Niki Terpstra kijkt uit naar Zesdaagse van Amsterdam

maandag 5 december 2016 om 09:17
Niki Terpstra kijkt uit naar Zesdaagse van Amsterdam

Foto: Marcel Koch

Niki Terpstra zal deze winter ter voorbereiding op het nieuwe wegseizoen weer actief zijn op de baan. Vanaf morgen staat hij aan de start van de Zesdaagse van Amsterdam, die na een jaar afwezigheid opnieuw georganiseerd wordt.

Hij kijkt uit naar zijn rentree in Amsterdam. “Het is een baan waar ik heel veel getraind heb. Elke winter ben ik daar wel te vinden, het is wel een beetje mijn thuisbaan. Ik heb al twee zesdaagses daar gewonnen. Al met al maakt het dat wel speciaal,” vertelt hij aan All Sports Radio.

Terpstra is op zijn verzoek gekoppeld aan Raymond Kreder. “Ik zocht iemand die veel ervaring heeft. Zodat ik erin kan stromen zonder veel oefening. We zijn allebei ervaren, dus die klik is er snel. Daarnaast heeft hij inhoud en is hij ook nog eens snel. Daarom wil ik met hem rijden.”

Terpstra en Kreder behoren tot de favorieten voor de eindzege, al denkt Terpstra dat vooral de Belgen Kenny De Ketele en Moreno de Pauw het goed gaan doen. “Ik zou onszelf niet direct bij de favorieten zetten. Raymond en ik kunnen dit goed, maar komen net uit een rustperiode. Ik ben benieuwd hoe snel we al zijn. De Belgen zijn onwijs op dreef. Ze hebben in Londen gewonnen en reden in Gent ook mee om de overwinning. Zij zijn in vorm en zijn voor mij de absolute topfavorieten”, geeft hij aan. “Het is over het algemeen een sterk deelnemersveld, maar als ik één koppel als favoriet moet bestempelen, dan zijn het de Belgen.”

Dit artikel delen:

2 Reacties

TomDJ 5 december 2016 om 09:40

De Ketele en De Pauw zijn natuurlijk de te kloppen mannen.

0
DeGroteMolen 5 december 2016 om 13:40

Heb kaarten voor de finale middag / avond. Kijk er ook naar uit!

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone