Nieuwe puntentelling UCI voorlopig uitgesteld

vrijdag 9 januari 2015 om 16:24

foto: Sirotti

De internationale wielerunie heeft besloten haar nieuwe puntensysteem voor 2015 van de planning te halen. De NOS meldt dat de UCI dit gedaan heeft nadat de AIGCP, de vakbond voor wielerploegen, aan de alarmbel trok. Richard Plugge (foto): ”Je kunt niet in januari opeens je regels aanpassen.”

Plugge, algemeen directeur van Team LottoNL-Jumbo en bestuurslid van de AIGCP, legt uit dat ze de UCI hebben aangesproken. ”We hebben het aangekaart en de UCI heeft nu gezegd dat ze de regels eerst gaan verfijnen in 2015,” aldus Plugge. ”Niemand heeft hier rekening mee gehouden. Niet in beleid, in strategie. Dit was nieuw voor ons. Het is ook veel te vroeg voor ons om te zeggen wat deze nieuwe regel inhoudt.”

De nieuwe regeling zal pas – op zijn vroegst – vanaf het seizoen 2016 van kracht zijn. Niet enkel ploegen hebben hier geen rekening mee gehouden, ook organisatoren van wedstrijden zagen dit niet aankomen. ”Opeens staan wedstrijden op gelijke hoogte met bijvoorbeeld Luik-Bastenaken-Luik. Dus daar worden nog gesprekken over gevoerd.”

Lees ook:
UCI neemt puntensysteem op de schop, WorldTour-ranking verdwijnt

Dit artikel delen:

Net binnen

Populair

Materiaalzone