‘Omega Pharma-Lotto versterkt zich met Ciolek’

vrijdag 18 juni 2010 om 10:25

Als we Gazet van Antwerpen mogen geloven heeft Omega Pharma-Lotto zijn sprinter voor volgend jaar beet. Volgens de krant is de Belgische ploeg namelijk rond met Gerald Ciolek. De 23-jarige Duitser kwam de afgelopen twee seizoenen uit voor Team Milram, maar die ploeg heeft nog altijd geen nieuwe sponsor gevonden voor 2011.

De laatste maanden was Omega Pharma-Lotto al druk op zoek naar een topsprinter, die ze na het vertrek van Robbie McEwen eind 2008 niet meer in de gelederen hadden. Veelvuldig werd de naam van de Duitse krachtpatser André Greipel (HTC-Columbia) genoemd, maar die transfer lijkt nu toch niet door te gaan.

Ciolek stond de boek als een supertalent op het gebied van de sprinters, en in 2006 kroonde hij zich in Salzburg tot wereldkampioen bij de beloften. Dit leverde hem een contract op bij het grote T-Mobile, maar de stap naar de echte top heeft de nog altijd maar 23-jarige Duitser voorlopig nog niet kunnen maken, als was hij in 2007 wel goed voor drie ritzeges in de Deutschland Tour en zegevierde hij vorig jaar in de eerste etappe van de Vuelta a España.

Mocht de transfer van Ciolek daadwerkelijk doorgaan dan is het voor Omega Pharma-Lotto de derde aankoop voor volgend seizoen. Eerder versterkte de formatie van kopman Philippe Gilbert zich namelijk al met de jonge Belgen Jens Debusschere en Sven Vandousselare.

Klik hier voor een overzicht van alle transfers en transfergeruchten

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair