Nieuwe zege Peter Sagan in BinckBank Tour
woensdag 9 augustus 2017 om 16:27

Nieuwe zege Peter Sagan in BinckBank Tour

De derde etappe in de BinckBank Tour is gewonnen door Peter Sagan. De regerend wereldkampioen kwam na een etappe van 186 kilometer tussen Blankenberge en Ardooie als eerste over de finish door de sprint van een uitgedund peloton te winnen. Hij bleef Edward Theuns en Rudy Barbier voor. Dylan Groenewegen strandde op een vierde plaats.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Reinders in de aanval
In deze eerste rit op Belgische bodem gingen vroeg in de wedstrijd vijf renners op avontuur. Na twee kilometer ontstond er een kopgroep met daarin onder meer Elmar Reinders. De renner van Roompot-Nederlandse loterij koos er net als op de openingsdag voor om in de aanval te gaan. Ook Piet Allegaert (Sport Vlaanderen-Baloise) was opnieuw van de partij. Samen met Sander Cordeel (Vérandas Willems-Crelan), Kristijan Koren (Cannondale-Drapac) en Frederik Backaert (Wanty-Groupe Gobert). vormden zij de vlucht van de dag. De vijf reden een reden een voorsprong van 3:20 bij elkaar.

Bij het eerste checkpoint liet Allegaert zien waarom hij mee was in de vlucht. Hij pakte de volle buit en verstevigde zijn leiderspositie in het klassement om de strijdlust. Het peloton controleerde de koers en hield de voorsprong lang op drie minuten. Door de wind nam het verschil halfweg koers snel af, maar het peloton had nog niet de intentie om de vluchters al zo vroeg in te lopen. Op vijftig kilometer van het einde zorgde de wind ervoor dat het peloton de vluchters opnieuw in het zicht kreeg, maar tot een hergroepering kwam het niet.

Bij de tweede tussensprint probeerde Reinders concurrent Allegaert te verschalken, maar zijn poging was onsuccesvol. Wederom was het Allegaert die de volle buit pakte. Tijdens de ‘Gouden Kilometer’ kwam Backaert bij alle drie de sprints als eerste over de streep, wat hem negen seconden opleverde.

Vanmarcke en Van Aert komen ten val
De vluchters slaagden er niet in om voorop te blijven. Op zeven kilometer van het einde werden de vijf ingerekend door het peloton. Het was inmiddels beginnen te regenen in finishplaats Ardooie. Over lange, brede wegen legde het peloton de laatste kilometers af. Vlak voor de bocht van de laatste kilometer werd het peloton nog opgeschrikt door een valpartij, waar onder meer Sep Vanmarcke bij betrokken was. Ook Wout van Aert kwam lelijk ten val. Omdat het binnen de laatste drie kilometer gebeurde, verloren de twee geen tijd.

Sagan maakt het af
In aanloop naar de sprint plaatste Drucker een versnelling, maar in de laatste meters werd hij bijgehaald. In de sprint kwam Sagan vroeg op kop en wist hij zijn wiel als eerste over de finish te drukken. Twee dagen na zijn overwinning in Venray heeft hij zijn tweede zege in deze BinckBank Tour binnen. Het is zijn 99e zege bij de profs. In het algemeen klassement veranderde er niets. Stefan Küng start morgen in de leiderstrui aan de vierde etappe.

RIDE Magazine
48 Reacties
Sorteer op:
9 augustus 2017 16:29
Zou het lukken, drie keer op rij.
9 augustus 2017 16:30
Hoppa, meteen ook 3e in het AK. Favoriet voor de eindwinst.
9 augustus 2017 16:30
Weer een fantastische etappe achter de rug. Mooi dat Sagan dan weer wint, maar goed al die andere teams leren het toch niet en gaan straks gewoon weer vanaf kilometer 0 op kop sleuren.
9 augustus 2017 16:30
En maar klagen, over finales van Nederlandse koersen... :|
9 augustus 2017 16:30
Greipel hoeven we denk ik nergens meer op te schrijven. Groenewegen volledig opgepompt voor de tour en inmiddels leeggelopen. Kittel vond het wel prima lijkt het. Goed verzadigd natuurlijk.
Sagan duidelijk de beste.
9 augustus 2017 16:30
De rest reed er bij en keer er naar... ofwel komen echt te kort.

Ben ik de enige die zich irriteert aan ploeggenoten van een winnaar die tijdens de sprint gaan juichen...
9 augustus 2017 16:32
Peter Sagen klinkt bijna alsof we hem een Hollands paspoort hebben gegeven haha ;) Groenewegen mist het ritme om nét te winnen na de criteriums en aandacht van de champs- élysées. Jammer.
9 augustus 2017 16:32
Groenewegen toch op na de tour. Die mist echt power. Je verwacht de versnelling maar die komt gewoon niet want hij zit al op zijn max.
9 augustus 2017 16:32
Kittel zoals bij de rit die Demare won in de tour.
9 augustus 2017 16:35
Sagan duidelijk de snelste.

De Tour-sprinters missen dit jaar allemaal de power om door te accelereren. Groenewegen kan ook net niet doortrekken. Sagan gewoon sterk en fris.
9 augustus 2017 16:36
@TeamNL, ik weet niet of je de enige bent, ik vind er in elk geval niks mis mee om als teamgenoot te juichen voor je ploegmaat die wint.
Wat een dramatische top-10 trouwens, Groenewegen de enige van de topsprinters die er in elk geval nog zijn best voor doet, geen idee waar de rest mee bezig is.
9 augustus 2017 16:36
Van Aert lelijk gevallen.
9 augustus 2017 16:37
@TeamNL Ja dat denk ik wel.

Weer sterk van Sagan hoor, maar ik merk wel dat ik langzaam behoefte krijg aan andere winnaars. Het lijkt hem zo makkelijk af te gaan, wat de spanning niet ten goede komt.
9 augustus 2017 16:37
Door al die smalle bochtjes in de laatste kilometers was er geen enkel sprinterstreintje meer over. En ja, als het ieder voor zich is weet meneer Sagan wel hoe je dat moet doen. Die is echt meester in het zich positioneren.
9 augustus 2017 16:43
@Team NL, ik denk ook dat je de enige bent. Ik vind het juist tof te zien dat ploeggenoten juichen.

Van Aert lelijk gevallen? Ajjjj... daar gaat m'n unibetje
9 augustus 2017 16:43
Groenewegen had al aardig met zijn koppie in de wind gezeten, maar hij lijkt ook geen explosiviteit meer te hebben na een zware tour en een mooie zege daar.
9 augustus 2017 16:45
Kittel, Greipel, Guardini, Van Poppel, Viviani en Demare in je gelederen en je top10 ziet er zo uit.
9 augustus 2017 16:48
Kittel, Greipel en Demare niet in de top 10.
Wat komen die hier doen?
9 augustus 2017 16:48
@Team.nl en anderen
Edward Teuns was duidelijk sneller, maar kwam veel te laat.
9 augustus 2017 16:50
sagan zul je in elke ronde dat hij meedoet zien sprinten voor de overwinning,al is het de ronde van timboektoe..en de meeste topsprinters zie je alleen maar in de grote rondes.en als sagan daar een paar keer word verslagen zijn er van die zeikerds { sagan is geen topsprinter,nou dit bewijst weer eens het tegendeel ] hij staat er vanaf januari tot oktober superklasse !
9 augustus 2017 16:56
@jp.vanoosterhout
Sagan staat er zeker altijd, maar het verschil in vorm tussen hem en de andere sprinters lijkt me evident. Dat kun je waarschijnlijk niet los zien van de Tour.
9 augustus 2017 16:57
De val van Van Aert leek me niet zo erg. Zat relatief snel weer op zijn fiets.
9 augustus 2017 17:02
@ Team NL > Wanneer het te 'gemaakt' (wat regelmatig gebeurt) is wel ja.
9 augustus 2017 17:03
tendam als sagan de tour had uitgereden had hij hier ook volop meegedaan voor etappe's ,want dat doet hij altijd .
9 augustus 2017 17:18
TeamNL:ik erger me er ook soms aan. Het is geen echte vreugde, dan zou je eerder keihard schreeuwen en je vuist in de lucht ballen dan dat geforceerde opzitten.

Tijdens de sprint vind ik het überhaupt neerbuigend als je al voor de streep juicht. Dat is nog erger als je niet eens zelf de sprinter bent natuurlijk.

Reacties zijn gesloten.