Olympische Spelen niet in gevaar voor Pidcock: “Nu gewoon een andere weg”

donderdag 3 juni 2021 om 14:39
Olympische Spelen niet in gevaar voor Pidcock: “Nu gewoon een andere weg”

foto: Cor Vos

Tom Pidcock heeft afgelopen maandag bij een ongeval tijdens een training zijn sleutelbeen gebroken, waardoor hij de Ronde van Zwitserland moet laten schieten. Kurt Bogaerts, de mentor en coach van Pidcock, maakt zich echter geen zorgen over de Olympische Spelen in Tokio.

Pidcock was afgelopen maandag aan het trainen in de buurt van Font-Romeu-Odeillo-Via, een plek in de Franse Pyreneeën, toen hij werd aangereden door een auto. Volgens Bogaerts heeft de jonge Brit al bij al geluk gehad. “Hij reed met een redelijk hoge snelheid bij het begin van een afdaling. Wat er exact gebeurd is, weten we niet, maar Tom werd van opzij aangereden door een auto”, klinkt het in gesprek met Sporza.

“Door de impact werd hij over de auto gekatapulteerd. Zijn fiets heeft voor een stuk de klap opgevangen en is in twee stukken gebroken. Het belangrijkste was om hem meteen naar een ziekenhuis te brengen. Hij is intussen in Girona al geopereerd aan zijn sleutelbeen en heeft het ziekenhuis al verlaten”, aldus Bogaerts. “Hij heeft al bij al geluk gehad. Maar Tom is positief en kijkt al weer volop vooruit.”

“Met gewone training zal hij even goed klaar geraken voor de Spelen”
De Ronde van Zwitserland komt uiteraard te vroeg voor Pidcock, maar Bogaerts heeft goede hoop dat de Brit over een maand (4 juli) aan de start staat van de Wereldbeker mountainbike in het Franse Les Gets. Dit betekent ook dat de Olympische cross-country-wedstrijd (26 juli) haalbaar moet zijn. Bogaerts: “Met gewone training zal hij even goed klaar geraken voor de Olympische Spelen. Het is nu gewoon een andere weg naar Tokio.”

“De conditie die hij heeft, moeten we proberen te bewaren en we moeten aandachtig zijn voor ontstekingen op de wonde of andere complicaties. We hebben al eens eerder in deze situatie gezeten, toen Tom zijn knie blesseerde in de Ronde van de Toekomst in 2019. De situatie was toen veel complexer, maar toch werd hij nog derde op het WK voor beloften. Dat geeft ons vertrouwen dat het nu ook haalbaar is.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

vervelenderitus 3 juni 2021 om 15:08

Nou dat is goed voor Mathieu sportief gezien.

wimvl 3 juni 2021 om 20:15

Dit zal Mathieu ook niet leuk vinden denk ik

Chaba 3 juni 2021 om 15:09

De spelen zijn niet in gevaar voor hem. Dat is mooi, maar de voorbereiding wordt noodgedwongen anders en draagt niet bij aan een optimale voorbereiding.

Handige Harry 3 juni 2021 om 16:14

Lijkt mij sterk dat zijn sleutelbeen al genoeg hersteld is om in Les Gets te starten.
Op de rollen en vlakke weg zal wel gaan maar een mountainbike parcours is toch wel van hele andere orde.

Rufusvb 3 juni 2021 om 23:50

Had veel erger kunnen aflopen: inderdaad geluk gehad. Nu kan hij een week of twee op de rollers trainen, daarna rustig weer naar buiten en zijn schouder gaan belasten om over maand zichzelf te testen bij Les Gets. Als dan alles heel blijft heeft hij nog drie weken om richting topvorm te komen: kan prima.

Headlines

Materiaalzone

Populair