Niewiadoma: “Mijn aanval was geïnspireerd door Nibali”

Niewiadoma: “Mijn aanval was geïnspireerd door Nibali”

foto: Orange Pictures / Sportfoto.nl

zondag 18 maart 2018 om 18:21

Katarzyna Niewiadoma was na haar overwinning in de Trofeo Alfredo Binda dolblij. Ze vertelt in gesprek met Voxwomen dat haar tactiek van vandaag geïnspireerd was op Vincenzo Nibali’s aanval in Milaan-San Remo.

De Poolse renster van Canyon SRAM stelt dat ze haar overwinning zeker ook aan de ploeg heeft te danken. “We konden verschillende kaarten trekken. Ik had constant het gevoel dat we controle hadden over de wedstrijd. Dat gaf mij een soort van rust dat ik kon wachten op mijn moment. Dat ik energie kon sparen tot de laatste beklimming. De meiden waren echt fantastisch. Zij maakten de hele dag de koers hard. Ik ben sinds mijn overwinning de hele tijd druk geweest maar ik wil ze heel graag gewoon een knuffel geven”, legt ze lachend uit.

Gisteren zag ze met haar team Nibali winnen in Milaan-San Remo. Zijn koerstactiek en attitude inspireerde haar op een gelijkwaardige manier te koersen. “Mijn aanval was zeker geïnspireerd op Nibali. Gisteren waren we Milaan-San Remo aan het kijken en we zagen zijn aanval en dat hij niet meer terugkeek. Naderhand vertelde hij ook dat hij gewoon volle bak ging, dat hij alles wilde geven. Ik vond dat echt inspirerend. Dat je gewoon alles geeft, door blijft gaan en niet meer terugkijkt.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

xistnc 18 maart 2018 om 18:27

Ja, zo kan wel ;)

Het mooiste teamtenue tussen de allermooiste trui en eentje die vooral mooi is door wie 'm dragen.

Fort 18 maart 2018 om 20:31

Maar toch,…al dat schoeisel onder die leuke jurkjes. Dat kan toch echt niet!

https://twitter.com/KNiewiadoma/media

Hoebele 18 maart 2018 om 23:49

Jammer dat de trofee (Kermit) die ze kreeg net buiten de foto valt ;)

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone