Nuyens naar Rabobank
maandag 14 juli 2008 om 12:15

Nuyens naar Rabobank

De Belg Nick Nuyens gaat binnenkort een contract bij de Rabobank tekenen. De Nederlandse formatie wil met de 28-jarige Belg meer voorjaarsklassiekers gaan winnen. “Ik denk dat we met Nuyens goed zitten”, zij Harold Knebel, manager van de Rabobank. De Belg staat momenteel onder contract bij Cofidis.

Rabobank zit niet stil op de transfermarkt. Vorige week werd ook al bekend dat Maarten Tjallingii van Silence-Lotto volgend jaar voor de Rabobank zal koersen. “Kijk naar de teams van Quick-Step en Silence-Lotto. Die beschikken over twee of meer renners die in staat zijn de Ronde van Vlaanderen of Parijs Roubaix te winnen. Je hebt een breed blok nodig om overeind te blijven in dat soort koersen,” aldus Knebel. Nuyens is goed in de voorjaarsklassiekers. In 2005 won hij de Omloop het Volk en in 2006 was hij in Kuurne-Brussel-Kuurne de sterkste. Hij wist bij Cofidis nog niet waar hij aan toe was. De Franse formatie maakt haar plannen namelijk pas in Oktober bekend.

Nuyens wou heel graag dat hij volgend jaar weer met zijn huidige team- en landgenoot Kevin de Weert in één team kon koersen, maar daar ging de Rabobank niet mee akkoord. De Weert reed eerder in zijn carrière al eens voor de Rabobank, maar teammanager Knebel wou niet nog eens met hem werken. “Wanneer we een oogje op een renner hebben gaat het ons om de kwaliteiten van die persoon op de fiets. Het is hartstikke collegiaal dat iemand een goed woordje doet voor een ander, maar we doen er niet aan mee,” besloot Knebel.
Het contract van Nuyens bij Rabobank zal waarschijnlijk voor vier jaar gelden.

RIDE Magazine