Nieuwe tegenvaller Nederlandse ploeg: Jan Maas mist EK door coronabesmetting

vrijdag 10 september 2021 om 22:12
Nieuwe tegenvaller Nederlandse ploeg: Jan Maas mist EK door coronabesmetting

foto: Leopard

De Nederlandse ploeg heeft vrijdag een nieuwe tegenslag te verwerken gekregen. Jan Maas is positief getest op het Coronavirus en mag daardoor niet deelnemen aan de wegwedstrijd van het EK wielrennen, zo meldt de KNWU.

In aanloop naar het EK werden verschillende coronatests afgenomen bij Maas. Eén van deze tests viel positief uit. Ondanks een negatief resultaat van een nieuwe sneltest en PCR-test, besloot een arts van de organisatie dat de 25-jarige coureur niet mocht deelnemen aan het EK. De KNWU heeft besloten geen vervanger op te roepen. Eerder werd Maas juist ingeschakeld als vervanger voor de geblesseerde Dylan van Baarle.

Maas is niet als close contact gemarkeerd van andere renners of begeleiders en heeft geen symptomen van corona. Bondscoach Kooes Moerenhout spreekt van een spijtige uitkomst. “Het heeft er alle schijn van dat het hier om een vals-positieve testuitslag gaat, maar we zullen de beslissing moeten accepteren.’’

Dit artikel delen:

15 Reacties

Thijs E 10 september 2021 om 22:22

Zuur voor die vent, zit je eens een keer in de selectie, heb je dit

0
Chasse_patate 10 september 2021 om 23:34

Nederland was al niks. Wordt steeds minder zo.

0
Madone E 10 september 2021 om 23:39

Vreselijk dat vele testen. Als je maar genoeg test vind je altijd een false positive en ben je de sjaak.

0
Stammie 11 september 2021 om 06:12

Waarom laten ze Van Emden dan niet rijden?

0
SCIC 11 september 2021 om 06:31

Aangenomen dat hij volledig gevaccineerd is, waarom dan nog testen. QR-code moet toch voldoende zijn?

0
xistnc 11 september 2021 om 07:54

Dan moet eerst die aanname terecht zijn. Weet je daar al meer over?

Los daarvan, de maatregelen vanuit sportbonden zullen wat na-ijlen ten opzichte van de ontwikkelingen op het gebied van vaccinatie en certificatie. Die ontwikkelingen houden bovendien niet over de hele wereld cq over het hele continent gelijke tred.

0
platteprijs 11 september 2021 om 08:56

Zoals je zou kunnen weten, kun je ook als volledig gevaccineerde het virus bij je dragen en dus besmettelijk zijn. Logisch dat ze geen risico nemen.

0
YogiBear 11 september 2021 om 11:46

@SCIC Toch jammer dat mensen nog steeds niet (willen) begrijpen dat je nog steeds besmettelijk kunt zijn na vaccinatie. Dat is door experts vanaf begin heel consistent al weg duizend keer in de media (zowel online als offline) aangegeven. Aangezien je niet weet wie in het peloton wel en niet gevaccineerd is (mede ivm privacy) zul je dus moeten blijen testen en renners een startverbod opleggen bij een positieve test.

0
wielrenner 11 september 2021 om 10:04

Let op, ik liet mijzelf testen op een vrijdagmiddag. Zaterdag kwam de PCR uitslag;POSITIEF.
Ik had geen ziektesymptomen en had donderdagavond nog een supertraining gedaan.Dus nam geen genoegen met de testuitslag.

De volgende zondag voor een sneltest gegaan; NEGATIEF.
Dus ’s middags voor een PCR test. Maandag uitslag; NEGATIEF.
Niets nieuws natuurlijk, hoeveel mensen zijn mij al voorafgegaan, Kary Mullis + , de uitvinder van de PCR test gaf indertijd al aan dat een positieve test niet wil zeggen dat je ziek bent en in dit geval besmet bent met bijvoorbeeld covid 19, aldus mijn huisarts.
Jammer dat deze testmethode als maatgevend wordt gezien. Jan Maas is daar dus zoals zovelen het slachtoffer van.

0
YogiBear 11 september 2021 om 11:52

@wielrenner. De uitspraak is niet van Mullis maar van Lauritsen en is uit 1996 en gaat over Hiv en aids (zoals al meermaals is aangetoond oa op nu.nl). Wat wel klopt aan de uitspraak is dat een PCR test niet aantoont dat je besmettelijk bent, maar slechts dat je besmet bent. Jij haalt dus en de verkeerde persoon aan en geeft de uitspraak niet juist weer.

0
oborobo 11 september 2021 om 12:04

Jan Maas nog nooit van gehoord!
Moet het niet Mas zijn?

0
Wheely 11 september 2021 om 12:17

Si, Juan Mas

0
platteprijs 11 september 2021 om 12:34

@Obo ik wist niet dat mensen hier op dit forum actief zijn terwijl ze het wielrennen niet volgen.

0
oborobo 11 september 2021 om 15:14

platteprijs

Er is nogal een verschil tussen volgen en volgen.
En Jan Maas volg ik niet.

0
wielrenner 11 september 2021 om 15:52

@YogiBear, het ging mij in de eerste plaats om de mogelijke vals positieve test waar Jan nu waarschijnlijk het slachtoffer van is.
Tsja als jij het nodig vindt om nu.nl aan te halen, dan kun je op internet vinden dat Kary Mullis de bedenker is van de polymerasekettingreactie (1983) en dat John Lauritsen hem inderdaad in zijn artikel in 1996 citeert.
Ik haal de juiste persoon dus wél aan, notabene de bedenker en citeer de uitspraak inderdaad juist, gezien je laatste regel.
Einde bericht.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone