Nikodemus Holler pakt de zege in Hongarije

zaterdag 18 augustus 2018 om 15:36
Nikodemus Holler pakt de zege in Hongarije

Nikodemus Holler heeft in de Ronde van Hongarije de vierde etappe gewonnen. De Duitser van Bike Aid sprong in de slotfase weg uit een kopgroep van 15 renners. Ploeggenoot Adne van Engelen was op een twaalfde plek de beste Nederlander

De rit werd gekenmerkt door een beklimming van eerste categorie in de finale. Op de Bükkszentkereszten legde CCC Sprandi Polkowice het peloton een hoog tempo op. Het aantal renners vooraan nam daardoor snel af.

Vlak voor de top ging thuisrijder Attila Valter (Pannon) er vandoor, waardoor hij als eerste aan de afdaling kon beginnen. Met nog dertien kilometer te gaan kreeg de Hongaar gezelschap van een groepje achtervolgers. In de achtergrond ging een door Androni Giocatolli aangevoerde groep in dienst van geletruidrager Manuel Belletti op jacht naar de zeven koplopers. Op vier kilometer van het einde volgde er een hergroepering.

Dat was voor Adrian Kurek (CCC Sprandi Polkowice) het sein om aan te vallen, maar Belletti reed alert en wist hem terug te halen. De wedstrijd leek beslist te worden in een massasprint, maar in de slotfase was Holler zijn vluchtgenoten te slim af. Belletti blijft met nog één dag te gaan in de leiderstrui. Morgen staat de 128 kilometer lange slotrit met start en aankomst in Kazincbarcika op het programma.

Dit artikel delen:

Headlines

Populair

Materiaalzone