Nieuwe leider López: “Had vandaag de perfecte benen”

donderdag 28 maart 2019 om 18:28
Nieuwe leider López: “Had vandaag de perfecte benen”

foto: Cor Vos

We hebben een Colombiaanse leider in de Ronde van Catalonië. Maar die luistert niet naar de naam van Egan Bernal of Nairo Quintana. Het is Miguel Ángel López die in wintersportdorp La Molina een dubbelslag wist te slaan. “Ik voelde me vandaag een stuk beter”, zo verklaarde hij na de finish.

López had gisteren op Vallter 2000 nog moeite om concurrenten als Bernal en Quintana te volgen, maar vandaag kon hij profiteren van het vele gepoker tussen de twee Colombianen én Adam Yates. De kopman van Astana sloeg een gat, waarna hij op eigen kracht naar de ritzege reed.

“Ik beschikte woensdag nét niet over dat beetje extra, maar vandaag had ik de perfecte benen”, zo kijkt López terug op zijn geslaagde coup. “Hierdoor kon ik ook aanvallen.” De 25-jarige renner heeft nu een voorsprong van veertien seconden op Adam Yates, terwijl zijn landgenoot Bernal volgt op zeventien tellen.

Oorlog op zondag?
López blijft dan ook gefocust. “Vrijdag staat er een relatief makkelijke etappe op het programma, maar zondag mogen we oorlog verwachten”, doelt hij op de slotrit naar Barcelona. “Ik heb echter vertrouwen in een goede afloop. Ik kan rekenen op een sterke ploeg.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

Polleke 28 maart 2019 om 19:36

Sterk baaske…. en zijn ploeg zit op een wolk, behoudens ongelukken zal hij deze koers verdiend winnen…Bernal en Yates kwamen geen meter dichter toen ze eindelijk gingen rijden….

Headlines

Materiaalzone

Populair