Niki Terpstra verlengt bij TotalEnergies

Niki Terpstra verlengt bij TotalEnergies
Door Youri IJnsen & Maxim Horssels
dinsdag 9 november 2021 om 14:30

Niki Terpstra zal ook komend jaar in het peloton te zien zijn. De 37-jarige Noord-Hollandse klassiekerspecialist heeft zijn aflopende verbintenis bij TotalEnergies met één jaar verlengd, vertrouwen meerdere bronnen aan WielerFlits toe. Terpstra verruilde eind 2018 Deceuninck-Quick-Step voor het Franse ProTeam, waardoor hij aan zijn vierde seizoen begint.

De klassiekerkern van TotalEnergies krijgt komend jaar de nodige versterking. Niemand minder dan drievoudig wereldkampioen Peter Sagan komt de Franse ploeg namelijk versterken. In zijn kielzog komen ook vaste adjudanten Daniel Oss, Maciej Bodnar en diens broer Juraj over van BORA-hansgrohe. Of dat ook geldt voor de tevens uit Slowakije afkomstige Erik Baška, is onduidelijk.

Sagan neemt bovendien fietsensponsor Specialized mee naar de ploeg van Jean-René Bernaudeau. Voor Terpstra is dat een hereniging met het merk waarop hij zijn grootste successen boekte. De Nederlander won op zo’n Amerikaanse fiets monumenten Parijs-Roubaix (2014) en de Ronde van Vlaanderen (2018). De laatste twee seizoenen kreeg hij vooral af te rekenen met veel pech.

Dit artikel delen:

26 Reacties

Murcia 9 november 2021 om 14:39

Leuk voor Niki, Peter zal het prettig vinden om een jongen met zijn ervaring naast zich te hebben. Broer Sagan is natuurlijk lachen. Total heeft moeten buigen voor de Tsaar omdat zijn wil wet is. Valt mij nog mee dat het slechts voor een jaar is bij Juraj.

0
Vinyakke 9 november 2021 om 14:52

Zo slecht is die juraj niet hoor, je mag bij hem geen scorebordjournalistiek doen. Vind verder dat terpstra naast wat pech toch ook vooral slecht gereden heeft. Los uit de duim: wat was er dan aan de hand in Roubaix onlangs dan? Lampi bv ook pech gehad maar die heeft wel het beeld gehaald.

0
Murcia 9 november 2021 om 15:04

Heeft volgens mij weinig met scorebord journalistiek te maken als ik stel dat hij zonder zijn broer niet op het hoogste niveau zou rijden. Dat hij best wel waarde zou kunnen hebben is voor mij niet zo relevant als het voordeel van zijn bloedband. Tekenend is hoe Total communiceerde over zijn meegaan met Peter, namelijk niet. Baska kon tenminste als sprinter ook nog wat zaken meenemen los van Sagan, namelijk een Europese belofte titel en een paar ereplaatsen maar Juraj is volstrekt inwisselbaar ware het niet dat zijn broer kopman is.

0
lo squalo dello Stretto 9 november 2021 om 15:51

Hoezo lachen? David is toch ook verbonden aan Mathieu? Antonio aan Vincenzo. Rayane was dat zelfs aan Nacer Bouhanni. Is gewoon zorgen voor je familie en een logisch onderhandelingsmiddel.

0
Murcia 9 november 2021 om 16:20

Dat iets vaker voorkomt hoeft niet te betekenen dat het een goede zaak is. Ik vind het mooi dat een topper als Roglic bv nooit om een Sloveense maat of familielid heeft gevraagd in het TJV team. Ik heb liever dat mensen op eigen kracht een plekje vinden al sluit ik mijn ogen niet voor het familie nepotisme op tal van plaatsen in de sport en de maatschappij.

0
Vinyakke 9 november 2021 om 16:40

Nogmaals: juraj is best een degelijke renner die zich voor 200% geeft voor zijn kopman & broer. Geen 90% zoals vele andere helpers maar een uiterst betrouwbare pion voor Peter aangezien hij hem het beste kent en vertrouwt. Zie niet in waarom dat lachen is.

0
Mwielerfan 9 november 2021 om 17:03

Je zegt nepotisme, maar feit is dat veel wielrenners ver weg van hun ploegmaat wonen, een eigen trainer hebben etc. Sagan spreekt niet super Engels dus in Monaco is het fijn om je thuis te voelen. In Slowakije heeft hij, als hij niemand meeneemt, geen prof om mee te trainen. Het is tamelijk normaal om je thuis te willen voelen en ook belangrijk voor je functioneren. Als je goed Engels spreekt heb je het in veel landen gewoon makkelijker

0
Covadonga 9 november 2021 om 22:29

“ Ik vind het mooi dat een topper als Roglic bv nooit om een Sloveense maat of familielid heeft gevraagd in het TJV team.”

Zit je er zo dicht op dan? Ik ben jaloers op je.

Maar misschien weet jij niet, ondanks dat je blijkbaar goed ingeburgerd bent, dat Roglic het al een keer of zes heeft gevraagd en geeft de ploeg daar niet aan toe.

0
Murcia 9 november 2021 om 22:46

@Covadonga
Dus jij bent jaloers op mij omdat ik zo goed ingeburgerd ben bij TJV maar weet zelf al dat Roglic al een keer of zes om een versterking uit zijn land of familiekring heeft gevraagd? Dat mag je mij nog eens uitleggen dan want zoals het er nu staat ben jij degene met inside informatie.

Natuurlijk heb ik geen direct lijntje naar Roglic en/of de ploeg maar zoals ik hierboven al heb gesteld zou de kopman van welke ploeg dan ook bij een wens van hemzelf hierover door de ploeg worden bedient en mijn simpele deductie is dan ook dat hij deze eis niet op tafel heeft gelegd toen dat kon bij de onderhandelingen over zijn verlenging.

0
Covadonga 9 november 2021 om 23:08

Ik reageer slechts op jouw uitspraak. Je denkt iets te weten en neemt dat voor waarheid aan. Zo kwam je reactie in ieder geval op mij over. Maar blijkbaar gis je ook maar wat.

0
Murcia 9 november 2021 om 23:13

En ik reageer met een argument waarom ik mijn eerdere reactie deed en het lijkt mij totaal niet nodig om dan een tikje snerend daarop te reageren ipv te vragen waarom ik dat opschreef. Ieder zijn ding zullen we maar zeggen.

0
Covadonga 9 november 2021 om 23:36

We zullen de waarheid waarschijnlijk nooit gaan weten. Maar ben je met me eens dat er best iemand bij TJV kan werken dankzij of op verzoek van Roglic? En dan bedoel ik niet zijn fietsende broer (als hij die al heeft).

0
Cochise 10 november 2021 om 07:06

Juraj en Terpstra behaalden de twee laatste seizoenen resp 96 en 116 cq-punten. Zie dus ook niet waarom de ene zoveel meer recht zou hebben op een plaats in deze ploeg dan de andere.

0
josi 9 november 2021 om 14:58

Da’s mooi nieuws voor Terpstra, de ploegen zullen toch niet echt meer voor hem in de rij hebben gestaan. Na drie jaar staat zijn teller bij TotalEnergies nog steeds op nul zeges, ook al heeft hij natuurlijk wel met de nodige malheur moeten afrekenen.

0
IlPirata 9 november 2021 om 15:27

goed nieuws. goede knecht voor sagan.

0
roeleur 9 november 2021 om 15:33

Terpstra terug op de succesfiets van weleer! Samen met de snelle kledinglijn van Niki lacht het succes hem weer toe. Niki kan wel eens groter worden dan Nike.

0
lo squalo dello Stretto 9 november 2021 om 15:51

Ik kijk al uit naar de hit “Wie heisst die Mutter von Niki Terpstra?”

0
De Siepel 9 november 2021 om 16:36

Verbaasd me. Leuk voor Niki, maar laatste drie jaar niets laten zien.

0
HSV 9 november 2021 om 16:46

Ergens hoop ik op nog één keer de oude Terpstra te zien op de kasseien. Zou em dat wel gunnen. Zoveel als hij in de prak gelegen heeft de afgelopen drie jaar, dat gun je geen enkele renner.

0
Tuubke 9 november 2021 om 17:54

Terpstra boekte zijn successen vooral omdat er na een demarrage een heel pak ploegmaats klaar zat om hem af te lossen als hij werd teruggepakt. Dat verlamde de achtervolging. Bij Totalenergies had hij die luxe niet. Maar met iemand als Sagan als ploegmaat achter de hand, is er natuurlijk best weer iets mogelijk.

0
Romāns Vainšteins 9 november 2021 om 20:37

In 2018 was hij gewoon de sterkste keien coureur handen naar beneden.

Die ronde heeft ie iedereen de vermorzeling ingereden en in Roubaix liep hij tegen een geniale putsch van Sagan op. Wat mij betreft strijkt dat wel weer glad met de Roubaix die hij won omdat ze erachter naar elkaar keken, niet eens zozeer naar zijn ploegmaten maar iedereen naar elkaar.

Terpstra’s carrière nu ff wegmoffelen onder de ploeg waarvoor hij reed is onterecht.

0
de adelaar 9 november 2021 om 22:14

Jij hebt echt andere wedstrijden gezien Tuubke!

0
nobrakes 9 november 2021 om 17:55

Ach ja, peloton moet ook uit 200 man bestaan. Fantastische carrière gehad maar helaas niet meer het niveau na de laatste zware val

0
Westfalen 9 november 2021 om 19:10

De komst van Sagan kan Terpstra wellicht een boost geven. Het doet wel wat met een ploeg, mits Sagan ook 100% gemotiveerd is. Beter materiaal zal ook ongetwijfeld een positief effect hebben.

0
notriple 9 november 2021 om 19:51

Ik denk dat hij in zijn handen mag knijpen. Hij rijdt geen deuk in een pakkie boter.

0
the student 9 november 2021 om 20:45

Dat mag toch een wonder heten.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone