Utrecht, Jan Ullrich, Oliver Naesen, Annemiek van Vleuten

vrijdag 24 augustus 2018 om 19:30
Utrecht, Jan Ullrich, Oliver Naesen, Annemiek van Vleuten

foto: WielerFlits

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over een mogelijke Vuelta-start in Utrecht, Jan Ullrich die zijn kinderen dankt, Oliver Naesen die een kermiskoers heeft gewonnen en Annemiek van Vleuten die kapt met baanwielrennen.

Utrechtse delegatie lobbyt in Málaga naar Vuelta-start
Een grote delegatie uit Utrecht is afgereisd naar Málaga om met de wedstrijdorganisatie te praten over een toekomstige Vuelta-start in de Domstad. De groep bestaat uit onder anderen burgemeester Jan van Zanen en het Business Peloton Utrecht – de zakenclub die ook in 2015 de Tour de France naar de provincie Utrecht haalde. “Het is een hele gezonde wedstrijdspanning”, zegt voorzitter Cor Jansen tegen RTV Utrecht.

“Je realiseert je dat het steeds dichterbij komt. Tegelijkertijd zit je in de laatste minuten van de wedstrijd en heb je het idee dat je op voorsprong staat, maar dat de wedstrijd pas gespeeld is op het moment dat de scheidsrechter heeft afgefloten en het wedstrijdformulier heeft getekend”, aldus Jansen.


Het gaat beter met Jan Ullrich: “Mijn kinderen zijn mijn medicijn”
Jan Ullrich is aan de beterende hand. De Duitse oud-wielrenner kwam de afgelopen weken meermaals in opspraak door incidenten met drank en drugs. Inmiddels volgt Ullrich therapiesessies in een psychiatrische inrichting: “Het gaat nu veel beter met mij. Ik voel me hier heel veilig en kan me goed concentreren”, zegt de 44-jarige oud-wielrenner tegen Bild. “Ik word nu in de ochtend en avond getest op stoffen in mijn lichaam. Ook doe ik een alcoholtest.”, zegt hij. “Mijn kinderen zijn mijn medicijn.”

Ullrich kwam afgelopen maand negatief in het nieuws toen hij op Mallorca betrokken raakte bij een vechtpartij met zijn buurman, de bekende regisseur en acteur Til Schweiger. Hierop moest hij een nachtje in de cel doorbrengen. In een groot interview met boulevardkrant Bild erkende hij vervolgens te kampen met een drank- en drugsprobleem. Een paar dagen later werd hij in Duitsland gearresteerd nadat hij een prostituee zou hebben gewurgd in een hotelkamer van het luxueuze Villa Kennedy in Frankfurt.


Oliver Naesen de beste in kermiskoers Erpe-Mere
Oliver Naesen heeft gisteren de GP Lucien Van Impe gewonnen. De Belg van AG2R-La Mondiale was sneller dan zijn medevluchter Matthew Holmes in de kermiskoers van het Oost-Vlaamse Erpe-Mere. De Belg Niels De Rooze versloeg in een sprint om de derde plek onze landgenoot Maikel Zijlaard (Axeon Hagens Berman). Baptiste Planckaert (Katusha-Alpecin) finishte als vijfde.

GP Lucien Van Impe 2018 (165 km)
1. flag-be Oliver Naesen (AG2R-La Mondiale) in 3u45:25
2. flag-gb Matthew Holmes
3. flag-be Niels De Rooze op 0:11
4. flag-nl Maikel Zijlaard z.t.
5. flag-be Baptiste Planckaert op 0:14


Geen baanwielrennen meer voor Van Vleuten
Annemiek van Vleuten zal haar zilveren medaille op het WK Baanwielrennen in Apeldoorn geen vervolg geven. Dat maakte ze bekend op haar social media, waarop ze haar baanfiets te koop aanbiedt. De Nederlandse, deze week winnares van de eerste vrouweneditie van de Veenendaal-Veenendaal Classic, maakte vorig jaar een uitstapje naar de baan om zich te kwalificeren voor het onderdeel individuele achtervolging. Dat deed ze en ze plaatste zich uiteindelijk zelfs voor de WK-finale, waarin ze haar meerdere moest erkennen in de Amerikaanse Chloé Dygert. “De sfeer in Apeldoorn kan niet worden overtroffen. Geen baanwielrennen meer voor mij”, schreef ze.

Dit artikel delen:

8 Reacties

achtpuntzes 24 augustus 2018 om 10:47
Quote:
Ik word nu in de ochtend en avond getest op stoffen in mijn lichaam. Ook doe ik een alcoholtest.

Nog niet zo helder dus want ook alcohol is een stof.

0
josi 24 augustus 2018 om 10:55

Het bezoekje van Lance heeft natuurlijk ook geholpen. Kan bijna niet wachten op het volgende bericht.

0
52voor11achter 24 augustus 2018 om 11:10

Kinderen zijn ook wonderen die je moet koesteren.

0
Geurt Harm 24 augustus 2018 om 12:37

Fijn dat er korte termijn resultaten zijn. Hoop vooral dat die jongen ook op langere termijn zijn leven op de rit krijgt. En vind dat de bobo’s van de internationale wielerwereld ook hun verantwoordelijkheid moeten nemen. Ze wisten allemaal wat er gaande was in de wielerwereld sinds eind jaren ’80 met EPO en bloedtransfusies. Ze hebben willens en wetens meegelift op de prestaties van mensen als Ullrich, Armstrong enzovoorts. Laten we kappen met de schijnheiligheid ten aanzien van het verleden; geef eerherstel aan de prestaties en de sporters en pak dopinggebruik in de toekomst keihard aan zodat de sport niet opnieuw vervuilt.

0
Mwielerfan 24 augustus 2018 om 14:29

edit wf: ongepast

0
katerkop 24 augustus 2018 om 14:32

Hein Verbruggen is vorig jaar overleden

0
ah-ja 24 augustus 2018 om 18:34

Vervelend dat deze rubriek steeds aangevuld met een topic terug komt. Eenmasl s avonds rond een vast uur lijkt me voldoende

0
Verweggistan 24 augustus 2018 om 19:54

Is WF kort nu ook een soort live-blog geworden?
Dan is dit bij deze dus het volg-hier-WF-kort topic.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone