Oliveira verliest kampioenentrui na plotse wijziging starttijden

zaterdag 24 juni 2017 om 10:47
Oliveira verliest kampioenentrui na plotse wijziging starttijden

foto: Sirotti

Het Portugees kampioenschap tijdrijden is uitgelopen op een fiasco. Titelverdediger Nelson Oliveira stond klaar om de wedstrijd voor een vijfde keer te winnen, maar wist niet dat zijn starttijd anderhalf uur van te voren was gewijzigd.

De onfortuinlijke Movistar-renner kwam daar te laat achter, waardoor hij niet meer van start is gegaan. De zege ging uiteindelijk naar Domingos Gonçalves, een continentale renner. Oliveira spreekt op Twitter – met gevoel voor understatement – over een “teleurstelling”.

Dit artikel delen:

13 Reacties

Tuubke 24 juni 2017 om 11:00

Dat is niet ‘onfortuinlijk’, maar oerstom. Is het niet van de renner zelf, dan wel van de ploegleiding. Als je de torenhoge favoriet in je gelederen hebt – en anders ook natuurlijk – is het toch niet meer dan logisch dat je het programma van zo’n wedstrijd kent?

Colbrelli. 24 juni 2017 om 11:06

Nou, ik vind het eerder getuigen van onkunde bij de organisatie. Anderhalf uur voor vertrek pas iemand zijn starttijd aanpassen, als renner ga je daar niet van uit. Het is dan aan de organisatie om op zijn minst de renner daar even van op de hoogte te stellen.
Portugese bond zal zich niet populair gemaakt hebben daar als de onbetwiste beste tijdrijder niet in de kleuren van zijn land mag koersen dit jaar.

Puffin87 24 juni 2017 om 11:09

Tja, ik denk ook dat de organisatie hier wel iets te verwijten valt. Als tijdrijder heb je toch altijd een bepaald schema waar je je aan houdt als voorbereiding? X aantal uur van tevoren rusten, eten, warming-up etc. Kan je dan zo kort voor vertrek ineens de starttijden wijzigen?
En als het hem niet vertelt is, is het dan zijn fout of de fout van de organisatie dat hij het niet wist?
Anderzijds, als hij de enige was die hier niet van op de hoogte was, is dat ook wel raar. Ben wel benieuwd naar het verhaal van de organisatie. Waarom zou je uberhaubt de starttijden nog willen aanpassen?

SolitaryShell 24 juni 2017 om 11:10
Quote:
Colbrelli. – 24 juni 2017 om 11:06
Portugese bond zal zich niet populair gemaakt hebben daar als de onbetwiste beste tijdrijder niet in de kleuren van zijn land mag koersen dit jaar.

In de kleuren van je land koersen bij Movistar? Ha ha.

allieballie 24 juni 2017 om 11:17

@SS

Bij de tijdrijders valt dat nog wel mee bij Movistar. Zoek maar eens op.

Jovic 24 juni 2017 om 11:35

In Portugal draait alles om voetbal, wielrennen is daar een bijzaak.

De Brigadier 24 juni 2017 om 11:41

Lekker.
Boeiend.

denistel 24 juni 2017 om 11:42

als die van hem veranderd is zal dat bij meerderen zo zijn geweest toch.
als ploegleiding zou ik altijd een lijst voor vlak voor de start van de tijdrit.

nederbelg 24 juni 2017 om 11:48

Doet weer denken aan het knotsgekke Pedro Delgado proloog verhaal uit de Tour 1989. Toen ook erg van genoten.

Tinkerbell 24 juni 2017 om 12:22

Dit is gewoon idioot van de organisatie. Waarom moet je die starttijden überhaupt zo last minute wijzigen?
Een ploegleiding hebben veel eenlingen daar ook niet bij zich.. vaak heb je gewoon een bekende die je helpt bij de nationaal kampioenschappen. Movistar gaat echt geen heel begeleidingsteam sturen voor één renner.

Cyclingbruh 24 juni 2017 om 12:23

@jovic

Voetbal is nou ook net een grotere sport. :p

SolerEritrean 24 juni 2017 om 12:33

@Cyclingbruh

In Portugal is het echt extreem. Een sportkrant is geen sportkrant maar een voetbalkrant. Andere sporten worden bijna niet gevolgd en als er iets buiten veldvoetbal wordt gevolgd is het handbal, zaalvoetbal, etc. gespeeld door de voetbalverenigingen (zo hebben ook FC Porto en Sporting een wielerteam)

Lopopodium 24 juni 2017 om 12:52

Slechte organisatie. Als je het al nodig vindt om anderhalf uur tevoren nog iets te wijzigen, spreek dan in ieder geval de getroffen wielrenners persoonlijk aan zodat je als organisatie óók weet dat de wijziging in goede orde ontvangen is.

Ben vooral heel geïnteresseerd in de motivatie om de starttijden (van iedereen, of alleen van een paar renners?) zo kort tevoren nog aan te willen passen. Was er onweer of stortregens op komst? Of moet Portugal ineens vroeg voetballen voor de Confederations Cup dat men alles wilde opschuiven?

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair