Olivier, Kristoff, aangereden jurylid naar Verenigde Staten, Astana

Olivier, Kristoff, aangereden jurylid naar Verenigde Staten, Astana

foto: Marcel Koch

Door Youri IJnsen & Koen Middendorp
donderdag 29 maart 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over Daan Olivier, de selectie van UAE Emirates voor de Ronde van Vlaanderen en het jurylid dat tijdens het WK Baanwielrennen werd aangereden.

Daan Olivier laat Ronde van het Baskenland schieten

Daan Olivier zal toch niet aan de start verschijnen van de Ronde van het Baskenland. De 25-jarige klimmer van LottoNL-Jumbo zou aanvankelijk van start gaan in Itzulia, maar de ploegleiding heeft besloten de renner op te stellen voor de Volta Limburg Classic. Die koers staat komende zaterdag op het programma.

Olivier – die bezig is aan zijn tweede seizoen bij de geel-zwarte brigade – voelt zich naar eigen zeggen nog niet sterk genoeg om deel te nemen aan een koers als het Baskenland. Hij reed eerder dit jaar al de Tour Down Under (69e) en de Internationale Wielerweek van Coppi e Bartali (121e).


Kristoff heeft jonge honden om zich heen in De Ronde

Alexander Kristoff moet zondag tijdens de Ronde van Vlaanderen zijn hoop vestigen op Marco Marcato en Ben Swift. De twee ervaren mannen zullen de Noorse ex-winnaar moeten bijstaan in de finale. De overige renners die geselecteerd zijn door UAE Emirates, zijn jongelingen Sven Erik Bystrøm, Simone Consonni, Filippo Ganna en Oliveiro Troia. De drie Italianen staan te boek als grote talenten en zullen vooral ervaring op moeten doen. Bystrøm werd op zijn beurt in 2014 wereldkampioen bij de beloften. Bij de profs heeft de inmiddels 26-jarige Noor nog niet kunnen bevestigen.


Aangereden jurylid WK Baanwielrennen mag naar huis

De baancommissaris die tijdens het WK Baanwielrennen vorige maand in Apeldoorn werd aangereden en daarbij zwaargewond raakt, mag naar huis. In eigen land zal de Amerikaan in een revalidatiecentrum verder werken aan zijn herstel. Dat meldt het ANP. Tijdens het Omnium voor vrouwen wilde de man een rugnummer van de baan halen, die een van de rensters bij een val verloren was. Diao Xiaojuan uit Hong Kong reed het jurylid daarbij aan. Hij werd daarna behandeld langs de baan, waardoor de wedstrijd lange tijd stil lag. Later ging hij per traumahelikopter naar het ziekenhuis van Zwolle. De UCI deed geen mededelingen over de verwondingen van de man.


Astana brengt gevaarlijke outsiders aan de start van Vlaanderen

Quick-Step Floors en Sky hebben de laatste weken laten zien in de Vlaamse wedstrijden over een sterk collectief te beschikken. Tijdens Omloop Het Nieuwsblad was Astana nog het team van de wedstrijd. Met Michael Valgren wist de ploeg van Alexander Vinokourov zelfs te winnen. De 26-jarige Deen doet ook zondag mee en geldt net als de één jaar jongere Magnus Cort Nielsen en Alexey Lutsenko als een gevaarlijke outsider. Laurens De Vreese, Oscar Gatto, Hugo Houle en Truls Engen Korsæth vervolledigen de selectie van de Aziatische ploeg.

Dit artikel delen:

6 Reacties

SolitaryShell 29 maart 2018 om 20:14

Ik dacht al, waarom gaan Olivier, Kristoff en dat aangereden jurylid eerst naar de Verenigde Staten en dan naar Astana?

Romāns Vainšteins 29 maart 2018 om 20:26

Ik had er zelfs al zo mijn bedenkingen bij. Wat helemaal niet raar is binnen deze sport ook.

xistnc 29 maart 2018 om 20:32

Ik was even bang dat Olivier en Kristoff waren aangereden. Maar het bleef bij het jurylid, al wil ik het woord ‘gelukkig’ in deze context niet gebruiken.

argon18 29 maart 2018 om 20:55

mooi gesproken Solitaryshell

ah-ja 29 maart 2018 om 21:10

Is UAE al in beeld gekomen?

Jean Dumas 30 maart 2018 om 13:24

Astana is ook een aardig blok, al is het vooral in de breedte.

Headlines

Materiaalzone

Populair