Nieuw-Zeelander Dylan Kennett wint proloog Tour of Taihu Lake

Nieuw-Zeelander Dylan Kennett wint proloog Tour of Taihu Lake

foto: Sirotti

zondag 7 oktober 2018 om 09:46

Dylan Kennett is de Tour of Taihu Lake uitstekend begonnen. De Nieuw-Zeelander was de beste in de 5,3 kilometer lange proloog van de Chinese rittenkoers. Hij bleef zijn ploeggenoot Benjamin Dyball voor. De 23-jarige Kennett – vooral bekend als baanrenner – is tevens de eerste leider.

Kennett – die uitkomt voor het continentale St. George – werd eerder dit jaar achtste op het NK tijdrijden, op bijna vier minuten van winnaar Hamish Bond. Het is ook meteen zijn eerste profzege. Voor zijn werkgever is het de negende overwinning van het seizoen, en de derde op 2.1-niveau.

De Tour of Taihu Lake is een achtdaagse rittenkoers, die vorig jaar werd gewonnen door Jakub Mareczko. De snelle Italiaan is ook dit jaar van de partij namens Wilier Triestina-Selle Italia. In totaal staan er negen ProContinentale ploegen aan het vertrek, waaronder Wanty-Groupe Gobert.

De Laat, Kreder en Minnaard van de partij 
Naast Mareczko kan de organisatie rekenen op de aanwezigheid van renners als Edwin Ávila, Sergio Higuita, Serghei Tvetcov en landgenoten Jasper de Laat, Wesley Kreder en Marco Minnaard. Morgen gaat de Tour of Taihu Lake verder met een 85 kilometer lange etappe.

Dit artikel delen:

6 Reacties

KimJungPoels 7 oktober 2018 om 09:59

Molano is er toch ook bij?

0
Verweggistan 7 oktober 2018 om 10:03

Kennett is vooral bekend als baanrenner en heeft daar ook de nodige successen behaald, vooral in de ploegenachtervolging; wat qua afstand meer lijkt op deze proloog dan het NZL kampioenschap tijdrijden, dus dat is wellicht een betere indicatie dan die 8e plaats op het NK tijdrijden.

0
Grobbel 7 oktober 2018 om 11:09

Wat rijdt die ploeg van Raymond Kreder (Ukyo) weinig UCI-koersen overigens. Ik weet dat er in september een rittenkoers in Japan was afgelast vanwege die aardbeving, maar voor de rest is de ploeg sinds eind juli nergens meer aan de start verschenen. Dit (en de Tour of China's eerder) leek me nu juist zo'n goede koers voor hem om wat te scoren.

0
Verweggistan 7 oktober 2018 om 11:21

Er staat geen enkele Japanse ploeg aan de start. Volgens mij geen enkele Japanse ploeg in een Chinese koers dit jaar. Heeft wellicht nog steeds te maken met politieke spanningen.

0
Grobbel 7 oktober 2018 om 11:58

Volgens PCS zou UKYO wel starten in Hainan. Afwachten maar…
(En de half-Japanse ploeg Nippo start dan weer wel in Taihu Lake overigens)

0
Grobbel 7 oktober 2018 om 12:02

En die Ben Dyball rijdt ook een bijzonder opvallend sterk seizoen trouwens in het Aziatische circuit.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone