Nizzolo: “Fantastisch gevoel om weer te winnen”

donderdag 21 februari 2019 om 15:15
Nizzolo: “Fantastisch gevoel om weer te winnen”

foto: Cor Vos

Giacomo Nizzolo kende enkele moeilijke jaren, maar de Italiaanse sprinter lijkt langzaam weer op te krabbelen. In de slotrit van de Tour of Oman boekte de 30-jarige renner zijn eerste zege sinds 28 januari 2018. “Het voelt geweldig om weer te winnen”, zo vertelde hij na afloop.

Ruim een jaar geleden boekte Nizzolo een ritzege in de Vuelta a San Juan. Het was lange tijd zijn laatste overwinning, maar vandaag was het dan eindelijk weer raak voor de sprinter. En dat voor zijn nieuwe werkgever Dimension Data. “Ik kan het niet in woorden omschrijven”, aldus een geëmotioneerde Nizzolo.

Een week afzien 
“Deze overwinning geeft me nog meer motivatie voor de volgende wedstrijd.” De Italiaan boekte naar eigen zeggen een (enigszins) verrassende zege. “Ik zag deze week enorm af. Het doel was slechts om er aan het einde nog bij te zitten. Ik wist pas in de slotfase weer aan te sluiten.”

“Vervolgens wist ik het goede wiel te vinden, waarna ik mijn sprint begon”, zo analyseert Nizzolo de laatste kilometer. Ondanks de jubelstemming, blijft de renner met beide voetjes op de grond. “Ik moet realistisch zijn: ik heb nog een lange weg te gaan. Ik zit absoluut nog niet aan mijn topniveau. Toch zorgt een dergelijke overwinning voor extra rust.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Jack2811 21 februari 2019 om 16:06

Gun het hem wel ! Hulde

Headlines

Materiaalzone

Populair