Nicolas Roche langer aan de kant door gebroken knieschijf

woensdag 4 september 2019 om 14:58
Nicolas Roche langer aan de kant door gebroken knieschijf

foto: Cor Vos

Nicolas Roche staat langer aan de kant dan aanvankelijk gedacht na zijn valpartij in de Vuelta a España. Nader onderzoek bracht namelijk een gebroken linkerknieschijf aan het licht, waardoor zijn rentree pas over vier tot zes weken wordt verwacht.

Roche was vorige week woensdag nog de trotse drager van de rode leiderstrui in de Vuelta, maar een dag later moest de klimmer opgeven na een zware crash. Op negentig kilometer van de finish in Ares del Maestrat was de Ier betrokken bij een massale valpartij. In eerste instantie probeerde hij nog voort te rijden, maar al snel bleek hij te gehavend om zijn weg te vervolgen. Uit de eerste onderzoeken leek de schade mee te vallen.

Meerdere hechtingen waren nodig voor zijn linkerarm en Roche moest drukverband dragen tegen de pijn in zijn rechterbovenbeen, maar de onfortuinlijke Ier leek niets te hebben gebroken. “Dit is een van de grootste teleurstellingen uit mijn carrière”, liet hij na zijn ongeval weten. Nu blijkt hij toch een breuk te hebben overgehouden aan zijn valpartij. Nader onderzoek wees uit dat hij een gebroken linkerknieschijf had opgelopen.

Langer aan de kant dan gedacht
Daardoor staat hij langer aan de kant dan eerst werd gedacht. “Hij onderging nader onderzoek met een MRI-scan, waarbij de gebroken knieschijf aan het licht kwam”, licht ploegarts Camiel Aldershof van Sunweb toe. “Hij moet de komende weken rustig aan doen en als alles volgens plan verloopt, zou hij in vier tot zes weken terug op de fiets moeten zitten.”

Roche: “Nadat ik een grote teleurstelling moest verwerken met het verlaten van de Vuelta, hoopte ik dat ik snel weer op de fiets zou zitten en zou kunnen meedoen aan de Italiaanse klassiekers als de zwelling eenmaal was hersteld. Maar dit nieuws raakt me opnieuw. Nu is mijn prioriteit om zo goed mogelijk te herstellen en zo spoedig mogelijk weer te fietsen.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

Panache 4 september 2019 om 15:06

Cola en popcorn. De medisch specialisten van WF leggen het u uit.

Turtlehead 4 september 2019 om 15:32

Kan ie misschien nog net mee naar China?
Wat een droef seizoen voor die ploeg.

Scibby 4 september 2019 om 16:22

Sunweb is een expert in gebleseerde renners ondertussen.

Mark 4 september 2019 om 16:36

Ze hebben gebleseerde renners dan weer niet, dus ik twijfel of ze ondertussen een expert hebben daarin :)

Scibby 4 september 2019 om 19:03

ss

Mark 4 september 2019 om 16:39

Wel echt een rot blessure, gelukkig nooit iets gebroken daar. Kan een lang traject worden.

Scott Sunderland 4 september 2019 om 17:19

Maar de vraag blijft ook onbeantwoord of Roche volgend jaar ook bij Sunweb rijdt… Ik denk mogelijk wel. Hij was niet een van de slechtsten, op zich. Zo niet dan op zoek naar de volgende ploeg maar weer.

Maenhout 4 september 2019 om 17:37

Wel erg sneu, na de mooiste dagen uit zijn carrière.

Polleke 4 september 2019 om 17:42

Bij Sunweb bekijken ze kapotte knieen met vertraging….

Wildebert 4 september 2019 om 19:16

Of gaan ze door niet snel door de knieën…

Kevin Lowagie 5 september 2019 om 08:34

Hopelijk is het herstel voorspoedig en kan Roche volgend jaar weer op volle kracht koersen!

Headlines

Materiaalzone

Populair