NOS roept Boogerd ter verantwoording (update)

donderdag 21 februari 2013 om 16:07

Michael Boogerd

foto: Sirotti

Michael Boogerd komt in steeds nauwere schoentjes te zitten. Ook de NOS wil nu dat de ex-Rabocoureur open kaart speelt over zijn actieve wielercarrière, zo meldt de omroepstichting zelf. Men weerlegt echter de berichtgeving eerder vandaag in het AD dat, indien hij dit niet doet, er geen toekomst meer voor hem is als co-commentator bij de NOS.

”Het is niet zo dat hij pas weer welkom is als hij open kaart speelt. Boogerd heeft mij in oktober 2012, in een evaluatiegesprek na afloop van het wielerseizoen, laten weten dat hij twijfelde of hij door wilde gaan met commentaar geven”, aldus hoofdredacteur Sport Maarten Nooter.

”We willen nu uiteraard graag weten hoe het precies zit en wat er nou allemaal wel en niet is gebeurd”. Met dit statement hoopt de NOS te bewerkstelligen dat de Hagenaar nu eens écht reageert op de verdachtmakingen rond zijn persoon. Tot nog toe beperkte Boogerd zich enkel tot ontwijkende antwoorden en korte reacties.

De omroepstichting gaf daarnaast ook aan dit seizoen minder aandacht aan de wielersport te besteden. Om te beginnen wordt er dit weekend dan ook geen live verslag gedaan van het Vlaamse openingstweeluik.

Dit artikel delen:
# NOS

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone