Nicolas Roche: “Ik hoop een top 10-plaats vast te houden”

donderdag 29 augustus 2019 om 14:28
Nicolas Roche: “Ik hoop een top 10-plaats vast te houden”

foto: Cor Vos

Nicolas Roche moest gisteren de rode leiderstrui afgeven aan Miguel Ángel López, maar de Ier wist de schade te beperken op de Alto de Javalambre. Hierdoor staat de renner van Team Sunweb nog altijd goed in het klassement. “Ik hoop uiteindelijk in de top-10 te eindigen”, zo vertelde Roche na afloop van de eerste echte bergetappe.

De 35-jarige renner kon lange tijd zijn wagonnetje aanhaken, maar de voormalige leider moest definitief passen toen wereldkampioen Alejandro Valverde op de pedalen ging staan. Toch wist Roche (veertiende op 1:30 van de nieuwe leider Miguel Ángel López) goed te finishen, waardoor hij nog altijd vijfde staat in het klassement.

“Ik zat echt aan mijn limiet, maar ik denk dat iedereen alles heeft gegeven. Je kon het zien aan de gezichten. Ik ben blij met mijn prestatie, aangezien ik wist dat ik niet bij de eerste vijf ging finishen. Ik had gehoopt op een plaats bij de eerste vijftien. Het is nu zaak om mijn top 10-plaats vast te houden en als het kan te verstevigen.”

Wilco Kelderman
“Ik probeer bij de eerste tien te eindigen, zolang ik geen slechte dag heb. En mocht ik geen goed klassement kunnen rijden, dan zal ik op jacht gaan naar een etappezege”, aldus Roche, die voor zijn ploeggenoot Wilco Kelderman staat in de rangschikking. “En toch blijft Wilco onze beschermde renner.”

“We weten allemaal dat hij beter is in de slotweek van een grote ronde. Hij wist gisteren de schade te beperken. Ik verwacht veel van hem in de tweede helft van de Vuelta”, zo besluit Roche.

Dit artikel delen:

5 Reacties

vanSpringel 29 augustus 2019 om 14:55

Altijd dat ‘hopen’. Ga d’r nou eens voor man.
wanneer je hoopt, dan geef je de controle uit handen.

xistnc 29 augustus 2019 om 14:58

Hoe dan?

chasse patat 29 augustus 2019 om 15:03

Roche is in ieder geval eerder gevallen dan Wilco. Ligt er helaas al uit. Wilco dus nu +1.

Il Partigiano 29 augustus 2019 om 15:17

That escalated quickly.

Binda 29 augustus 2019 om 15:48

Ironisch zeg. Kelderman die ergens beter eindigt omdat zijn tegenstander valt.

Headlines

Materiaalzone

Populair