NK op de weg, Lorena Wiebes, Christophe Laporte, Giacomo Nizzolo

vrijdag 29 juni 2018 om 20:00
NK op de weg, Lorena Wiebes, Christophe Laporte, Giacomo Nizzolo

foto: Sirotti

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder andere over het zonovergoten NK Wielrennen, contractverlenging voor Christophe Laporte en Lorena Wiebes en Giacomo Nizzolo die terugkeert op het terrein waarop hij twee jaar geleden Italiaans kampioen werd.

Goed smeren en voldoende water drinken is het devies tijdens het NK

De temperatuur loopt dit weekend op naar zo’n 28 graden en dus doen bezoekers van het NK Wielrennen en deelnemers aan de NK Toertocht (op zaterdag) er verstandig aan hier passende maatregelen op te nemen. De organisatie adviseert vooraf voldoende water te drinken en je thuis al in te smeren met zonnebrandcrème en tijdens het NK voldoende water te blijven drinken, een pet of hoed te dragen ter bescherming tegen de zon en je te blijven insmeren met zonnebrandcrème. Deelnemers aan de NK Toertocht wordt geadviseerd bidons te vullen met water bij het ophalen van de startnummers en gebruik te maken van de verzorgingspost onderweg en bij de finish.


Christophe Laporte tekent bij tot 2021

Christophe Laporte rijdt nog zeker tot en met 2021 in de kleuren van Cofidis. De 25-jarige Franse sprinter heeft zijn aflopende contract namelijk met drie jaar verlengd. “Ik ben erg blij dat ik heb bijgetekend”, reageerde hij. “Mijn doel is om steeds meer vooruitgang te boeken en meer koersen te winnen op een hoger niveau.” Laporte rijdt sinds 2014 voor Cofidis. Dit jaar won hij al zes koersen, waaronder etappes in de Tour de Luxembourg en de Baloise Belgium Tour. Ook was hij de beste in de Tro-Bro Léon.


Europees juniorenkampioene Wiebes langer bij Parkhotel Valkenburg

Lorena Wiebes heeft haar contract bij Parkhotel Valkenburg verlengd tot en met 2021. De 19-jarige Europees kampioene bij de junioren kon rekenen op de interesse van meerdere vrouwenteams, maar koos ervoor zich de komende jaren te ontwikkelen bij haar huidige ploeg. “Ik ben heel blij om tot en met 2021 deel uit te maken van het Parkhotel Valkenburg-team”, zegt Wiebes. “Ik voel me heel erg thuis in de omgeving die het afgelopen jaar is gecreëerd en weet zeker dat ik mij hier verder kan ontwikkelen.”

De ploeg maakte tevens bekend dat hoofdsponsor Parkhotel Valkenburg de huidige overeenkomst verlengt tot en met eveneens 2021, waarmee de toekomst van de ploeg is verzekerd.


‘Matxin’ eindverantwoordelijke ploegleider bij UAE Emirates

José Antonio Fernández is de nieuwe sportieve eindverantwoordelijke bij UAE Emirates. De Spanjaard staat beter bekend als Matxin en maakte de laatste jaren naam binnen de wielerwereld als scout. Onder meer voor Quick-Step Floors scoutte hij toptalenten. Zijn speurneus werd opgemerkt door UAE Emirates, waar hij aan de slag ging als ploegleider. Nu krijgt hij meer verantwoordelijkheden en wordt doorgeschoven naar de positie van team manager, omdat Carlo Saronni die plek achterlaat. Matxin was in juni nog bij de Giro d’Italia U23 om de nieuwste talenten in de gaten te houden.


Giacomo Nizzolo vraagteken op de wegen waar hij in 2016 de Italiaanse titel won

Voor Giacomo Nizzolo is het gissen in welke vorm hij morgen in Boario Terme aan de start staat van het Italiaans kampioenschap op de weg. De 29-jarige sprinter pakte in 2016 op dezelfde wegen de titel, maar sukkelde de afgelopen twee jaar met blessures. Door zijn tweede plaats in de slotrit van de Adriatica Ionica Race achter Elia Viviani wordt hij toch bij de outsiders gerekend. “Het wordt een belangrijke dag voor mij, maar ik koester geen hoop op een sterk resultaat door de knieproblemen van de afgelopen tijd”, zegt Nizzolo tegen SpazioCiclismo. “Ook al ben ik niet op de top van mijn kunnen, ik wil er wel staan. Het is zeker spannend om terug te zijn op de wegen waar ik de Italiaanse trui won twee jaar geleden.”


Six Day Series breidt uit

De Six Day Series is uitgebreid met twee wedstrijden, waardoor in het komende baanseizoen 2018/19 dit regelmatigheidsklassement zes koersen telt. De zesdaagses van Londen, Berlijn en Kopenhagen tellen ook komend seizoen mee en de kalender wordt aangevuld met Melbourne, Manchester en Brisbane, waar ditmaal de finale wordt gefietst. De wedstrijd Mallorca verdwijnt. Albert Torres en Sebastián Mora Vedri verzekerden zich vorig jaar van de eindoverwinning. De Spanjaarden grepen de macht in de afsluitende koppelkoers, waar voor aanvang het verschil tussen de nummers één en vijf slechts vijf punten bedroeg.

De Six Day Series-kalender 2018/19
23/10 – 28/10: flag-gb Londen
24/1 – 29/1: flag-de Berlijn
31/1 – 5/2: flag-dk Kopenhagen
7/2 – 9/2: flag-au Melbourne
22/3 – 24/3: flag-gb Manchester
12/4 – 14/4: flag-au Brisbane (finale)

Dit artikel delen:

2 Reacties

petoi 29 juni 2018 om 21:48

3 jaar voor Wiebes is wel uitzonderlijk lang in het vrouwenwielrennen. Volgens mij is er geen vrouwelijk wielrenster of ploeg die een contract na 2020 heeft op dit moment. Het is wel te hopen dat Parkhotel ook wat gaat groeien want als het zo doorgaat met de ontwikkeling van Wiebes heeft ze rond 2020 toch wel een volwaardig WWT programma nodig om progressie te blijven boeken en het liefst dan ook wat ondersteuning in die koersen.

0
Flowik 29 juni 2018 om 22:00

@petoi Parkhotel wil vooral dienen als opleiding ploeg met de focus "pushing dreams". Met dit motto willen zij renners zo goed mogelijk opleiden en klaar maken voor het grote werk. Als je kijkt naar Lorena en een paar andere renners uit de ploeg lukt dit goed. Alhoewel ze niet veel winnen als ploeg is de ervaring belangrijk. En nog belangrijker de push (even kijken naar hun motto) naar de vrouwen world tour en haar grote werk.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone