Niki Terpstra: “Het mooiste afscheid dat ik kan dromen”
foto: Sirotti
zondag 23 september 2018 om 17:57

Niki Terpstra: “Het mooiste afscheid dat ik kan dromen”

Niki Terpstra noemt de ploegentijdrit die Quick-Step Floors het goud bezorgde bijna perfect. Het is voor Terpstra de vierde wereldtitel in zijn carrière op dit onderdeel. “Ongelooflijk dat je zo hard met de fiets kunt rijden. Echt gaaf!”, zegt de Nederlander na afloop bij de NOS.

De gemiddelde snelheid van Quick-Step Floors lag op ruim 55 kilometer per uur en in de afdaling tikten de renners de 100 km/h aan, of gingen zij er zelfs overheen. “We zijn niet harder gegaan dan op training. We gingen niet ongelooflijk hard, maar eigenlijk hebben we het de hele tijd goed verdeeld. Dat was het plan”, vertelt Terpstra, die weet waar ze hun slag sloegen. “De laatste tien kilometer door de stad zijn we niet onder de zestig geweest en daar hebben we onze winst gepakt.”

Balans zoeken
“We hebben zo goed samengewerkt en voorbereid. Om dit met het team te doen, is zo cool. Het liep mooi en dan gaat het zo hard”, aldus Terpstra, die tot de finish in Innsbruck zijn aandeel had in de zegetocht. “Het was constant de balans zoeken tussen herstellen en op kop komen. De tussentijden deden ons goed. We zijn niet harder gegaan dan bij trainingen, maar dit is ongelooflijk. Het gaat nooit perfect, maar dit kwam redelijk in de buurt.”

“Dit is het mooiste afscheid dat ik kan dromen”, blikt Terpstra terug op acht jaar Quick-Step Floors. Komend seizoen trekt de klassiekerspecialist het tenue van Direct Energie aan. “Dat ik recordhouder ben is helemaal kicken natuurlijk.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
23 september 2018 18:17
Dikke proficiat , mooi afscheid.
23 september 2018 18:19
Irritant kereltje, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld Lars Boom presteert hij wel. Dus toch mijn petje af.
23 september 2018 18:22
Er valt weinig te klagen over het Nederlandse wielrennen, maar deze man moet toch maar Wielrenner van het jaar worden met zijn Harelbeke, RVV en wereldtitel.
    23 september 2018 18:40
    Tweede worden in de giro,tour en ook op dit Wk PTT is ook niet mis en hij maakt volgens mij na Dennis het meeste kans om Wk tijdrijden te worden.
    Eigenlijk verdienen het zowel Terpstra als Dumoulin het. Dan hebben jullie nog een groenewegen,Kruijswijk en nog een paar andere toppers. Bij ons in België is De Gendt een van de favorieten om renner van het jaar te worden. Dat zegt voldoende over het verschil.
23 september 2018 18:30
Ik neem mijn hoed af, en maak een diepe buiging.
    23 september 2018 22:32
    Grootmoedig. Daar kunnen sommige anderen hier nog een voorbeeld aan nemen (S....).
23 september 2018 19:55
Hele knappe prestatie van Terpstra, grote klasse.
Hoop voor hem dat hij nog een keer een etappe pakt in de Tour.
24 september 2018 00:21
Zo jammer dat dit spectaculaire wielren onderdeel niet meer wordt gehouden in wk format

Reacties zijn gesloten.