Offredo maakt na “moeilijke periode” comeback in Eschborn-Frankfurt

woensdag 1 mei 2019 om 10:41
Offredo maakt na “moeilijke periode” comeback in Eschborn-Frankfurt

foto: Cor Vos

Yoann Offredo mag eindelijk weer een rugnummer opspelden. De Fransman van Wanty-Gobert kwam eind maart zwaar ten val in de GP de Denain, waardoor hij moest passen voor de resterende voorjaarsklassiekers. De 32-jarige renner maakt vandaag in Eschborn-Frankfurt zijn rentree. “Ik werd al ongeduldig”, zo vertelt hij in een persbericht.

De bezorgdheid was groot na de GP de Denain. Offredo was na zijn zware crash namelijk enkele minuten buiten bewustzijn. De Fransman werd vervolgens afgevoerd naar het ziekenhuis van Lille. Aanvankelijk werd er gevreesd voor tetraplegie, een verlamming van alle vier de ledematen, wat vaak duidt op schade aan het ruggenmerg.

“Het was een moeilijke periode”
Gelukkig voor Offredo en Wanty-Gobert werden er in het ziekenhuis geen breuken en verlammingen vastgesteld. Nu, ruim een maand later, is de renner weer in staat om te koersen. “Ik kijk terug op een moeilijke periode’, aldus Offredo. “Vooral de eerste weken na de valpartij waren zwaar.”

“Ik heb afgezien, zowel fysiek als mentaal. Gelukkig kan ik nu weer stevige trainingen doen. Het was niet gemakkelijk om de klassiekers op televisie te volgen, maar ik was wel gemotiveerd om weer terug te keren. Ik voel me nu weer levendig”, aldus Offredo, die overigens nog niet pijnvrij kan fietsen.

Nog altijd niet pijnvrij
“Ik heb nog last van mijn rug en van een barst in het intercostale kraakbeen, maar ik wil gewoon de competitie hervatten. Ik reis met veel ongeduld af naar Frankfurt, maar ben toch ook wat onzeker. Het zal me echter goed doen om opnieuw een rugnummer op te spelden.”

Na Eschborn-Frankfurt gaat Offredo enkele dagen op hoogtestage. De Fransman hoopt zich vervolgens via de Vierdaagse van Duinkerke, de Tour de l’Ain, de Ronde van Luxemburg én de Ronde van België voor te bereiden op de Tour de France.


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op Eschborn-Frankfurt met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair