Oliver Naesen over oponthoud in Dwars door Vlaanderen: “Pure koersvervalsing”

Door , woensdag 3 april 2019 om 18:00
Oliver Naesen over oponthoud in Dwars door Vlaanderen: “Pure koersvervalsing”

©Cor Vos

Oliver Naesen speelde in de finale van Dwars door Vlaanderen geen rol van betekenis. De ex-kampioen van België deed na afloop zijn beklag over de koersdirectie. “Dat er omstandigheden waren om ons te laten stoppen, snap ik. Maar dan iedereen. De helft stond stil, de andere helft vertrok, waarna de koers ontplofte.”

“Door het stilleggen van de wedstrijd door die valpartijen bij de dames, ontstond er echt chaos”, deed Naesen na afloop zijn verhaal. “Wat een onduidelijke situatie. De helft reed door en de brave jongens bleven staan. Tja.. Dat is pure koersvervalsing natuurlijk.” Toen de neutralisatie zogezegd achter de rug was, bevond Naesen zich naar eigen zeggen in een derde groep.

“Samen met onder meer Philippe Gilbert en Yves Lampaert. Dit was echt niet oké. Ofwel stopt niemand, ofwel iedereen. Maar voor ons was de koers gedaan. Ik heb de kop van de koers nooit meer gezien. Toen ik later opnieuw kwam aansluiten, waren Van der Poel en co. al ontsnapt.” Al heeft Naesen wel respect voor Van der Poel. “Natuurlijk. Daar gaat het hem ook niet om. Als je je tweede WorldTourwedstrijd ooit winnend afsluit, ben je een fenomeen. Echt niet normaal wat die kan.”

Opkomende verkoudheid
Maar ook de voormalige Belgische kampioen zelf meent klaar te zijn voor de Ronde van Vlaanderen. “Ik sukkelde vandaag wel wat met de longen. Daags na Gent-Wevelgem voelde ik een soort bronchitis opkomen. Misschien een gevolg van die Champagne-douche op het podium… Maar dat moet wel goed komen tegen zondag. Ik moet nu vooral gezond blijven en ervoor zorgen dat dit niet helemaal doorbreekt.”

Dit artikel delen:

31 Reacties

Dark Noise 3 april 2019 om 18:06

De Belgische kampioen?

Joachim 3 april 2019 om 18:09

Oei, ik had tijdens de koers niet door dat er breuken waren door die neutralisatie, dat is wel jammer dan.

siets 3 april 2019 om 18:15

Als bovenstaande waar is kun je dat wel onder vervalsing plaatsen inderdaad. Hoewel ik geen andere winnaar zou verwachten.. Denk wel dat Naesen als hij van voren had gezeten met Jungels en Benoot mee zou kunnen. Podium was dan toch wel realistisch geweest.

KnightBiker 3 april 2019 om 18:21

@siets
Als je podium kan rijden, dan ook winnen, bovendien finishte Naessen in Ghent-Wevelgem voor VDP dus waarom had dat vandaag niet gekunt dan…
Je redenering snijd dan ook niet echt hout.

Greg4ever 3 april 2019 om 18:34

@KnightBiker, heb je de sprint van Naesen in G-W gezien? En dan vooral hoe hij juist MvdP de pas afsneed?

Die was anders fietslengtes voor hem gefinished….

Mwielerfan 3 april 2019 om 18:52

Bovendien is naesen wellicht iets slimmer dan jungles en tot nu toe overal beter in dan benoot

Greg4ever 3 april 2019 om 18:18

Wat een mieperd. Gaat t ff niet goed met m, gelijk klagen over anderen en zijn nadeel… Bij die onreglementaire sprint van hemzelf in G-W hoor je m niet… pfff ben geen fan

HSV 3 april 2019 om 18:23

Hij zat voor de stop al ver van achteren. En als je de beelden ziet is de renners niet veel te verwijten. Hooguit de officials bij het laten wegrijden van de kopgroep. Dat was rommelig. Maar alles wat van voren zat, zat er na de stop weer.

LyndaLid 3 april 2019 om 18:26

Hij noemt Lampaert. Die heb ik toch echt daarna veel van voren gezien..

Nico Dick 3 april 2019 om 18:43

Die kwam blijkbaar ook pas terug als VdP en co al weg waren… https://www.wielerflits.nl/nieuws/yves-lampaert-8ste-heb-me-laten-verrassen-bij-neutralisatie/

assen 3 april 2019 om 18:29

Naessen heeft het hart op de tong. Als het slecht gaat kankert ie over van alles en nog wat, incl andere renners. Wen er maar aan, en dan is het niet zo storend.

Velominatus 3 april 2019 om 18:41

Wat een huilebalk. Zit vaak mee in de finale, maar wint eigenlijk nooit grote wedstrijden. Legt de schuld daarvan regelmatig bij anderen. Typische “net niet” renner.

Mwielerfan 3 april 2019 om 19:05

Plouay 2x en bk, toch best aardig

madeinstars 3 april 2019 om 19:14

Er was een valpartij net na de neutralisatie waardoor die groepen ontstonden, dat kwam niet door de neutralisatie zelf.

In het heetst van de strijd zal ‘ie ’t zelf niet goed hebben meegekregen hoe het ging, dus de frustratie valt te begrijpen, maar de neutralisatie was er niet debet aan dat hij in een derde groep zat.

HSV 3 april 2019 om 20:31

+1

Jori 3 april 2019 om 19:18

Heerlijke renner, Naesen. Zegt waar het op staat, sloeg nergens op wat de orga deed, en tot slot duidelijk de credits naar Van de Poel die meer dan terecht heeft gewonnen als fenomeen

Greg4ever 3 april 2019 om 22:10

Zegt waar t op staat? Bullshit. Loopt te zeiken vanuit frustratie. Hij zat te ver, had op moeten letten dus zoekt de fout bij zichzelf. Oh nee das de tekst van een andere klasbak :-)))

west 3 april 2019 om 19:21

Als hij ooit in een ambulance komt te liggen laten we hem wel een kwartiertje wachten tot de koers voorbij is. Mensen die in een ambulance liggen vervalsen de koers namelijk met opzet.

Jori 3 april 2019 om 19:23

haha probeer het nog eens, misschien kom je deze keer verder dan de titel :p

west 3 april 2019 om 20:37

Naessen is net een voetballer die het altijd beter weet dan de scheidsrechter. Er moet in een onvoorziene situatie een beslissing genomen worden. Shit happens en het is niet ideaal. En dan gaat zo’n flapdrol er achteraf commentaar op hebben? Als ie een grote jongen was geweest had ie op het moment zelf als patron opgetreden. Maar nee, achteraf commentaar hebben op de mensen die ervoor zorgen dat er geen ambulance tegen het peloton aanploegt.

Jeff 3 april 2019 om 22:57

Flapdrol?

Was matje de pineut geweest, zou je wel anders praten.

OudeKwaremont 3 april 2019 om 19:30

Naesen heeft hier wel een punt natuurlijk. Hoe mooi de overwinning van MvP ook is. Ook Naesen is een klasbak en neemt geen blad voor de mond, zo zie ik het graag in tegenstelling tot een hoop moraalridders hier:

HSV 3 april 2019 om 20:33

Naessen is vooral subjectief.

west 3 april 2019 om 20:48

Heeft Naessen zich al uitgesproken over de omerta in het Belgische wielrennen? Of over tramadolgebruik? En toen zijn ploeggenoot op epo gepakt werd? Wie zette toen zijn heel gewillig naampje netjes onder een suf statement van de ploeg? Of toen zijn ploeg Bakelants voor dood achterliet in een Italiaans ziekenhuis? Nee, grote meneer Naessen trekt alleen z’n bek open als een stel goedebedoelende juryleden en vrijwilligers een on-the-spot beslissing moeten nemen die een beetje knullig uitpakt. Nou nou nou, stukken beter dan al die moraalridders(?)

Kosmonaut 3 april 2019 om 21:03

Naessen heeft denk ik wel een punt, maar ik had hem zeker niet zien winnen. Geweldig in MSR maar na wat hij daar liet zien vallen zijn prestaties tot nu toe in Vlaanderen toch wel tegen. E3 en het beeld op de Kemmel zijn toch wel (wederom) die van net niet….

Dekker 3 april 2019 om 21:18

Er waren inderdaad geen gaten na de neutralisatie. Die ontstonden later pas na die valpartij.

Romāns Vainšteins 3 april 2019 om 21:51

Kunnen profiteren van onvoorziene omstandigheden vind ik stiekem er keihard bijhoren. Toen Quintana destijds lalala keihard doorreed onderwijl ze die achterlijke sneeuwetappe halfslachtig poogden te semi-neutraliseren was een geweldige coup bijv.

Angedelamontagne 3 april 2019 om 23:53

Dat was pas een farce! Ik zie Uran ( in de leiderstrui dacht ik) nog babbelend in de afdaling van de Gavia omdat men hem was komen zeggen, via de koersradio dat de koers geneutraliseerd was. Quintana daalde toen wat sneller en toen die een gat had van een kleine minuut kwam de jury zeggen dat de koersradio voor zijn hand had gesproken. Dan was het vandaag nog piekfijn in orde!

Geraint 4 april 2019 om 07:07

Die reacties hier. Er lijken mij hier een paar te reageren die een pak meer gefrustreerd zijn dan Naessen.

Of hij heeft gelijk of hij heeft geen gelijk in uw ogen. Maar om hem nu een flapdrol te noemen en vervolgens al de grote problemen in het wielrennen in zijn schoenen te schuiven…

martini151 4 april 2019 om 09:50

Toch wel een groot verschil tussen een klager als Naesen en een gentleman als Lampaert. Yves zoekt de fout bij zichzelf en Naesen klaagt.

Hele goede renner die Naesen, maar hij moet oppassen dat het niet een vervelend persoon gaat worden.

kielabokki 4 april 2019 om 12:32

Die Naesen is toch juist een enorm sympathieke jongen? Idd. nog wat jong, hart op de tong. So what. Go Ollie!

Headlines

Materiaalzone

Populair