Officieel: Tour de France Femmes 2024 begint in Rotterdam, drie ritten in Nederland
foto: Cor Vos
maandag 10 juli 2023 om 12:42

Officieel: Tour de France Femmes 2024 begint in Rotterdam, drie ritten in Nederland

Eind juni wist WielerFlits al te melden dat de Tour de France Femmes in 2024 begint in Nederland, maar vandaag bracht organisator ASO het nieuws dan ook officieel naar buiten. Het Grand Départ wordt georganiseerd door Rotterdam, Dordrecht en Den Haag. Drie van de in totaal acht etappes worden verreden op Nederlandse bodem.

De Tour de France Femmes begint volgend jaar op maandag 12 augustus, een dag nadat de Olympische Spelen in Parijs zijn afgelopen. De zevendaagse rittenkoers gaat van start met een rit-in-lijn van Rotterdam naar Den Haag. De dag erna staan er twee etappes op het programma. Eerst is er een ochtendrit van Dordrecht naar Rotterdam en ’s middags volgt nog een tijdrit in die laatste stad. Op woensdag verlaat de ronde Nederland. Hoe de route er voor de rest uitziet, wordt op 25 oktober bekendgemaakt in Parijs.

De Tour de France Femmes is in 2024 toe aan haar derde editie. Het zal de eerste keer worden dat er buiten Frankrijk wordt gestart. “Het was voor de ASO een logische keuze om de grootste wielerwedstrijd van de wereld naar het centrum van het vrouwenwielrennen te brengen”, legt koersdirecteur Marion Rousse uit. “De afgelopen seizoenen waren de Nederlandse rensters dominant. Als we vertrekken in het land van deze kampioenen, zal er een groot volksfeest op gang komen.”

De komende editie van de Tour de France Femmes begint op zondag 23 juli in Clermont-Ferrand. Annemiek van Vleuten, die vorig jaar de eerste editie van het evenement won, gaat proberen haar titel te verdedigen. De winnares van de eerste Tour de France Femmes zal in 2024 het Nederlandse Grand Départ niet als renster meemaken: na dit seizoen hangt ze haar fiets aan de haak.

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
10 juli 2023 13:52
Off topic:
Dat Nederlandse gemeentes moeite doen om een tourstart binnen te halen is te loven.
Ik heb met eigen ogen kunnen zien hoe populair actief fietsen is geworden in de regio Utrecht- doet mij veel deugd en verdient een compliment!
    10 juli 2023 15:05
    Mwa, ik zie hier ook een heleboel mensen fietsen tegenwoordig, zelf op de mtb en dikkebanden. En geen idee of je die erbij rekent, maar de e-fiets helpt ook natuurlijk. Denk ook dat het te maken heeft met mensen die gezonder leven tegenwoordig, maar niet op een sport willen met vaste tijden.
10 juli 2023 13:11
Annemiek daar moet je bij zijn! En Parijs is dan niet ver meer....

Reacties zijn gesloten.