Nizzolo snelste in Coppa Bernocchi

Nizzolo snelste in Coppa Bernocchi

foto: ASO

woensdag 14 september 2016 om 16:13

De opening van Italiaanse najaarsseizoen is gewonnen door Giacomo Nizzolo. De Italiaanse kampioen was na 192 kilometer in Legnano de snelste in een massasprint. Hij kwam niet uit voor zijn ploeg Trek-Segafredo, maar voor de nationale selectie. Het Bardiani-CSF-duo Nicola Ruffoni en Paolo Simion eindigde op de plekken twee en drie.

Nederlands tintje in de kopgroep
Dion Beukeboom was één van de smaakmakers van de dag. De renner van Parkhotel Valkenburg liet zich zien in de kopgroep en had gezelschap van Vitaliy Buts, Alessandro Fedeli, Matthias Krizek, Giacomo Berlato, Ricardo Vilela, Niccolò Salvietti en Oscar Pelegri. Zij pakten een maximale voorgift van vijf minuten. Na het lastige deel van deze koers was het peloton genaderd tot op een minuut van de vluchters, waardoor de samenwerking vooraan niet meer je-van-het was.

Sprint
Sonny Colbrelli en Ricardo Vilela wisten na het grijpen van de kopgroep weg te springen. Zij pakten een halve minuut, maar op vijftien kilometer van de meet werden ook zijn opgeslokt. De sprintersploegen hielden het peloton bij elkaar en probeerden hun snelle mannen in ideale positie af te zetten. In de massaspurt bleek de Italiaanse kampioen, Nizzolo, over de snelste benen te beschikken. Hij hield twee renners van Bardiani-CSF achter zich.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Sagan=hulk 14 september 2016 om 17:07

Nizzolo begint toch meer en meer te winnen. Een mooi voorbeeld van een opgebouwde carrière. Op dit moment lijkt hij me ook gewoon beter in vorm als Viviani, dus zeker met twee kopmannen naar het WK gaan.

Cyclingbruh 14 september 2016 om 17:22

@sagan=hulk

Modolo?

ah-ja 14 september 2016 om 17:41

Nog niet veel van Modolo gezien dit jaar..

Greg4ever 14 september 2016 om 17:55

@Ah-ja … jawel hoor … in de laatste Giro etappe… toen ie z’n arm opstak, want vond dat ie werd gehinderd door ene Nizzolo

AndyFränkRadioshack 14 september 2016 om 18:44

Telt dus ook niet mee als een overwinning van Trek?

Greg4ever 14 september 2016 om 20:00

Beelden vd finish zijn te zien op https://youtu.be/kmZDair5blE

Covadonga 14 september 2016 om 20:47

Viviani en Modolo reden de koers uit. Dat kun je van een groot deel van het peloton niet zeggen. Te warm?

Purito 15 september 2016 om 12:41

Pippo probeert ook nog een selectie af te dwingen. Jammer genoeg zal Cassani hier wel niet naar luisteren.

Headlines

Materiaalzone

Populair