Nizzolo wint laatste etappe in San Juan, Najar eindwinnaar
zondag 28 januari 2018 om 23:38

Giacomo Nizzolo heeft in Argentinië de laatste etappe van de Vuelta a San Juan gewonnen. In een massasprint was hij Maximiliano Ariel Richeze en Alvaro José Hodeg te snel af. Gonzalo Najar gaat aan de haal met het algemeen klassement.

Het peloton verreed zondag negen lokale rondes door San Juan, goed voor 141 kilometer koers. Vroeg in de wedstrijd plaatste verschillende coureurs een aanval. Onder andere Remi Cavagna koos het hazenpad, al was zijn aanval weinig succesvol. De eerste tussensprint vatte het peloton als geheel aan, hier wist Michael Kolar de volle mep te pakken. Niet veel later waren er zeven renners die zich met succes van het peloton wisten af te scheiden.

Giuseppe Fonzi, Omar Mendoza, Alexander Cataford, Miguel Eduardo Florez, Miguel Angel Rubiano, Emiliano Contreras, Gonzalo Miranda en Sergio Aguirre waren de zeven coureurs die aan de kop van de wedstrijd reden. Ze zouden een maximale voorsprong van anderhalve minuut bijeen rapen. Met nog 50 kilometer te gaan zou het peloton hen al bijhalen. Mendoza wist wel nog de tweede tussensprint van de dag te winnen.

Met nog 35 kilometer te gaan vertrokken Álvaro Cuadras, Simone Velasco en Rodrigo Nascimento uit het peloton. Vijf kilometer voor de streep zouden zij ook weer bijgehaald worden, waarna het peloton op een massasprint af stevende. Hierin toonde Nizzolo zich het sterkst, voor Richeze en Hodeg. Najar zag zijn eindoverwinning geen moment in bedreiging komen en behaalde zo zijn derde profzege.