Olav Kooij geklopt door Girmay in Valencia: “Wilde mijn sprint later beginnen”

woensdag 1 februari 2023 om 17:41
Olav Kooij geklopt door Girmay in Valencia: “Wilde mijn sprint later beginnen”

foto: Cor Vos

Olav Kooij was de grote favoriet voor de eerste massasprint in de Ronde van Valencia, maar de Nederlandse kopman van Jumbo-Visma werd in Altea geklopt door Biniam Girmay. “We wisten dat het lastig ging worden”, erkende Kooij meteen na afloop bij Eurosport.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De openingsetappe in Valencia was namelijk alles behalve makkelijk met twee beklimmingen halverwege de rit. “Op de eerste klim losten ze mij, maar omdat we een strak tempo reden kon ik terugkeren. De tweede klim, de Bernia, ging iets makkelijker omdat ik de wielen kon blijven rijden. Daardoor kon ik goed overleven”, blikt Kooij terug.

“We wisten dat we daarna gingen sprinten”, aldus Kooij, die in het wiel zat bij Movistar en geen antwoord had op Girmay. Het toptalent uit Eritrea zette zijn sprint al vroeg aan. “Zelf kwam ik vroeg in de wind. Eigenlijk wilde ik mijn sprint ook later beginnen, maar Girmay zat links en had een gat. Hij was gewoon sneller en verdiende de zege.”

“Maar ik kan wel blij zijn met de prestatie. Het is mijn eerste wedstrijd van het jaar en dit is iets om verder op te bouwen voor wat nog komen gaat”, ziet Het Jachtluipaard van Numansdorp er ook positieve punten in.

Lees ook:
Biniam Girmay boekt eerste seizoenszege in Valencia, Olav Kooij tweede
Dit artikel delen:

12 Reacties

SvenNysN1Fan 1 februari 2023 om 18:16

”Het Jachtluipaard van Numansdorp”. Wie verzint in hemelsnaam zoiets?

4
Gebruikersnaam 1 februari 2023 om 18:33

Ik denk dat het sowieso moeilijk wordt om een hippe, coole bijnaam te bedenken die eindigt op “uit Numansdorp”, zelfs als het leuk allitereert.

0
SvenNysN1Fan 1 februari 2023 om 18:43

Precies, maar om het dan ook gewoon zonder enige vorm van schaamte in een artikel te verwerken, dat vind ik toch wel een tikje merkwaardig. Nu had ik al mijn vermoedens wie deze onnozelheid voor het eerst de ether in heeft geslingerd en na uitvoerig onderzoek zijn deze bevestigd. We worden gewoon geïnfantiliseerd waar we bijstaan, schande!

0
ThorHushovd 1 februari 2023 om 20:27

Tja, ‘wie’ het verzint laat zich nog wel raden haha. Maar het tenue (kleuren) en de eigenschap (kortstondig hele hoge snelheid) maken het ‘waarom dit beest’ wel makkelijker verklaarbaar.

0
Romāns Vainšteins 1 februari 2023 om 21:06

Deze is dermate knullig dat ie juist wel leuk is. Al helemaal omdat Olav Kooij gewoon al een prima naam is. Erik Bakker of Mark Hendriks zouden om zo’n bijnaam te zitten springen waar hij hem opgedrongen krijgt.

3
Cochise 1 februari 2023 om 22:01

In de tijd dat Renaat Schotte een van z’n eerste Giro’s becommentarieerde hebben we eens wat van die bijnamen uitgevonden van illustere Italianen die wel eens de vroege vlucht konden halen en die op wikipedia gezwierd. Schotte had toen nog de gewoonte om van elke vluchter van de dag de bijnaam daar op te zoeken (zo sloeg hij dan dagenlang met “Rujano, de koffieplanter” rond je oren). Ik denk dat hij het zelf pas doorhad toen hij “het Napolitaanse leeuwaapje” uitsprak bij Illiano.

2
SvenNysN1Fan 1 februari 2023 om 22:22

Lars Boven, het Bruinbehaard Gordeldier van Reutum. Sam Oomen, de Suikereekhoorn van Tilburg. Michel Hessmann, de Baardagaam van Münster. Dommigheid kent geen tijd.

3
Gelei 2 februari 2023 om 09:27

“Als je een renner ziet sprinten is hij te laat vertrokken.”
Vrij naar J. Cruyff

1
kelderfan 1 februari 2023 om 17:56

Op je 1e. wedstrijddag kan ’t gebeuren, dat je je misrekent.

0
mokum the best 1 februari 2023 om 19:04

Ja echt maffia dit schande.

-1
mokum the best 1 februari 2023 om 17:46

Zet je fiets maar op marktplaats wordt niks meer.

-7
de adelaar 1 februari 2023 om 20:57

Mokum is trouwens ook in de aanbieding. Schijnt niet zo lekker in de markt te liggen

1

Headlines

Populair

Materiaalzone