Nieuwe snelpakken AGU voor Nederlandse WK-ploeg: “Hopen op extra voordeel”
foto: Cor Vos
vrijdag 16 september 2022 om 12:32

Nieuwe snelpakken AGU voor Nederlandse WK-ploeg: “Hopen op extra voordeel”

Op het EK wielrennen reed de Nederlandse selectie voor het eerst met kleding van AGU. De outfit viel vooral op door de nieuwe kleuren, omdat het felle oranje was verdwenen, en zal ook op het aankomende WK wielrennen gedragen worden. AGU meldt dat het de snelpakken flink verbeterd heeft.

Bij de ontwikkeling van de wedstrijdkleding van AGU heeft de input van wielrenners en schaatsers van Jumbo-Visma flink bijgedragen. Het kledingmerk werkt al enkele jaren samen met het Nederlandse team en sinds deze zomer dus ook met de KNWU en de Nederlandse selecties.

“Het laatste jaar zijn door de vernieuwde, nauwe samenwerking met de schaatsploeg en de TU Eindhoven verdere stappen gezet in de innovatie van de kleding. Door de expertise uit de schaatssport toe te passen op de wielersport, komt AGU met een tijdritpak voor het WK dat volgens recente windtunneltesten seconden sneller is dan eerdere tijdritpakken”, aldus de KNWU.

Ruwheid
Zo zijn voor het tijdritpak eigenschappen en materialen gebruikt die al langer ingezet worden in het schaatsen. Ruwheid is volgens AGU een van de bepalende factoren. “Aerodynamica is bepalend in het fietsen geworden. Dat we nu de Nederlandse selecties ook kunnen laten profiteren van onze jarenlange ervaring, kan het verschil gaan maken op belangrijke momenten zoals het WK”, zegt Björn Jeurissen (CEO van AGU).

Alle Nederlandse WK-renners krijgen een op maat gemaakt pak, dat ook nog in de windtunnel is getest. Volgens bondscoach Koos Moerenhout is dat tijdens het EK goed bevallen. “We hopen nu een extra voordeel te creëren ten opzichte van de concurrentie door de nieuwste innovaties toe te passen in de tijdritpakken en road suits voor dit WK”, geeft hij aan.

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
16 september 2022 13:04
Wat een vloek die sponsor op een toch al verpest tenue.
Kon altijd wel uitkijken naar de oranjes op een WK, dat vooruitzicht is ruimschoots weg.
16 september 2022 12:55
it better be fast, al het andere is namelijk verschrikkelijk. Het ontwerp lijkt door een kleuren- of totaal blinde gemaakt te zijn. Wat mij betreft de lelijkste kit ever.
16 september 2022 13:16
Ik beken: ik vind dit nieuwe ontwerp een vooruitgang t.o.v. het oude tenue. Maar goed, ik vind dan ook het reguliere Movistar tenue (2022) het mooiste tenue in het mannenpeloton, en wat mij betreft, mag TJV permanent overstappen op het masterpiece-tenue.
16 september 2022 14:33
Wel een enorm voordeel t.o.v. de landen die gaan starten in traagpakken lijkt mij.
    16 september 2022 16:33
    Ja, de referentie ten opzichte waarvan die seconden winst gepakt gaan worden is nogal vaagjes gedefinieerd. Als ik alle seconden die ik de afgelopen 10-20 jaar al voorbij heb zien komen als geclaimde tijdwinsten t.o.v. 'vroeger' door aerodynamica, gewicht, stijfheid, smering en wat nog meer optel, dan zouden de renners van nu al voor de start binnen moeten zijn.
16 september 2022 16:32
En dan net als Bioracer alle landen waar ze mee samen werken dat pak verkopen. Weg voordeel.
    17 september 2022 18:56
    Moet alles dat je gebruikt sowieso niet te koop zijn? Is met fietsen wel zo, ook al gaat dat verkopen soms tegen heug en meug (zoals de Britten met dat Lotus gedrocht van ze)...

Reacties zijn gesloten.