Nuyens overleeft bittere kou op Mallorca

woensdag 10 februari 2010 om 09:47

Het was gisteren nu niet bepaald lekker fietsweer op het Spaanse eiland Mallorca, waar Linus Gerdemann de Trofeo Inca wist te winnen. Volgens Rabo-Belg Nick Nuyens mogen de meeste renners blij zijn dat ze geen blijvende schade hebben opgelopen. “Nooit gezien, nooit meegemaakt.”

“Grijze, nee, zwarte wolken waren de harde realiteit. Op 5 km van de eerste klim viel het water met bakken uit de lucht, maar het was doenbaar”, begint een verkleumde Nuyens zijn verhaal tegen Sporza. “Op de top van de tweede klim was het uiteindelijk twee graden. Met regen, hagel en een nog strakker waaiende wind. Ik was nauwelijks vijf kilometer aan het dalen toen het leek alsof ik in mijn blootje naar beneden aan het sjezen was. De kilometers gingen zo traag voorbij.”

“Ik maakte me sterk dat het 30 km bergaf was tot de finish. Ik haalde renners in, maar anderen mij ook”, vervolgt Nuyens. “Ik leek te duwen met houten stokken, met mijn armen zwieren hielp ook niet. Plots keek ik achterom en zag een Rabo-auto: er was nog één plaatsje. Ik heb er geen moment aan gedacht om níet in mijn remmen te knijpen, ook al zat ik op 16 km van de finish. Ik was blij dat ik twee andere renners op de achterbank kon knuffelen.”

Volgens Nuyens hadden andere renners beter zijn voorbeeld kunnen volgen. “Onderweg zagen we nog enkele rijdende lijken. Ik was vooral blij dat mijn gezond verstand niet door elkaar geschud was. Blauwe lippen heb ik nu wel.” Morgen start het volgende criterium van de Challenge Mallorca alweer.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair