Noors toptalent van Visma | Lease a Bike wordt wereldkampioen langlaufen
foto: Cor Vos (archief)
woensdag 7 februari 2024 om 14:57

Noors toptalent van Visma | Lease a Bike wordt wereldkampioen langlaufen

Visma | Lease a Bike is een wereldkampioen rijker, maar niet in het wielrennen. Jørgen Nordhagen van de eigen beloftenploeg heeft namelijk het WK langlaufen bij beloften over 20 kilometer gewonnen. Dat deed hij in het Sloveense Planica.

De 19-jarige Nordhagen kwam na een wedstrijd, een massastart van 20 kilometer, van ruim 47 minuten solo over de finish in de sneeuw van Planica. Zijn voorsprong was zo groot dat hij in de laatste rechte lijn uitgebreid feest kon vieren met de Noorse vlag. De andere twee podiumklanten, twee Italianen, kwamen ruim twee minuten (!) na Nordhagen over de finish.

Later dit jaar debuteert Nordhagen in het Development Team van Visma | Lease a Bike. Na dat jaar zal hij vanaf 2025 uitkomen voor het Nederlandse WorldTeam, daar ligt hij al vast tot eind 2027. Afgelopen jaar won Nordhagen bij de junioren onder meer de Vredeskoers in Tsjechië, de Eroica Nations Cup en het Noors tijdritkampioenschap. Ook eindigde hij in de top-6 op het WK op de weg, het WK tijdrijden en het EK tijdrijden in zijn categorie.

Bekijk hier de livestream van de zege van Nordhagen op het WK langlaufen

RIDE Magazine
9 Reacties
Sorteer op:
7 februari 2024 15:02
Als hij zo goed is in langlaufen snap ik niet dat hij als Noor stopt en full-time gaat wielrennen.
  7 februari 2024 15:04
  Misschien kan ie nog wel beter wielrennen
  7 februari 2024 15:11
  Inderdaad Robertje, langlaufers (en biathleten) zijn halfgoden in Noorwegen. Het zal dus wel vanwege een brandende passie voor het wegwielrennen zijn.

  Mooi dat hij ook nog mag langlaufen van V-LaB. Hij zal wel wat bovenlichaamspieren terug kwijt moeten spelen, maar voor cardiovasculaire ontwikkeling is er geen betere sport te bedenken.
7 februari 2024 15:10
Ik ben benieuwd wat voor renner dit wordt. Met de vo2 max zit het wel goed zo te zien. Klassementsrenner of toch meer het korte werk?
  7 februari 2024 15:29
  Klassementsrenner. Licht mannetje dat goed kan klimmen en tijdrijden. Een beetje een type Vingegaard dus. Ik ben heel benieuwd hoe ver hij het schopt.
7 februari 2024 15:51
Eerst een skispringer, dan een langlaufer - what's next?
8 februari 2024 08:16
Langlaufen is echt een prachtige sport - ik mag me officieel zelfs langlaufinstructeur noemen - maar helaas wel met een zo mogelijk nog groter dopingprobleem dan het wielrennen.
Qua inspanning hoe dan ook een perfecte basis voor andere duursporten, dus dit belooft best wel wat.

Reacties zijn gesloten.