Niki Terpstra: “Ik heb een lekkere koers gereden”

zaterdag 2 maart 2019 om 19:55
Niki Terpstra: “Ik heb een lekkere koers gereden”

foto: Cor Vos

Niki Terpstra eindigde vandaag op de twintigste plaats in de Omloop op het Nieuwsblad op 29 seconden van winnaar Zdenek Stybar. “Ik heb een lekkere koers gereden”, luidt Terpstra’s reactie na afloop. “Misschien heb ik geen topuitslag gereden, maar het ging goed.”

“Het was een onrustige koers, maar ja, dat is altijd zo in klassiekers. Die vijf renners reden weg en helaas zijn wij er niet meer bij gekomen”, vertelt de winnaar van de Ronde van Vlaanderen tegen de NOS. “Zij pakten steeds een aantal secondes op het moment dat we stilvielen. Op het einde hebben ze lekker doorgereden, denk ik, want wij reden snel, maar zij bleven weg. Ik hoopte nog dat we erbij kwamen, maar niet dus.”

Morgen start Terpstra in Kuurne-Brussel-Kuurne, waarna hij op dinsdag ook nog Le Samyn zal rijden voordat hij vertrekt naar Frankrijk om daar Parijs-Nice te rijden.

Dit artikel delen:

10 Reacties

Jacco van Stierop 2 maart 2019 om 20:55

Heeft zich even getest op de kapelmuur, lijkt klaar voor dinsdag. Vind een zwarte Wilier wel goed bij hem passen trouwens.

Vincent Lacressonniere 2 maart 2019 om 21:07

Sowieso staat dat pakje hem ook best prima

Samlambeej 2 maart 2019 om 21:24

@Jacco van Stierop
Klopt hij ging er vlot op.
En ja, de zwarte Willier is net zo zeer een authentiek klassebeest met een rauw randje.

maklukzat 2 maart 2019 om 22:20

Qua fiets wel een stap terug. Een Wilier is geen Specialized

Polleke 2 maart 2019 om 23:32

Komen anders wel uit dezelfde fabriek in Taiwan…

HSV 3 maart 2019 om 00:42

Klopt

mocca 3 maart 2019 om 10:19

Dat ze uit dezelfde fabriek komen zegt niks.

platteprijs 3 maart 2019 om 08:26

Dat hij niet voorop zat, heeft hij helemaal aan zichzelf te wijten. Het ligt aan zijn riskante koersstijl. Lang zitten lummelen in de tweede helft van het peloton. Als de wedstrijd ‘vroeg’ in een plooi valt, mist Terpstra wel vaker de boot. Alleen viel dat bij Quick Step minder op omdat er altijd ploeggenoten van voren zaten. Is bij Direct Energie wel een heel ander verhaal.

Mwielerfan 3 maart 2019 om 11:00

Inderdaad klopt helemaal, viel mij wel op omdat terpstra natuurlijk beste nlse is.
Maar dat lummelen is ook energie sparen, waar gva en Wellens en stybar heel vaak tussen 60-40km al achteraf zinloze inspanningen doen. Hij spaart zich en dat zorgt soms voor topprestaties en soms voor achter de feiten aan zitten. Daar heeft hij vrede mee gezien zijn relaxte reactie.
Hij en wij hebben vandaag gezien dat hij de beste was van degene die niet vroeg aan gingen.

platteprijs 3 maart 2019 om 11:13

Als hij gisteren echt goede benen had en hij wint de rest van het voorjaar geen grote wedstrijd dan denkt hij hier nog wel een keer terug aan.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair