NK wielrennen 2023 vindt plaats in Sittard-Geleen

donderdag 24 november 2022 om 15:02
NK wielrennen 2023 vindt plaats in Sittard-Geleen

Pascal Eenkhoorn won het NK bij de profs in 2022 -foto: Cor Vos

Het NK wielrennen 2023 is toegewezen aan Sittard-Geleen. Dat meldt de Limburgse gemeente in een persbericht. Het Nederlandse kampioenschap staat volgend jaar op het programma voor 23 tot en met 25 juni. De voorbije drie jaar vond de nationale titelstrijd steeds plaats op de VAM-berg in Drenthe.

Het gaat om de wedstrijden voor de profs-mannen, profs-vrouwen, beloften-mannen, de elite-vrouwen zonder contract en de elite-mannen zonder contract. De mannen-profs en vrouwen-profs werken eerst een aanlooplus door Zuid-Limburg af, alvorens ze beginnen aan een lokaal circuit door Sittard. In het persbericht wordt gesproken van ‘diverse beklimmingen’ op de route, maar de details over het parcours zullen pas later bekend worden gemaakt. De overige koersen worden volledig verreden op het rondje in Sittard.

Andries Houtakkers, wethouder Sport van de gemeente Sittard-Geleen, is blij met het besluit van College en Wethouders. “Een evenement van deze aard en omvang past heel goed bij het sportieve karakter van Sittard-Geleen, waar we de actieve wielersporter dankzij het Tom Dumoulin Bikepark in Sittard en Wielerbaan Glanerbrook al veel te bieden hebben. Maar ook de recreatieve fietser en wielerliefhebber kent de regio als een gebied waar het goed toeven is. We hopen er in het laatste weekeinde van juni een wielerfeest van te maken voor deelnemers, supporters, tv-kijkers en niet te vergeten onze inwoners.”

Henk van Beusekom, de manager sport van de KNWU, bedankt in het persbericht Drenthe. Dankzij deze provincie kon het NK ondanks coronarestricties ook de voorbije jaren doorgaan, klinkt het. “Maar we begrijpen ook dat na veel jaren elders zowel de wielrenners als de wielervolgers de titelstrijd graag weer verreden zien worden in het decor van de Limburgse heuvels”, aldus Van Beusekom. Het laatste NK in Limburg dateert van 2013, toen Kerkrade gastheer was. “We kijken alvast uit naar boeiende en spannende kampioenschappen en bedanken Sittard-Geleen voor hun gastvrijheid.’’

Dit artikel delen:

6 Reacties

Sjoerd102 24 november 2022 om 18:18

Dit zou een leuk rondje zijn: https://goo.gl/maps/71okUuMbrU3UAEqn9

1
Sjoerd102 24 november 2022 om 16:32

in elk geval zit de Watersley in het parcours.
Ik vermoed dat ook de Windraak en Schatsberg er dan in zullen zitten.
de klim naar Sweikhuizen zou helemaal mooi zijn, maar met een drukke spoorwegovergang aan de voet zal dat lastig worden.

0
Eroba 24 november 2022 om 19:10

Mijn lokale rondje! Pak zelf graag Hillensberg mee, maar die ligt net in Duitsland, dus zal wel niet.

0
koos1 24 november 2022 om 19:47

Zal wel het 'Enecotour' rondje worden met oa Watersley, Windraak, Schatsberg en misschien stukje Duitsland met de Hillensberg die ze daar al vaker hebben gedaan.
Hoop dat de finish in de centrum ligt, maar zal wel het totaal sfeerloze Tom Dumoulin Bikepark worden.

Edit: Volgens 1Limburg zal de finish bovenop het klimmetje naar Watersley liggen. Een mooie aankomst plek met sprintje bergop richting de finish.

0
Jungle Man 24 november 2022 om 16:34

Hehe, eindelijk weer in Limburg.
Daar kan maken toch makkelijk een meer NK waardig parcours uittekenen

-1
Kaj 24 november 2022 om 16:39

Maar er zal vast wel iemand gaan lopen zeiken over het feit dat er niet in het echte heuvelland gekoerst gaat worden

1

Headlines

Populair

Materiaalzone