ONE trapt seizoen af in Nieuw-Zeeland

dinsdag 15 december 2015 om 09:48

De Britse wielerploeg ONE, die in 2016 debuteert op ProContinentaal niveau, begint het nieuwe seizoen in Nieuw-Zeeland. Van 20 tot en met 24 januari zal de formatie daar deelnemen aan de New Zealand Cycle Classic (2.2). Vervolgens wordt koers gezet naar Australië om deel te nemen aan de Cadel Evans Great Ocean Road Race (1.HC) op 31 januari. Ook voor de Tour of Dubai begin februari is de ploeg uitgenodigd.

Sportdirecteur Matt Winston ziet de koers in Nieuw-Zeeland als een prima gelegenheid om direct de eerste overwinning te scoren. “We willen ons seizoen op een goede manier beginnen en het liefst meteen een etappezege boeken”, vertelt hij aan Cyclingnews.

Nieuw-Zeelanders Hayden McCormick, James Oram en Dion Smith mogen rekenen op een plaatsje in de selectie. “Onze renners moeten zich ontwikkelen”, zegt Winston. “Dan is niets zo fijn als het mogen rijden van een internationale wedstrijd in je eigen land.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

kelderfan 15 december 2015 om 10:20

Dion Smith lijkt mij een renner om te volgen.

billi 15 december 2015 om 15:02

Interessante ploeg die waarschijnlijk een mooi programma kunnen rijden, ben benieuwd, ook of Matthew Goss weer is van zich doet spreken, is toch ook pas 29.

lnnrt 15 december 2015 om 15:37

Ik hoop dat Steele von Hoff voor de Australische selectie mee mag doen in de TdU, won vorig jaar nog een etappe daar.

Justin Case 15 december 2015 om 22:17

@kelderfan, zeker. Afgelopen seizoen volgde ik hem als adoptierenner en die jongen heeft een hoop in zijn mars. Met name in Alberta maakte hij indruk op me.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair