Omloop der Kempen niet in Topcompetitie

maandag 16 maart 2015 om 18:57
Omloop der Kempen niet in Topcompetitie

Foto: ASO/G.Demouveau

De Simac Omloop der Kempen zal dit jaar niet meetellen voor de Topcompetitie. De wedstrijd is door de organisatie van het regelmatigheidscriterium geschrapt nu het niet langer een UCI 1.2 status heeft. Het bestuur van de Omloop der Kempen is vanwege financiële redenen genoopt een stap terug te zetten.

“De Kempen is een prachtige koers met historie en verdient dit niet. Maar in goed overleg met de commissie wegsport van de KNWU zijn we toch tot dit pijnlijke besluit moeten komen”, zegt Flavio Pasquino, initiatiefnemer van de Topcompetitie. Het klassement dat nieuw leven is ingeblazen bestaat volgens de reglementen uit een combinatie van internationale wedstrijden en nationale wedstrijden over een heuvelachtig terrein. De Topcompetitie heeft besloten geen wildcard uit te delen vanwege verschillende bezwaren.

Aanvankelijk zijn alle tien de Nederlandse UCI 1.2 koersen geïnviteerd voor toetreding tot de Topcompetitiee. De Ronde van Midden Nederland koos ervoor niet deel te nemen. De Omloop der Kempen heeft nu haar plek verloren. Daarmee zullen er nog slechts acht Nederlandse UCI 1.2 koersen in de Topcompetitie worden verreden, aangevuld met vijf Limburgse koersen en een ploegentijdrit. De Topcompetitie bestaat daarmee uit 14 in plaats van 15 koersen.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone