Olav Kooij grijpt naast medaille in Wollongong: “Niet waar we voor kwamen”

vrijdag 23 september 2022 om 09:43
Olav Kooij grijpt naast medaille in Wollongong: “Niet waar we voor kwamen”

Olav Kooij, derde van links - foto: Cor Vos

Olav Kooij was vooraf een van de grote favorieten voor het WK wielrennen bij de beloften, maar de Nederlandse kopman strandde op de vijfde plaats in Wollongong. In de sprint om de derde plaats, achter winnaar Yevgeniy Fedorov en nummer twee Mathias Vacek, werd hij geklopt. “Dit is niet waar we voor kwamen, maar dat is koers”, reageert Kooij.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar!
Gravel, kasseien, modder, zand, met tassen, zonder tassen: dat zijn de thema's van de nieuwe RIDE die eind september verschijnt. Bestel nu ons najaarsnummer online en krijg hem binnen enkele dagen thuisbezorgd. Bestel hem hier

Al voor de start kreeg Kooij een tegenslag te verwerken, want Mick van Dijke kon vanwege een positieve coronatest niet starten. Hij had daardoor alleen Tim van Dijke, Axel van der Tuuk en Casper van Uden in dienst. “We zaten niet mee in de vlucht van de dag, dus moesten we daarna gokken. We namen wel wat controle, maar konden niet de hele koers dragen. Uiteindelijk konden we in de finale wel tijd terugpakken”, vertelt de sprinter aan Eurosport.

“Ik voelde mij goed op de klimmetjes in de laatste rondes. Zo kon ik goed mee met het voorste peloton”, aldus Kooij. In de finale zag hij dat Fedorov en Vacek een voorsprong hadden. “Ik moest wat geluk hebben dat alles samen zou komen voor de streep. Maar dat gebeurde niet en dat is jammer.”

Kooij zat geïsoleerd in de finale, waardoor hij afhankelijk was van de concurrentie. “Frankrijk had wat mannen en België ook, dus ik hoopte dat zij het gat zouden dichten. Maar dat lukte ze niet. Dan moet je blij zijn met de sprint voor brons, maar ook daarin werd ik geklopt”, geeft hij aan. Søren Waerenskjold en Madis Mihkels waren sneller, waardoor Kooij vijfde werd. “Dat is niet waar we voor kwamen, maar dat is koers.”


Dit artikel delen:

7 Reacties

LeoR 16 23 september 2022 om 09:54

Edit redactie: Bedankt, is aangepast.

0
platteprijs 23 september 2022 om 09:57

Als je echt gokt, laat je Van der Tuuk niet op kop rijden. De grote pech was natuurlijk dat de sterkste man uit de selectie Mick van Dijke niet mag starten (is hij de enige niet-starter vanwege corona tot nu toe op dit WK?). Plus de materiaalpech van broer Tim in volle finale. Komt daarbij dat Van Uden te vroeg afhaakt. Nederland miste zodoende 1 à 2 man in de finale.

0
horsm 23 september 2022 om 10:41

Ja, als Mick van Dijke wel was gestart, dan was het een andere situatie geweest. Desalniettemin, knap dat Kooij in het eerste peloton zat. Hij kan dus inderdaad een heuveltje over (zoals Youri in zijn stuk al suggereerde), en dat opent perspectieven voor de toekomst.

0
Thoin 23 september 2022 om 11:46

Dat heeft Kooij toch al vaak genoeg bewezen dit jaar, dat hij best wel wat reliëf kan verdragen.

0
wielerlover 23 september 2022 om 10:43

Frankrijk en België hadden helaas geen snelle man, dus die rijden dan ook het gat niet dicht.

0
Maillot à Pois 23 september 2022 om 10:49

Frankrijk had Penhoët, die is wel snel in principe. Maar zat er ook wat door zo te zien aan zijn 8ste plek.

0
Murcia 23 september 2022 om 11:32

Is zoals hij zelf zegt, je moet wat mazzel en steun hebben als de sprinter waar iedereen naar kijkt en op dat punt begon het al slecht doordat Mick niet mee kon doen. Panne voor Tim is ook al klote. Maar feit is dat Fedorov de sterkste man in koers was, dan kunnen de andere argumenten de prullenbak in. Olav oogt wel als de sprinter+, die gaat in de toekomst meer dan alleen massaspurts betwisten.

2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Populair

Materiaalzone