‘Nieuwe Merckx’ wil graag uitgroeien tot ronderenner
foto: Sirotti
donderdag 24 mei 2018 om 16:00

‘Nieuwe Merckx’ wil graag uitgroeien tot ronderenner

Remco Evenepoel is een naam om te onthouden. De 18-jarige Belg rijdt de stenen uit de straat in het U19-circuit en is op dit moment de beste junior ter wereld. Vlaamse media vergelijken de jongeling zelfs al met grootheid Eddy Merckx. Volgend jaar maakt hij zijn profdebuut voor Hagens Berman Axeon. Hij richt zich dit jaar op het WK, vertelt hij aan Sporza.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!
Van voetballer tot wielrenner
Het verhaal rondom Evenepoel is sowieso bijzonder. De Belg werd als voetballer gescout door RSC Anderlecht, waarna hij zijn loopbaan vervolgde bij PSV en deel uitmaakte van de Rode Duivels U15. Hij stapte terug over naar Anderlecht en verkaste vervolgens naar KV Mechelen. Een jaar geleden stopte hij aldaar en ging hij wielrennen. “Ik ben acht kilogram vermagerd sinds ik gestopt ben met voetballen. Als wielrenner moet je scherp staan om bergop mee te kunnen. Momenteel ziet het ernaar uit dat ik zal uitgroeien tot een ronderenner. En dat hoop ik ook. Als kind had ik veel bewondering voor Alberto Contador, een ronderenner met een goede tijdrit.”

Kennismaking met Quick-Step Floors
Amper driekwart jaar ‘fulltime’ wielrenner en zeventien jaar oud, kreeg hij begin 2018 een uitnodiging van Quick-Step Floors om mee te gaan op trainingskamp. “Ik kon mijn oren niet geloven toen mijn vader (ex-prof Patrick Evenepoel, red.) me vertelde dat Quick-Step Floors gebeld had om mee te gaan op stage naar Calpe in januari. Laurens De Plus kende ik al, hij woont niet zo ver van bij mij. En Yves Lampaert is ook een goede vriend geworden. Ik heb tijdens de stage veel tips gekregen van de renners, mecaniciens en verzorgers. Ze waren heel begaan met mij.”

Evenepoel – die nu rijdt voor Acrog Balen BC – maakt dit seizoen grote indruk. De jonge Belg mikt dan ook volledig op de regenboogtrui aan het einde van dit jaar. “Mijn grote doel dit seizoen is het WK in Innsbruck. Dat is een traject met heel wat klimwerk. Ik weeg nu 62 kilogram, tegen dan moeten er nog enkele kilo’s af.” Volgend jaar komt hij dus uit voor Hagens Berman Axeon. Teammanager Axel Merckx heeft al toegezegd dat de jongeling de rondes van Californië en Utah mag rijden.

RIDE Magazine
31 Reacties
Sorteer op:
24 mei 2018 19:31
"Patrick Evenepoel was een goeie coureur, maar toen hij in 1989 prof werd, kon hij opeens niet meer mee. Jongens die hij er twee jaar eerder nog af reed, zoals een Gianni Bugno of een Michele Bartoli, vlamden hem los voorbij. Een mirakel was dat niet, ze zaten aan de epo. Evenepoel wilde dat spelletje niet meespelen en ging harder en harder trainen. Het was vechten tegen de bierkaai én spelen met zijn gezondheid. Na vier jaar - eerst bij Histor, dan bij Collstrop - kreeg hij hartritmestoornissen. De bekende hartchirurg Peter Brugada gaf hem het advies met topstort te stoppen."
(Bron: HLN 'Straf: Remco Evenepoel (17) gaat in vier maanden van kapitein bij jonge Duivels naar topbelofte in de koers')

Ik vind Remco wel een baasje, hopelijk houdt vader Patrick het overwicht mocht Remco tegen een 2de teleurstelling aanlopen.
24 mei 2018 19:39
Het minste wat je van Evenepoel kan zeggen is dat het een fenomeen is.
Na elk weekend even checken met hoeveel minuten voorsprong en waar hij won.
Hij doet op dit moment wat hij wil en wint waar hij wil.

Naar de toekomst toe, hoop ik dat hij nog progressie kan maken en dat hij nu al niet als een prof traint. Maar het wordt zowieso onmogelijk om deze lijn zomaar door te trekken. De druk, verwachtingen en meisjes kunnen veel invloed hebben op een jonge renner..
24 mei 2018 21:38
Er is al een nieuwe Merckx, en dat is Dumoulin, zelfs qua uiterlijk zekere gelijkenis...
24 mei 2018 21:51
Dan moet je dus beginnen met Milaan San Remo te winnen, dat het jaar er op dunnetjes overdoen en aan te vullen met een wereldtitel, om dan in je derde jaar als prof werk te maken van de GC's, naast de monumenten. Die je niet alleen wint, maar door de meest godsonmogelijke capriolen uit te halen, de wielerwetten te tarten en de zeges aaneen te rijgen.

Er komt geen 2e Merckx.
25 mei 2018 09:35
Teuns,De Plus, Lambrecht, Evenepoel,Van Aert,de toekomst is beloftevol voor Vlaanderen.
Ik zou er ook Van der Poel durven bijzetten,maar hoe gaat die zijn loopbaan verder plannen?
24 mei 2018 16:10
Vergeleken worden met een dopingzondaar, of dat nou zo leuk is?

Reacties zijn gesloten.