingskuur van Valverde. Sta nergens meer van te kijken.
  31 juli 2022
  Tweede zege gratis.
30 juli 2022
Wat is de rest slecht zeg. Twee minuten pff
30 juli 2022
Wat een namen in de top 20... zo weinig toppers en ze dan nog door elkaar halen... een rode en een witte fiets... HALLO!?
30 juli 2022
Mooie prestatie van Evenepoel. Wat is het toch een bijzondere renner. Hopelijk kan hij het ook op langere beklimmingen in de Vuelta. Ik hoop het alvast.
  30 juli 2022
  ... Maar vrees dat de lengte, steilte en hitte hem daar toch de das om zullen doen. Een rasklimmer in hem zie ik niet. Een mindere dag kan hem zo minuten kosten.
30 juli 2022
Indrukwekkend. Movistar kan voortaan beter Van Vleuten opstellen, die had het vast beter gedaan dan plaats 19 … de kleine Spaanse ploegjes doen nog beter hier.
30 juli 2022
Knap van Benoot overigens, als je ziet hoe de meeste Tourrenners het hier doen.
30 juli 2022
Niet te beroerd om toe te geven dat ik hier vooraf niet ik geloofde, met die steiltegraad van de voorlaatste klim. Gaat ie net dáár in de aanval en hoe… Tegen niet de minste tegenstanders. Het enige dat vandaag niet op niveau was, was - zoals Uit de Kantlijn zegt - het Sporza commentaar. Van tenenkrullend tot oerdom. Het moment waarop José riep ‘Maar zwijg nu toch eens!’ was me uit het hart gegrepen…
  30 juli 2022
  Het camerawerk mocht anders ook wel beter. Dat zal Benoot waarschijnlijk beamen als hij straks met zijn familie de wedstrijd gaat terugkijken.
  30 juli 2022
  Het enige tenenkrommende vandaag, was je stellige bewering voor de wedstrijd dat Evenepoel vandaag niet zou/kon winnen. Oh, ikzelf en anderen wisten ook niet hoe Evenepoel uit zijn hoogtestage zou komen. Hoe hij zonder wedstrijdritme zou concurreren met gerodeerde renners. Maar we wisten wel dat Evenepoel er klaar voor zou zijn, en bovendien goede adelbrieven had. Drie jaar geleden op 19-jarige leeftijd al de klassieker gewonnen. Daarenboven dit jaar Luik-Bastenaken-Luik gewonnen. Verder via een stage goed voorbereid. Maar volgens ene Kopinkas was Luik geen maatstaf. Inderdaad, Luik is een kermiskoersje. Geen wedstrijd met veel hoogtemeters. Geen wedstrijd met in de finale vergelijkbare beklimmingen. Nogmaals een bewijs dat je van wielrennen geen kaas gegeten hebt. Dan maar snel de aandacht afleiden door over Sporza te lullen (waarom kijk je dan ?)
  30 juli 2022
  @Marlin doe niet zo raar. Kopinkas geeft gewoon iets toe en jij gaat even natrappen.
  30 juli 2022
  @Maarten85 Dat is waar. In de diepe finale maakten ze er een totaal potje van…
  Ik heb vanwege het tenenkrommende commentaar snel weer de vrouwenkoers opgezet. Manmanman, wat was me dat een drama vandaag. Van het niet herkennen van renners tot het in overdreven superlatieven blijven praten over Remco. Daar stak de verheerlijking van Wout in de TdF bleekjes bij af. Dit duo hoeft wat mij betreft niet meer samen in de cabine.
30 juli 2022
Grootse prestatie, maar dat juichen...
  30 juli 2022
  Vleugelbewing in Calais mag. Publiek opzwepen in Baskenland mag niet. Staat genoteerd
  30 juli 2022
  Vleugelbeweging mag. Publiek opzwepen ook. Maar die handjes achter de oren zo van: Juich god maar toe, juich god toe, is een van de redenen waarom mensen aversie hebben tegen Evenepoel, helemaal als je dat combineert met het gejuich met zijn armen hoe hij dat deed.
  Ach, zo is Remco nou eenmaal. Oumi zei laatst ook al in een interview iets als: “Remco is echt een schatje, maar helaas is hij vaker bezig met zichzelf dan met ‘de andere’”.
  30 juli 2022
  Ik was al aan het zoeken naar de juiste interpretatie van handje-achter-het-oor, maar het betekent dus "juich God maar toe" (sic) blijkbaar, staat genoteerd. Blij dat je het hem gevraagd hebt!
  30 juli 2022
  @nickdt, als je zelf dingen verzint om te kunnen zeuren kan je altijd zeuren. Wat dacht je dan van Pidcock met zijn supermanaankomst, of de aankomsten van Van der Poel of zijn onnodige wheelies onderweg?
  30 juli 2022
  De ongenuanceerde en selectieve opmerkingen als het over Evenepoel gaat, lijken wel een kwalijk handelsmerk van WF. Dergelijke moves aan de aankomst, of net ervoor, zoals van Evenepoel, zien we regelmatig. Onlangs nog in de Tour. Uiteraard mogen Sagan, Pidcock of Van Aert dat wel doen, zonder hiervoor enige commentaar te krijgen. Maar als Evenepoel na een topprestatie een gebaartje maakt, ho maar. Blijkbaar interpreteren de criticasters en haters dat de "hoor"bewegingen voor hen bedoeld zijn. Dus toch last van een slecht geweten ? Jullie reactie van daarnet is nogmaals het bewijs dat Evenepoel terecht die "licht spottende" bewegingen gemaakt heeft. Hij zal die blijven doen, zolang idioten geen respect hebben voor inspanningen en prestaties van renners. Of die renners nu al of niet hun favorieten zijn of een persoonlijkheid hebben die hen al of niet aanstaat.
  30 juli 2022
  Poh Marlin wat heb jij een hoop frustraties zeg. Doe eens rustig kerel.
30 juli 2022
Kleine Eddy is back in business, en hoe, waanzinnig. Helaas nu weer naar de zuurstoftent van Kolobnev, of hoe dat Hotel daar ook mag heten. Snap de professionele en wetenschappelijke benadering van topsporters. Vind het leuker als Remco tot aan de Vuelta nog wat wedstrijden zou rijden.
  30 juli 2022
  @Pietspeed Met veel wedstrijden rijden win je geen Vuelta. Dat is de afgelopen jaren wel duidelijk geworden
  30 juli 2022
  Snap ik Harry. Maar 'wil' het publiek slechts renners zien die van zuurstof happen op hoogte of tent op laagte, naar de grote koersen hoppen? Toprenners die veel koersen mogen af en toe ook mooi verliezen.
30 juli 2022
Tussen winnen en winnen zit veel verschil. Er wint altijd iemand maar deze klasbak doet altijd solo
30 juli 2022
Remco is de beste Hup Remco
  30 juli 2022
  Remco is sommige dagen wel de beste. Maar over het hele jaar is hij zeker niet de beste.
  30 juli 2022
  De beste niet, maar dit jaar zijn er niet zo veel betere meer vind ik. Pak mooie overwinningen met panache, en 2 grote koersen gewonnen tot dusver. Of het ook een groteronderenner kan worden moet nog blijken, maar dit seizoen op zich staat al als een huis wat mij betreft. Alaphilippe, van Aert en van der Poel zijn ook geen rondewinnaars maar zien we toch ook als grote coureurs? De nadruk hoeft bij Evenepoel niet steeds te liggen op wat hij niet kan, maar kan ook gewoon gaan naar wat hij wel kan.
  30 juli 2022
  Bauke is de beste hup Bauke
  30 juli 2022
  Wel eens met Alfons. Maar toch zie ik graag toekomstig een big battle tussen Rog, Pog, Vingegaard, Van Aert? en bijvoorbeeld Bernal in de Tour.
  30 juli 2022
  @Klimmer99 Wie beweert er hier dat Evenepoel de beste renner is dit jaar ? Hij al helemaal niet.

Reacties zijn gesloten.