Puck Pieterse tweede in Wereldbeker Hulst: “Besefte dat het moeilijk zou worden”

zondag 2 januari 2022 om 14:58
Puck Pieterse tweede in Wereldbeker Hulst: “Besefte dat het moeilijk zou worden”

foto: Cor Vos

Puck Pieterse werd in de Wereldbeker van Hulst knap tweede. De talentvolle renster van Alpecin-Fenix ging fel van start en pakte een grote voorsprong, maar moest in de finale wereldkampioene Lucinda Brand laten gaan. “IK wilde ik er graag bij blijven, maar ze trapte zoveel vermogen op die lange stukken dat het niet meer mogelijk was”, aldus Pieterse.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Ik ben juist hartstikke blij”, lachte ze kort na afloop van de finish. “Ik startte snel. En toen Marianne Vos een foutje maakte, had ik een gaatje. Ik dacht: nu is het tijd om een kloof te slaan. Tot halfkoers had ik vijftien seconden, maar daarna kwamen ze steeds dichter en besefte ik dat het moeilijk zou worden. Ik hoorde de seconden wegtikken. Natuurlijk is het nooit over, ook als het vijf seconden is…”

Pieterse werd in de slotronde ook nog onder druk gezet door Annemarie Worst. “Ik moest nog hard blijven fietsen om die tweede plek vast te houden”, zegt de Amersfoortse.

Derde plaats voor Annemarie Worst: “Opsteker voor het NK”

foto: Cor Vos

Annemarie Worst reed de hele cross in Hulst in de top-5 en slaagde er in een podiumplaats te behalen. “Ik ben zeker blij met deze podiumplaats”, vertelt de renster van 777. “Mijn start was iets minder. Het was kort, met veel draaien en keren, en het was moeilijk om in te halen. Maar toen ik eindelijk naar voren kwam, had ik echt een goed gevoel. Daar ben ik blij mee.”

“Het rondje ligt me hier ook wel. Ik houd daarvan. Dit is een opsteker met het oog op het NK. Het gevoel is weer beter. Het was de voorbije wedstrijden even zoeken naar dat gevoel, maar er zijn veel sterke dames in Nederland. Dat wordt zeker een zware strijd.”

Dit artikel delen:

4 Reacties

Wheely 2 januari 2022 om 15:09

Daar bij die molen, die mooie molen, daar won het meisje waar ik zoveel van hou. Nou ja bijna dan!

0
Dikke Man 2 januari 2022 om 18:17

Hoe is het eigenlijk afgelopen met die oliebollen?

0
Wheely 2 januari 2022 om 19:42

Dr Love zat in de oliebol. Kleffe hap.

0
poortje de dijkenstoemper 2 januari 2022 om 19:35

Puck rijft die vette vis heus een keer binnen

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone