Oliver Naesen: “Niemand rijdt Muur en Bosberg sneller op dan ik”

Door Jules De Jonghe, vrijdag 1 maart 2019 om 17:23

Oliver Naesen (28) staat te popelen om het klassieke voorjaar aan te vatten. Hij wil het pechvoorjaar 2018 achter zich laten en meespelen voor de overwinning in de klassiekers. “Goed begonnen is half gewonnen”, vertelt Naesen op de persconferentie. “Dus mag het morgen al.”


Naesen leeft ontspannen naar het openingsweekend toe. “Vroeger panikeerde ik als ik zag dat mijn concurrenten al koersen gewonnen hadden. Nu maakt mij dat niets meer uit. Ik ben meer op mijn gemak. Ook al omdat ik niet ziek ben geweest en geen last gehad van kleine blessures. Ook sportief liep het vooralsnog prima: in de Ronde van Oman kon ik bergop mee met de beteren. Dat was twee jaar geleden niet het geval.”

Niet wachten
De kopman van AG2R reed vorig seizoen een regelmatig voorjaar, maar een uitschieter bleef uit. Dit seizoen wil hij wel meespelen voor de overwinning. En liefst zo snel mogelijk. Wat hem betreft morgen al. ”Ik ben nu in vorm, dus ik moet er van profiteren. Voor hetzelfde geld word ik volgende week ziek en is het voorjaar voorbij. Als je goed bent moet je pakken wat je kan.”

Dat hij het parcours grondig heeft bestudeerd, vertelt Naesen. “De wijzigingen kunnen een rol spelen. Zo rijden we na de Molenberg sneller richting Haaghoek. En na de Berendries is er met de Elverenberg een helling toegevoegd. Anderzijds is dat allemaal nog een eind weg van de de Muur, dus kan het zomaar opnieuw samenkomen.” Maar ook dan zal Naesen niet panikeren. “Niemand rijdt sneller de Muur en de Bosberg op dan ik”, klinkt het ferm.

Simpel coureurke
Naesen schat zichzelf naar waarde. “Ik heb mezelf altijd een goede klassieke renner gevonden. Maar dat resulteerde nog niet in resultaten. Ik eindig dan wel vijftiende op de UCI-ranking. Niet slecht voor een simpel coureurke als ik, maar dat betekent niet dat ik tevreden ben van 2018. Een jaar eerder was alles wat ik deed goed, vorig jaar was een toptienplaats gewoon onvoldoende. De verwachtingen lagen hoger. Ook voor mezelf. Al werd ik wel een paar keer afgeremd door pech.”

Als de Oost-Vlaming de Omloop wil winnen, zal hij het verstandig moeten aanpakken.” Ik heb de koers van vorig jaar bekeken en ik zie mezelf daar voortdurend aanvallen. Iedereen sprong direct op het wiel. Dat waren verloren krachten. Valgren bijvoorbeeld kwam nooit op kop, maar had aan één cartouche voldoende om iedereen te verschalken.”

Crashen of winnen
Naesen rekent ook niet meteen op zijn spurt. “In een grotere groep is er altijd minstens een renner die sneller is. Ik zou liefst in een klein groepje naar de aankomst gaan. Het is een lelijke finish waar je het spel vuil kan spelen. Eens ik in die laatste 500 meter kom dan zal ik mij in die laatste twee bochten smijten: Crashen of winnen. Dat heb ik wel over voor die eerste plaats over”, besluit Naesen met de glimlach.

 

Dit artikel delen:

13 Reacties

doorak 1 maart 2019 om 17:46

Zonder zelfvertrouwen vaart niemand wel. Parelvisser Oli ook zo’n mooie sportman en veel anderen die deze sport zo mooi maken. Tis um gegund.

Turtlehead 1 maart 2019 om 18:30

Haha, heerlijk arrogant. ‘Niemand rijdt die sneller op dan ik’.
Zou voor t eerst zijn. Maar goed, klinkt wel beter dan ‘we zien wel’.

Mwielerfan 1 maart 2019 om 20:05

Inderdaad ik zie Sagan daar wel sneller zijn, maar goed die heeft ook niet elke dag z’n topvorm

Joachim 1 maart 2019 om 19:34

Haha nogal “onbelgische” uitspraken. Vaak komt dat wat onsympathiek over maar van Naesen kan ik het goed hebben. :)

assen 1 maart 2019 om 19:59

Precies, lijkt wel een Hollander! Hoewel ik de Hollanders tegenwoordig niet meer zo hoog van de toren vindt blazen.

josi 1 maart 2019 om 20:00

Nou, laat maar zien dan.

Mwielerfan 1 maart 2019 om 20:06

Goed om dat aan te kondigen van die sprint. Z’n medevluchters zullen hem minder snel durven afbluffen nu ze dit weten

stoempen op de pedalen 1 maart 2019 om 20:40

Zal wel weer 10x top5 worden en nergens winnen, net van Marcke.Wel zonde

vlek 1 maart 2019 om 20:46

Crashen of winnen? Wat een deb..

havermout 1 maart 2019 om 22:29

Heerlijke gast! Die komt er wel.

Man met de hamer 1 maart 2019 om 23:05

Mooie teksten. Van een beetje lef is nog niemand trager gaan fietsen. Van mij mag hij tweede worden achter de ontketende Teunissen.

the student 1 maart 2019 om 23:59

Naesen mooie renner. Alleen eentje waar we over 20 jaar niet van zeggen. Goh die naesen als je die nog eens over de muur zag fietsen. Pfft. Nee dan zijn we hem allang vergeten.

wielrenner 2 maart 2019 om 07:29

Zo won Valgren ook AGR. Die zal dit jaar het niet zo makkelijk meer wegrijden.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.