“Om Boom te kloppen moeten de belgen een blok vormen”

maandag 29 december 2008 om 09:55

Niels Albert melde deze week in de media dat wanneer hij niet 100% fit is met het WK veldrijden in Hoogerheiden, hij liever voor ploegmaat, Radomir Simunek, rijdt dan voor een landgenoot. Bondscoach Rudy de Bie reageert hier zeer verbaast op.


“Hier zal ik hem zeker op aanspreken. Dit kan ik niet toelaten. No way! Om Lars Boom te kloppen moeten de Belgen één blok vormen. We hebben in het verleden nog wereldtitels verloren omdat we niet aan hetzelfde zeel trokken. Dit mag niet nog eens gebeuren.”

De bondscoach dreigt zelfs met het niet selecteren van de Palmansrenner. “Als hij niet optimaal voor de ploeg zal rijden, vervangen we hem in de selectie. Maar ik denk dat hij in eerste instantie voor zichzelf zal rijden. Hij heeft te veel eergevoel om voor Simunek te werken.”

Ook Fidea-renner Bart Wellens is niet blij met de uitspraken van zijn landgenoot.
“Natuurlijk is het ploegbelang ook van tel op een WK. Maar als Albert straks voor Simunek rijdt, zullen de Belgen op het WK twee tegenstanders hebben: Boom én Niels Albert.”

In 2000 was Sven Nys het zwarte schaap van de Belgische natie omdat deze niet achter Richard Groenendaal wilde aanrijden. Deze werd toen ook makkelijk wereldkampioen. Nys was toentertijd ploegmaat van Groenendaal.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.