NK voor nieuwelingen, junioren en EZC verplaatst naar oktober

woensdag 26 mei 2021 om 20:03
NK voor nieuwelingen, junioren en EZC verplaatst naar oktober

Ter illustratie - foto: Cor Vos

Het NK wielrennen voor nieuwelingen, junioren en elite zonder contract is verplaatst naar oktober. Dat maakte de KNWU vandaag bekend. De nieuwe data zijn 23 en 24 oktober.

Henk van Beusekom, manager Sport van de KNWU, noemt de beslissing onafwendbaar. “Met deze verplaatsing naar oktober zorgen we voor veilige en eerlijke kampioenschappen voor genoemde categorieën. Deze renners en rensters hebben ruim een jaar nauwelijks of geen wedstrijden gehad. Door de kampioenschappen aan het einde van het seizoen te laten plaatsvinden, kan er sprake zijn van een eerlijke selectieprocedure.”

“Het gebruikelijke kwalificatiesysteem met landelijke ranglijsten wordt daarbij toegepast. Door het Nederlands Kampioenschap als slotwedstrijd van het seizoen in te plannen, kunnen (jonge) renners opnieuw wennen aan wedstrijden rijden en zorgen we voor een veiliger koerssituatie. Ook dit kampioenschap zal in Drenthe plaatsvinden. Indien mogelijk op de Col du VAM. Wanneer dit niet mogelijk blijkt, vindt dit op een andere locatie in Drenthe plaats”, aldus Van Beusekom.

Het geplande kampioenschap voor beloften en profs wordt zoals voorzien in het weekend van 19 en 20 juni op de Col du VAM in Drenthe verreden. De vrouwen-profs en de U23 rijden op zaterdag en de mannen profs op zondag.

Verbreding parcours
Na het NK van 2020 waren er enige kritieken op het parcours op en om de VAM-berg, waar het vooral te smal zou zijn. De organisatie stelt dat men daaraan nu hard werkt. “Het stuk fietspad onderaan de afdaling krijgt een breedte van zes meter en de drie wildroosters zullen ten tijde van het NK verwijderd zijn. Deze nieuwe brede weg met een lengte van circa twee kilometer zorgt voor een goede balans in het parcours. Zo ontstaat er een mooi en veilig parcours van 7,3 kilomter, waarop ondanks de beperkingen van COVID-19, wederom een uitdagend Nederlandse Loterij NK wielrennen kan plaatsvinden”, stelt de organisatie.

Dit artikel delen:

7 Reacties

keesvdspek 26 mei 2021 om 20:05

Leuk dat de junioren weer de dupe zijn

0
DeSjors 26 mei 2021 om 20:18

Lekker hoor 3 weken van tevoren.. hoeveel tegenslagen wil je de jongeren nog bezorgen als bond, veel zijn er al tijden naar toe aan het werken.
Eind oktober zitten veel renners al een maand in de cross.
Mooi vooruitzicht, wat lullige trainingswedstrijdjes op jeugdparcoursen en wat criteriums in juli met veel geluk.
In andere landen wordt al een tijdje gekoerst mensen van de KNWU.

Enige positieve is dat ze nu misschien met een fatsoenlijk parcours kunnen komen voor deze categorieën.

0
Martijn Arensman 26 mei 2021 om 22:26

Je kan wel zuur reageren richting de KNWU. Het heeft niks met willen of niet willen te maken. De overheid laat voorlopig geen evenementen toe voor amateursport.

0
DeSjors 27 mei 2021 om 11:48

Ik lees dat toch anders hoor. De beloften zouden dan ook geschrapt moeten worden als dat enkel het geval zou zijn.

0
Kaj 26 mei 2021 om 21:01

@DeSjors als het aan de mensen van de KNWU had gelegen waren er gewoon wedstrijden geweest. Maar hier bepalen andere mensen wat er wel en niet mag. Maar ach schreeuwen en blaten. En tja het is een kwestie van keuzes maken crossen in België als je geluk hebt.

0
DeSjors 26 mei 2021 om 21:14

Leer jij eerst maar begrijpend lezen knul.

0
Paceline 27 mei 2021 om 09:11

Prima besluit, als het vanaf vanaf dag 1 was genomen… Het organiseren van een NK als eerste wedstrijd van het seizoen met 1 à 2 clubwedstrijden als kwalificatie moment laat zien dat je géén inzicht hebt in je doelgroep, namelijk je leden. Het schermen met een NK en kwalificatiewedstrijden als start van het seizoen is natuurlijk wel een lekker pressiemiddel om licenties te verkopen, en zo het gat in de begroting wat te vullen.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone