Oliver Naesen ontgoocheld: “Ik was sowieso bij de eerste vier geëindigd”
Foto: Sirotti
zondag 2 april 2017 om 18:39

Oliver Naesen ontgoocheld: “Ik was sowieso bij de eerste vier geëindigd”

Oliver Naesen was na afloop van de Ronde van Vlaanderen logischerwijs enorm ontgoocheld. De renner van AG2R La Mondiale kwam samen met topfavorieten Greg Van Avermaet en Peter Sagan ten val op de flanken van de Oude Kwaremont, in volle finale. “Daar lagen we dan met drie. Echt klote”, vertelt Naesen aan WielerFlits.

Hoe is die val kunnen gebeuren? “Sagan reed ergens tegen en ik bleef haperen aan een jas van iemand in het publiek. Daar lagen we dan met drie. Echt klote. Mijn fiets was ook gebroken, net als die van Sagan. Dan kan je niet meer fietsen, he.”

Zonder die val had Naesen nochtans heel ver kunnen komen in deze Ronde. “Net daarom ben ik zo ontgoocheld. Ik was sowieso bij de eerste vier geweest. En dan kan eigenlijk alles gebeuren. Stel dat we bij Gilbert komen, dan ben ik diegene die het iets linker kon spelen, omdat ik minder favoriet was. Dan wilde ik nog wel iets proberen.”

Naesen kwam uiteindelijk als 23e over de aankomst, op ruim twee en een halve minuut van winnaar Philippe Gilbert.

RIDE Magazine
16 Reacties
Sorteer op:
2 april 2017 18:48
Hij heeft in ieder geval bewezen dat het terecht was dat hij vóór de koers net onder de 3 grote favorieten werd gezet, dat hij nog wel degelijk dat tikkeltje beter was dan de andere subtoppers.
2 april 2017 19:08
Altijd wel een arrogant/brutaal ventje. Heb vaak ook het gevoel dat hij zichzelf hoger inschat in vergelijking met de realiteit.

Prima renner hoor.
2 april 2017 19:21
Inderdaad als je met Sagan en Van Avermaet als enige meekan op de laatste keer Kwaremont na 240 km koers en je dus met 3 achtervolgers naar 1 leider toewil moet je logischerwijs zeggen dat je minstens 5de zou zijn geworden. Niets arrogants/brutaals aan.

Beresterke renner, gaat precies ook niet stuk. Echt een revelatie dit voorjaar. Volgend week knallen in Roubaix met een tot op het bot getergde Van Avermaet.
2 april 2017 19:28
Ik vind deze jongen niet onrealistisch ook al is hij misschien niet bescheiden. Hij heeft wel degelijk de kwaliteiten om in de RvV en PR voor de overwinning mee te strijden. Geen grootspraak van hem. Bij TLJ zouden ze in hun handen mogen knijpen met zo'n renner. Bij de Belgische Lotto ploeg eveneens trouwens.
2 april 2017 19:33
gevaarlijke opmerking.
2 april 2017 19:50
Wat een idiote opmerking
2 april 2017 20:17
Dertien WT koersen geweest :
1 x Spanje
1 x Australië
1 x Duitsland
1 x Portugal
2 x Colombia
2 x Polen
5 x België
2 april 2017 20:20
...rare opmerkingen... Hij heeft recht van spreken. Ze waren er erg laat aan begonnen, maar met drie (en VanBaarle nog aan het elastiek eraan) wel hard aan het rijden.
Ik hoop dat hij (en ook VanA.) en de ploegleiders zich realiseren dat hun afwachtende tactiek de belangrijkste reden is dat Gilbert zo mooi wint. Als ze ook vanaf de Muur vol gas waren gegaan, en alles zo snel mogelijk hadden proberen recht te zetten, was het denk ik ook anders gelopen.
Die val was dodelijk, maar daarvoor waren er ook al beslissingen gevallen.
2 april 2017 20:53
@TZV: Kan je me objectief vertellen waarom dat een idiote opmerking is?
2 april 2017 21:25
Naesen reed makkelijk naar Sagan toe en was bij de vier beste van deze koers. Wat ie zegt is helemaal niet arrogant of gevaarlijk, maar realiteit. Iedereen die de koers volgt, zal dit beamen.
2 april 2017 22:00
Dit is geen grootspraak noch arrogantie.
Hij heeft het hart op de tong en dat is net leuk - wat zijn blablabla betreft.
Vandaag was hij duidelijk een van de vier sterkste.
2 april 2017 22:06
Van Baarle aan de rekker. Nog twee er bij en Gilbert voorop. Eigenlijk zegt hij dus dat hij laatste zou zijn geweest, niet echt grootspraak, eerder valse bescheidenheid zelfs. Als je ziet hoe dicht men nu nog bij Gilbert kwam, moet je erkennen dat Gilbert het nooit zou hebben gered naar alle waarschijnlijkheid. Dus top 3 nog meer evident.
2 april 2017 22:58
Naesen is een welkome nieuwkomer onder de favorieten der kasseikoersen en eveneens een prima kerel die lang niet altijd gelijk heeft in wat ie zegt maar met de juiste bravoure en benen is uitgerust. Ga voor hem supporteren aankomende zondag.
2 april 2017 23:29
Gebrek aan zelfvertrouwen kun je hem niet ontzeggen, je hoeft hem ook niet te motiveren, prima joch!
3 april 2017 00:59
Hij heeft ook gewoon gelijk. De drie waren los van de rest, en leken op de Kwaremont een flink gat te maken. Ik ben er van overtuigd dat ze Gilbert het erg moeilijk gingen maken. Het is natuurlijk wel de vraag hoe dat dan gelopen zou zijn, ik kan mij voorstellen dat die 3 mannen ook naar elkaar zouden gaan kijken.

Maar goed, die val hoort wel bij wielrennen, 'wat als' geeft natuurlijk genoeg voer om te spreken. Vandaag was hoe dan ook reclame voor de wielersport.
3 april 2017 09:33
Helemaal geen rare opmerking en zelfs verre van arrogant. Mij inziens een hele realistische opmerking. Hij zat in het wiel van Van Avermaet en Sagan terwijl Gilbert daar nog voor rijdt. Dat zijn vier renners. Ik zag niet zo snel iemand terugkeren. Heel misschien Terpstra met Van Baarle in zijn wiel.

Nu moest een, door de val vertraagde, Van Avermaet de achtervolging met Van Baarle doen (daar Terpstra logischerwijs de benen stilhield). Ze eindigden uiteindelijk op 29 seconden van Gilbert.

Wat zou er zijn gebeurd als Als Van Avermaet ook de motoren van Sagan en Naesen mee zou hebben gehad en zij niet gevallen waren? Ik denk dat het niet heel gek is om te beweren dat zij wel bij Gilbert zouden zijn gekomen.

Reacties zijn gesloten.