Niels Albert pareert kritiek

donderdag 2 december 2010 om 12:07

Niels Albert is het niet eens met de kritiek die hij de afgelopen week kreeg in eigen land. De voormalig wereldkampioen zou angstig zijn en een gebrek aan lef hebben, zo zei onder meer oud-kampioen Paul Herijgers.

“Een renner die angst heeft, durft zich niet van een duin te gooien zonder te remmen,” zo vertelde de renner van BKCP tegen Het Laatste Nieuws, “Als je in Koksijde wint met 40 seconden voorsprong, dan ben je goed. Maar ik ben nog niet de Albert van het begin van vorig seizoen. Maar zondag wil ik in Igorre weer meedoen voor de zege.”

De kritiek op de Belg kwam na zijn opgave in de Superprestige-wedstrijd in Gieten. “Mijn opgave was verstandig, want als 25e had het geen zin om voort te doen. Wellicht dacht Stybar ook na zijn 17e plaats dat hij zijn knie beter had gespaard.”

“Gieten was gewoon mijn dag niet. Door de vele trainingsarbeid van de afgelopen weken, de zware veldrit in Koksijde en de verre verplaatsing naar Gieten was ik wellicht onvoldoende gerecupereerd,” zegt Albert, die momenteel in Spanje op trainingsstage is.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair