Oliver Naesen bevestigt goede vorm met 2de plaats in slotrit Parijs-Nice

Oliver Naesen bevestigt goede vorm met 2de plaats in slotrit Parijs-Nice

©Cor Vos

zondag 17 maart 2019 om 18:36

Drie Belgen kleurden de voorbije week Parijs-Nice. Thomas De Gendt pakte de bollen en naast Philippe Gilbert liet ook Oliver Naesen zien dat hij klaar is voor de klassiekers. Vandaag graaide Naesen een fraaie tweede plaats mee op de Promenade des Anglais.

Veel kasseispecialisten hebben we in de slotrit van Parijs-Nice niet in de vuurlinie gezien. Straf van Oliver Naesen dat hij wél nog deel uitmaakte van de selecte groep die voor de overwinning reed. Al had ook de Oost-Vlaming geen verhaal tegen de uitval van Ion Izagirre. “In de achtervolging heb ik maar weinig werk opgeknapt”, gaf Naesen na afloop toe. “Als niet-klimmer was het ook niet aan mij om de kastanjes uit het vuur te halen. Ik heb zoveel mogelijk energie gespaard met het oog op de eindsprint.”

Eerder deze week gaf Naesen al aan dat hij over een prima vormpeil beschikt. “Ik voel me hier goed. Nóg beter dan vorig jaar zelfs”, vertelde hij aan de Vlaamse media in Frankrijk. “Alles gaat als vanzelf, vlotter. Meer naturel.” In Parijs-Nice was hij de luxehelper van Romain Bardet. Hij hield zijn kopman vooraan in de waaierritten en stond hem zo lang mogelijk bij in de bergen.

“Dit is een koers waarin je je nog eens moe kan maken. Ideaal om een pakske te verbeteren”, lachte hij. “Ik heb me als doel gesteld in het slotweekend nog een keer alles uit de kast te halen. Ik wilde mijn toptwintigplaats veilig te stellen.” Daar is de renner van AG2R-La Mondiale dan ook met verve in geslaagd. Hij prijkt op een 13de stek in het eindklassement.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Kruisberg 17 maart 2019 om 18:38

Reed inderdaad een goede koers! Maar een ophemelberichtje over belgen lijkt mij echt typisch iets voor de belgische site en niet voor de nederlandse versie.

0
Vincent Lacressonniere 17 maart 2019 om 20:31

Onzin, leuk om te lezen

0
Brabander 17 maart 2019 om 20:36

Krijgen we dit weer. Ik vond Naesen echt de grote verrassing in die groep. En of het dan een Nederlander, Belg of Togolees is: het zal wel.

0
Borsje 17 maart 2019 om 20:03

Heb er geen probleem mee.

0
Jori 17 maart 2019 om 20:17

Met deze vorm, waarom geen MSR meepakken? Aardige sprint, klimt sterk en met beetje anticipering wie weet!

0
Mwielerfan 18 maart 2019 om 00:15

Als ciolek kan winnen…

0
Komi 18 maart 2019 om 10:23

Hij en rowe maken zeker indruk. Benieuwd naar de klassiekers, misschien nu een overwinning

0
Mystery Rider 18 maart 2019 om 14:45

Als hij deze vormt doortrekt is hij podium kandidaat voor E3 en meer!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone