Omega Pharma laat Damiani niet naar Lampre gaan
zondag 5 december 2010 om 15:11

Omega Pharma laat Damiani niet naar Lampre gaan

Terwijl hij naar eigen zeggen al met Lampre in zijn hoofd zit, zal ploegleider Robert Damiani nog minstens enkele maanden voor OmegaPharma-Lotto moeten werken. Bij zijn huidige ploeg heeft hij namelijk een contract, waar de Belgen hem aan vasthouden. Dat betekent een vervelende spagaat voor de Italiaan.

“Na de Tour zei ik tegen Marc Sergeant dat ik graag terug wou keren naar Italië”, leest Sporza in het Italiaanse dagblad La Gazzetta Dello Sport. “Hij leek in te stemmen, tot enkele belangrijke renners erop aandrongen dat ik toch zou blijven. In mijn contract van de eerste jaren stond dat ik gratis mocht vertrekken, maar die clausule was plots weggevallen in het nieuwe contract.”

Het lijkt er dus op dat de ploegleider niet goed op heeft zitten letten toen hij ondertekende. Daar ondervindt hij nu de gevolgen van. “Toen ik de Belgen naar een afkoopsom vroeg, hebben ze me gewoon mijn raceprogramma opgestuurd.” Als voorlopige oplossing is er tot Milaan-Sanremo een wapenstilstand getekend.

Voor Damiani betekent dat enkele maanden door de zure appel heen bijten. In zijn thuisland heeft hij namelijk al contacten lopen met een andere ploeg. “Ik zit vooral met Lampre in mijn hoofd, maar als je denkt dat ik Omega zal laten werken voor Petacchi, dan ben je verkeerd. Als ik in die auto zit, wil ik dat Gilbert wint. Na Sanremo praat ik weer met Sergeant. Ik hoop dat we een pijnloze oplossing kunnen vinden.”

Inmiddels belde Sporza-journalist Andre Meganck met de hoofdpersoon, waarna hij over twitter wist te melden dat de vermelding een “kwakkel” is. “Damiani blijft bij OmegaPharma-Lotto.”

RIDE Magazine