Olympisch kampioene Anna Kiesenhofer tekent bij Soltec: “Mezelf tonen in Vuelta”

maandag 1 augustus 2022 om 18:19
Olympisch kampioene Anna Kiesenhofer tekent bij Soltec: “Mezelf tonen in Vuelta”

foto: Cor Vos (archief)

Anna Kiesenhofer heeft een contract getekend bij het Spaanse team Soltec, om in september aan te treden in de Vuelta voor vrouwen. De 31-jarige Oostenrijkse werd in 2021 olympisch kampioene in Tokio, nadat ze de favorieten verschalkte in de wegrit. Voor Kiesenhofer is het nog maar haar tweede professionele team, nadat ze in 2017 koerste voor Lotto Soudal Ladies.

Kiesenhofer reed in 2022 nog maar twee koersen. Ze deed mee aan de nationale kampioenschappen van Oostenrijk, waar ze tweemaal tweede werd. Sinds haar olympische titel reed de 31-jarige nog maar vijf wedstrijden. Nu zal ze dus in het tenue van Soltec koersen in de Ronde van Spanje voor vrouwen.

Manager Oliver: “Grote stap voor onze ploeg”
“De komst van Kiesenhofer is een keerpunt voor Soltec Team”, zei teammanager Marcelino Oliver in een statement van de ploeg. “Het is, tot nu toe, drie jaar hard werken geweest om een project te creëren dat ons in staat zou stellen om grote doelen na te streven, en haar komst geeft ons het laatste wat we nodig hadden.”

“Ze is de ideale persoon om in deze Ceratizit Challenge by La Vuelta (de Ronde van Spanje voor vrouwen, red.) onze ploeg te leiden”, aldus Oliver. “Met de komst van Kiesenhofer kunnen we nieuwe dingen bereiken en streven naar winst. Daarnaast kunnen we ook een prominentere rol krijgen in de Spaanse wielerkalender.”

Laten zien in bergetappes in Spanje
De manager voegt daar ten slotte nog aan toe dat Kiesenhofer zich wil laten zien in de bergetappes in de Ronde van Spanje, die in september zal gereden worden. Of de olympisch kampioene na 2022 ook voor de Spaanse ploeg zal koersen, is niet bekend.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Brabander 1 augustus 2022 om 18:30

Zij was zonder ploeg dan dit jaar? Blijft toch een bijzonder verhaal zeg

0
Murcia 1 augustus 2022 om 18:40

Ze heeft angst om in een peloton te koersen, dat maakt het ook wel moeilijk LOL
Ze pakte een hoofdprijs en op een knappe manier maar als renster verder ontzettend beperkt in te zetten. Het lijkt nu meer op een snelle marketing actie van Soltec dan echt een langere route tussen beide partijen.

0
Brabander 1 augustus 2022 om 18:44

Okay. In Spanje zal ze toch ook in een peloton moeten koersen. Maar benieuwd wat ze kan brengen. En of ze echt de grootste eendagsvlieg in de geschiedenis zal worden

0
Murcia 1 augustus 2022 om 18:51

Ik denk dat het verder niet veel met haar gaat worden, ze kan best wel wat op een fiets vooral als tijdrijdster maar ze straalde zelf ook niet uit dat ze zoals een van Vleuten bv alles aan de kant wil zetten om haar loopbaan uit te bouwen. Dus een zeer gelukkige Olympische eendagsvlieg zal ze mijns inziens blijven.

0
Alfred Issendorf 1 augustus 2022 om 18:54

edit wf: niet doen

0
Poeksel 1 augustus 2022 om 18:52

Elke etappe in de vlucht van de dag!

0
Wheely 1 augustus 2022 om 19:21

Nou de trilogie van Annemiek staat plots op losse schroeven.

0
Mwielerfan 2 augustus 2022 om 11:15

Geen bondscoach hier, dat scheelt

0

Headlines

Populair

Materiaalzone