Olympia’s Tour verdwijnt van internationale kalender door verplaatsing

vrijdag 10 mei 2019 om 09:18
Olympia’s Tour verdwijnt van internationale kalender door verplaatsing

foto: Cor Vos

De Nederlandse beloftenkoers Olympia’s Tour wordt dit jaar in oktober verreden, omdat dan genoeg politiebegeleiding beschikbaar is om de koers te begeleiden. Dat heeft de organisatie besloten na overleg met de politie-eenheid en de KNWU. Wel verdwijnt de koers van de internationale kalender.


Aanvankelijk was het plan om de rittenkoers te rijden van 17-22 september. Mede door de drukke periode, met onder meer Prinsjesdag in Nederland, is die week niet genoeg politiebegeleiding beschikbaar. De wedstrijd wordt daarom verplaatst naar 16-20 oktober, als de politie vier dagen de koers kan beveiligen. Op de vijfde dag kiest de organisatie voor een tijdrit of etappe op een korte omloop, waarbij het zelf de veiligheid regelt.

Door deze maatregel heeft Olympia’s Tour wel de internationale status in moeten leveren. Het blijft een beloftenkoers voor renners onder de 23 jaar, maar staat op de nationale kalender omdat dat ‘meer speelruimte geeft om de wedstrijd op de nieuwe datum te kunnen organiseren’.

KNWU: “Olympia’s Tour belangrijk voor opleiding van jong talent”
Koersdirecteur Thijs Rondhuis is blij dat hij er met de politie en KNWU alsnog uit is gekomen. “We zijn op dit moment druk in overleg met gemeenten die als etappeplaats zouden willen fungeren. We verwachten op korte termijn de eerste start- en finishplaats te kunnen bekendmaken”, zegt Rondhuis.

KNWU-directeur Thorwald Veneberg is blij dat de ronde behouden blijft. “Het is een wedstrijd die belangrijk is voor de opleiding van jong talent, waarmee we hopelijk de potentiële opvolgers van de huidige Nederlandse wielertoppers een podium geven om zich in de kijker te rijden bij pers, publiek en eventueel bij profteams.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.